Zdjęcia z mojego ogrodu - hanna_1962
Ogladajac Twoją działkę,to nasuwa mi się określenie; spokoj i harmonia.Wszystko masz usystematyzowane i przemyślane,moja może za 20 lat.........i to nie jest pewne.Pozdrawiam
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 500p
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 500p
hmm.. pięknie w Twoim ogrodzie.. i to wcale nie mała działeczka, ale raj w miniaturze:),
pozdrawiam:)
pozdrawiam:)
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu, przepraszam, że przegapiłam Twoje pytanie 
Budleje zawsze okrywam gałązkami świerkowymi, bo lubi przemarzać w mroźniejsze zimy
Ponoć, powinno się je podcinać, ale ja jeszcze tego nie robiłam
Berberysy podcinam dość mocno. Chcę je prowadzić na wysokość ok. 150 cm.
Zabieg obcinania berberysów nie należy do przyjemnych - strasznie kują.
Chociaż robię to w rękawicach, to i tak w rękach mam powbijane kolce
Cieszę się, że podobają Ci się moje liliowce. Jeżeli masz inne, to możemy się powymieniać
Jeszcze raz przepraszam, że przeoczyłam Twoje pytanie

Budleje zawsze okrywam gałązkami świerkowymi, bo lubi przemarzać w mroźniejsze zimy

Ponoć, powinno się je podcinać, ale ja jeszcze tego nie robiłam

Berberysy podcinam dość mocno. Chcę je prowadzić na wysokość ok. 150 cm.
Zabieg obcinania berberysów nie należy do przyjemnych - strasznie kują.
Chociaż robię to w rękawicach, to i tak w rękach mam powbijane kolce

Cieszę się, że podobają Ci się moje liliowce. Jeżeli masz inne, to możemy się powymieniać

Jeszcze raz przepraszam, że przeoczyłam Twoje pytanie

-
- 500p
Dziękuję za odpowiedź! chętnie bym się z tobą wymieniła liliowcami, ale dopiero raczkuję w tej dziedzinie. W ubiegłym roku posadziłam dwie odmiany, które miały po jednym kwiatku. Mam też stare liliowce( jeszcze po moich poprzednikach), ale one są bardzo popularne i na pewno je masz. ( Są u mnie na zdjęciach gdzieś na początku). Będę je częściowo przerzedzać wiosną, żeby zrobić miejsce na ciekawsze odmiany. Gdybyś takich jeszcze nie miała, to chętnie Ci prześlę. Nie pamiętam, czy widziałam je u Ciebie, musisz sama sprawdzić. ;:2 ;:2 ;:2
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu, oglądnęłam sobie zdjęcia w Twoim fotosiku. Rzuciły mi się w oczy irysy i powojnik tangucki, nooo i koniki cudne
liliowców nie zauważyłam. Jutro spokojnie oglądnę wszystkie Twoje zdjęcia w Fotosiku, bo dzisiaj coś mnie oczy bolą.
Haniu, jak będziesz miała czas, to zerknij do mojego Fotosika, i zobacz jakie liliowce Cię interesują. Jeżeli będę miała ich w większej kępce, to się z Tobą podzielę. Twoje liliowce niech się rozrastają. możesz mi w zamian wysłać jakieś inne roślinki, które masz w nadwyżce. Gdybyś miała rozsadę powojnika tanguckiego, to byłabym wdzięczna

Haniu, jak będziesz miała czas, to zerknij do mojego Fotosika, i zobacz jakie liliowce Cię interesują. Jeżeli będę miała ich w większej kępce, to się z Tobą podzielę. Twoje liliowce niech się rozrastają. możesz mi w zamian wysłać jakieś inne roślinki, które masz w nadwyżce. Gdybyś miała rozsadę powojnika tanguckiego, to byłabym wdzięczna

-
- 500p
-
- 500p
Halinko, moje liliowce są na stronie 4. Ale widać je z daleka niestety. Są one pomarańczowe bez przebarwień. Jeśli chodzi o Twoje liliowce to cieszyć się będę z każdego, bo nie mam ich dużo. Możesz przesłać mi ten, którego masz najwięcej. Myślę, że powojnik prześlę Ci nie wcześniej jak w marcu. No chyba, że ziemia będzie jeszcze skuta lodem.
-
- 500p