Cudowny powiew wiosny! cz.38

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Cudowny powiew wiosny! cz.38

Post »

Marysiu dwa ciemne irysy są śliczne, wiem że całkowicie ciemnego - czarnego kwitu nie znajdziemy, może to i dobrze, bo nie wiem czy taki kolor byłby ciekawy.
Każdy z nas popełnia jakieś błędy ( ja o swoich porażkach wolę nie wspominać ;:306 ) ważne aby drugi raz tego samego błędu nie popełnić.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu, ciekawie wygląda ta 'bazyliowa' krzewuszka. ;:303
Ciemne irysy fantastycznie komponują się wśród jasnych kolorów kwiecia w Twoim ogrodzie. ;:215
Nie pozwól pokonać się robocie, ;:185 ;:185 jutro na szczęście niedziela, to sobie odpoczniesz. ;:138
Miłej pogodnej niedzieli. ;:3 ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,tyle kwitnień u Ciebie ,róża Kurnik super wygląda,nie mam jej ,ale po co mi ona ,żeby była następnym daniem dla saren ,już nie mam do nich sił,widzę śliczna piwonia zakwitła,no i irysy jak ja ich kocham ,wina z agrestu nigdy nie robiłam i nigdy nie piłam ,ja agreścik daję do kompocików wszyscy uwielbiamy agreścikowe kompociki ,u mnie ta susza też spowodowała ,ze agreściki jakieś mało narośnięte ,ale może nadrobią ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit . Czy to jest róża czy może piwonia ;:oj ?? Liście bardziej piwoniowate ale ten kolor ???
Maska pisze:

Obrazek
Szkoda, że kolkwicja nie pachnie ale krzewuszki również nie pachną ale kwiatami nadrabiają wszystko ;:108 . Oj jak już zrobię sobie listę chciejstw to chyba mi jednak terenu braknie :;230 . Niebieski kolor bardzo ładny ale rozumiem Twoje uprzedzenie ;:108 . Pogoda trochę się poprawiła a to dobrze bo tego deszczu przynajmniej u mnie już wystarczy na jakiś czas. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu to jest... Krzewuszka cudowna 'Caricature' ona kwitnie na różowo widziałam w necie... Ta biała krzewuszka jest piękna, ciekawe czy orlik powtórzy tą cechę albinosa :) Twój szaliczek kryje tyle niespodzianek ;:215 Miłego tygodnia ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Marysiu,tyle mam zaległości na forum że nie wiem kiedy to ogarnę,jakoś wolniej wszystko robię i z niczym nie mogę zdążyć,ale powoli i będę na bieżąco .Właśnie odjechały dzieci,ogarnełam pozostawiony bałagan i zrobiłam sobie chwile wytchnienia zaglądając na forum.Marysiu podoba mi sie Twój nowy kolorek włosów ;:333 ,szliczek podoba mi się jeszcze bardziej ;:215 ,lubię taki busz i szkoda ,że nie mieszkam bliżej bo chetnie zaopiekowałabym się Twoimi nadwyżkami,nawet nie widać chwastów albo w tym buszu po prostu nie rosną.W tym roku jeśli pogoda pozwoli to owoców bedzie bardzo dużo,przynajmniej tak się zapowiada.Super spotkania ogrodniczek jak zawsze udane.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Też, tak jak Ewelinka chciałabym się dowiedzieć, co to za piękność... ;:167 :oops:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!

Niedziela upłynęła na odpoczynku i przyjemnościach Obrazek

Olgo chyba znowu rośliny rusza z kopyta, bo deszcz i słońce zrobią swoje. U Ciebie tez wyjątkowo w tym roku wszystko szybko kwitnie Obrazek

Iwonko to bardzo mnie cieszy, róża w doniczce to spokojnie poczeka ;:333
Do lipca mamy trochę czasu to na pewno coś znajdę, tylko coś nie mam powiadomień o Twoim wątku :roll:
Ja jutro jadę na targ i pewnie też nie wrócę z pustymi rękami, chociaż jeszcze nie wszystko posadziłam. Coś czuję że takich ciemnych irysów jest kilka wersji, a różnią się szczególikami ;:168

Basiu to krzewuszka Caricature, a mam ją z patyczka od Michała Darmokota. Nie kwitła i w szkółkach nie mogę znaleźć jej z kwiatkami :wink:
Jak pozasuwam za bardzo w jeden dzień to na drugi jestem w gorszej kondycji i wczoraj trochę się szwendałam.

Oleńko nie jest tak jak piszesz mam po obydwu stronach sąsiadów...stąd szaliczek! To co pokazuję to na końcu działki gdzie mam widok na pola i las LP. Niestety z jednej strony sąsiedzi maja brzydszą część gospodarstwa z kurami i jakimiś metalowymi żurawami, a z drugiej sąsiad nie mieszka na stałe, co prawda dbał o swój trawnik ale odkąd syn wyjechał na stałe za granicę przestał dbać i zaczyna robić się nieużytek. Poza tym na równie wąskiej działce ma ogromne sosny, świerki, kasztan i teraz orzechy, które cieniują mój ogród. Te sosny i świerki wsadzone są tuż przy siatce ;:223 Jak widzisz nie wszystko pokazuję ale też lubię swoich sąsiadów i żyję z nimi w zgodzie. Tworzę własny kolorowy świat ;:167

Kasiu krzewuszka ozdobna jest właśnie z tych liści. Niestety nie znam nazwy lilaka, mimo że to był prezent i próbowałam się dopytać. Dopiero teraz zaczyna kwitnąć Obrazek

Dorotko dobrze że mamy FO i jak nie przeczytamy to zawsze mamy kogo dopytać ;:162
Lubię ciemne kolory ale widziałaś pewnie takie czarne petunie i powiem szczerze że mi się nie podobają...jakieś takie żałobne :wink:

Lucynko tak dzisiaj oddawałam się przyjemnościom, zrobiłam zdjęcia a potem poszłam do koleżanki na babskie spotkanie z obiadkiem ;:304
Postaram się nie dać pokonać robocie Obrazek
Dobrej nocy i miłego tygodnia Obrazek

Martusiu podejrzewam że tej róży by nie zjadły, bo jest mocno okolcowana :uszy Piwonie kwitną na razie krzewiaste i majowe, ale kulki pozostałych już są kolorowe. Ja też nie piję wina z agrestu, ale kiedyś robiłam sok z agrestu takiego twardego zielonego. Dzieci uwielbiały go w herbatce, a teraz też zrobiłam kompoty Twoim sposobem. Po deszczach kuleczki nabrały ciała. Pozdrawiam Obrazek

Ewelinko to jest oczywiście piwonia krzewiasta 'Souvenir de Maxime Cornu'. Rok temu trochę ucierpiała, ale już się zebrała i ładnie kwitnie. Właściwie większość krzewów kwitnących wiosną nie pachnie. teraz w moim ogrodzie cudownie liliami pachnie liliowiec majowy i róża rugosa ta do ucierania ;:215 Pozdrawiam :wit

Ewciu tak wiem! rok temu ktoś nazwał moją bazyliowa krzewuszkę, ale na żadnych zdjęciu w necie nie widziałam jej kwiatów, jak znalazłaś to podaj mi link ;:180 Ja też jestem ciekawa co wyrośnie z nasion orlika i na pewno zrobię próbę...a nuż nowa odmiana? Niestety wiele niespodzianek było jednorazowych a często ze zdziwieniem odkrywam coś u siebie Obrazek Dziękuję i Tobie życzę spokojnego tygodnia Obrazek

Tereniu trudno nadrabia się zaległości, ja przynajmniej tego nie lubię, wtedy oglądam tylko zdjęcia :oops: W życiu mamy nie tylko FO, mamy normalne codzienne życie, pełne wydarzeń i przede wszystkim bliskich ;:4 Wysłałabym Ci sporo roślin, ale tak szybko wyrosły tej wiosny, a nie zrobiłam za dużo sadzonek że mogłyby się takie duże nie przyjąć. Nic jednak straconego może jesienią część da się wykopać a część wiosną skoro jesteś chętna. Na owoce już się po cichutku cieszę i drżę żeby jakiś grad ich nie zabrał, szczególnie że kolejnych ze szczepionych przeze mnie jabłonek ma owocki i mam szansę spróbować ;:215
Spotkania i znajomości z ogrodnikami to coś co bardzo lubię ;:333 I ja Cię serdecznie pozdrawiam Obrazek

Basiu to piwonia krzewiasta 'Souvenir de Maxime Cornu'. ;:168

Pozwolę sobie wstawić parę zdjęć dzisiejszych

To mój nowy nabytek, piwonia China Rose

Obrazek

zakwitł ulubiony irys...nazywam go morelowy

Obrazek

wszędzie migają białe śniedki
Obrazek

Jak zwykły maja wygląd tak niezwykle pachną

Obrazek

Myślałam że już nie wyjdzie, ale jest Narcyz Botaniczny New Baby

Obrazek

Cudowna imienniczka mojej córki Agnes!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ciemiężyk czarny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

szałwia Cleome z nasion, ale jeszcze nie znalazłam jej miejscówki :oops:

Obrazek

Rejnutria pstrolistna
Obrazek

I ta co wzbudziła zainteresowanie Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy i miłego przyszłego tygodnia!
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Marysiu masz przepiękny, barwny i bogaty szaliczek :D Taki naturalny i swobodny... Ja mam tylko dwie chusteczki do nosa jak na razie :D :D Spokojnych snów i dobrego nowego tygodnia ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,cudowne kwitnienia , a irys morelowy to i ja bym chciała,bo to moje ulubione kolory ,jest śliczny,jak i cała reszta ,dobrze,że tak można pochodzić po Twoim ogrodzie i zaglądnąć w każdy zakamarek,pogoda była dzisiaj fajna ,ale ja nic nie zrobiłam w ogrodzie ,od wczoraj mam odrzucenie do ogrodu ,może to się zmieni ,zaczekam ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, mam bardzo podobny bez o zwisających kiściach kwiatów, tylko u mojego kwiaty są w jasnym różu.
Później podrzucę Ci nazwę.
Ciemiężyk czarny pokazał się po zimie, a wilczomlecz sobie kupiłam.:)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jak zwykle mnóstwo ciekawych, mi nie znanych roślin. Goglować muszę :D
Ta krzewuszka bazyliowa urocza. Ciekawa jestem jak kwitnie? I oby nikt nie pomylił liści jak będzie pizza na obiad :lol:
Złośliwy ten Twój szef był. Zły człowiek i już. Tacy to sami cierpią, nie potrafiąc się pogodzić z losem. :wink:
Ale pomimo wszystkich wyrzeczeń warto było zamieszkać tu , gdzie mieszkasz. :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Piękny widok ogólny ogrodu, uwielbiam takie :) Piękny busz a ile Ty masz roślin ;:oj cudnie ;:138 trudno nawet wymieniać :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu no piękne hosty. ;:167
Piwonie pierwsza klasa.
Mi chyba jeszcze nie wszystkie zakwitną.
Orliki śliczne. I róże zaczynają swoje piękne krolowanie w ogrodach ;:173
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Marysiu ja tu dalej w niepewności jestem, czy ta co wzbudziła zainteresowanie to naprawdę taka piwonia? Niesamowita! A może to coś innego, hmmm, ale na dalie jeszcze za wcześnie, no dalej nie wiem ;:218
Mi też tak upłynęła niedziela, w sobotę nadgoniłam i mogłam się porelaksować do oporu, pojeździć i nacieszyć widokami :wink: A już myślałam, ze nigdy nie skończę sadzić, tymczasem zostało mi tylko kilka tacek rozsad kilak większych donic kwiatków ;:215 Teraz większy problem mam z tym GDZIE jeszcze je poupychać ;:218
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”