Na starym po nowemu. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na starym po nowemu. 5.

Post »

Beatko kochana widzę ,że Tillandsie mają kwieciste towarzystwo to chociaż im się nie nudzi patrząc tylko na siebie :wink: Może trza by było również ściąć parę łodyżek bo mam posadzoną w donicy od patyczka .Wiesz ,ze jestem maniaczka ukorzeniania Moje korytarzowe pelargonie angielskie i te zwykle fajnie zaczynają się regenerować .Nawet młode sadzonki robione jesienią fajnie się zielenią trza będzie je trochę podkarmić .Miłej i udanej niedzieli ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Świetny pomysł Beatko! Ja tak kiedyś wierzbę pogiętą wstawiałam w domu i bez kwiatków, ale listeczki zielone też były ładne! Miłego niedzielnego wypoczynku! :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko, najpierw duże słowa uznania dla Twojej ślicznej pelargonii. ;:138 ;:138 ;:138
A teraz podziękowanie za zwrócenie uwagi na piękno podpędzonej w domu forsycji. ;:180 ;:180
Muszę i ja sobie taką przyjemność zrobić. ;:303
Miłej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko0042 - no ja tak co roku "męczę" w domu forsycję. To taki zaczątek powiewu wiosny. ;:108

Jadziu - zaskoczę Cię teraz i to chyba bardzo! Forsycję w moim ogrodzie mam z patyczków. To moja osobista produkcja trzech krzaczków z lipcowego cięcia cztery lata temu. Bardzo mi się podobała ta forsycja, z której pobrałam patyczki i zależało mi by taką mieć, bo bardzo obficie kwitnie i nawet nie cięta ładnie się krzewi.
No właśnie - ja już też zaczynam mysleć, że niektóre rośliny trzeba będzie zacząć podkarmiać. Kilka się już o to bardzo prosi, a nawet upomina. ;:172
Wzajemnie - bardzo miłej niedzieli ;:196

Marysiu - no jasne, że ta Mandżurska wierzba też jest fajna w wazonie. A szczególnie jak wiszą na niej jajka wielkanocne. Mam mały ogród, ale i tak zdecydowałam się na tą kręconą wierzbę, bo bardzo ją lubię.
Super niedzieli życzę ;:196

Lucynko - no ta pelargonia to od Marysi / Maski jest. Jest już u mnie trzecią zimę, więc uważam, że jest the best. ;:215
Koniecznie zetnij do domu forsycję, ona prawie już pęka w szwach więc pewnie nie będziesz musiała zbyt długo czekać na kwiaty.
Zawsze to radośniej i bliżej do wiosny jak się widzi takie kwiatuszki.
Udanej niedzieli ;:196
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48

Post »

Beatko,

dziękuję za podpowiedź. Też zetnę gałązki forsycji do wazonu. Już tęskno za kwiatkami. W pogodzie widać wyższe temperatury, więc powolutku zaczną się budzić roślinki. Hiacynty i tulipany wystawiają już swoje "noski" :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beaciu czyli tak jak i ja lubisz ukorzeniać ,a takie roślinki najbardziej cieszą własnoręcznie wyhodowane czy wysiane.Wielkie brawa dla zielonych łapek ;:180
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Beatko pelargonia super okaz ... mnie się nie udaje przechować może w tym roku coś się uda, zawsze pelaśki dostaję od sąsiadki ;:173 Patyczkowe zabawy też lubię udało mi się ukorzenić żylistka, bez koralowy, krzewuszkę i pęcherznice żółtą i diablo... teraz mam kolejną porcje patyczków od Marysi -Maska więc kolej na następne krzaczory.
;:124 przecież j ja mam forsycje w ogrodzie ...zaraz idę nakarmić pierzastych głodomorów to i kilka gałązek skubnę ... może ta wiosna sie pospieszy nieco ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko, bo taka forsycja to właśnie ta z tych malych rzeczy co bardzo cieszą ;:215
Jeszcze miesiąc i botaniczne tulipany będą kwitły.
Krokusy u mnie już też szukają słoneczka by się móc otworzyć.
Dobrego dnia! ;:3

Jadziu - ja tam ukorzeniam tylko to co konieczne. :oops:
Może jek będzie więcej czasu to rzeczywiście się w to kiedyś pobawię.
Na pewno jeszcze sporo się muszę od Ciebie nauczyć w tym zakresie;:196

Ewuś - też tak myslę, że nie każdą pelargonię da się przechować. Dlatego z innymi daję sobie po prostu spokój.
O, to fajnie, że masz dobre doświadczenia patyczkowe z ukorzenianiem, brawo! ;:303
Już za kilka dni zakwitnie i u Ciebie ta fosrsycja w wazonie.
Dzisiaj podcinam brzozę więc pewnie od razu trzeba będzie jakiś płotek wypleść. Może sobie poradzę :oops:
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48

Post »

Beatko,

a ja w tym roku próbuję z patyczkami hortensji. Zobaczymy, co z tego będzie. Kilka włożyłam już do piasku, a jak przytnę kolejne, spróbuję od razu do ziemi. Osłonię je butelką. Może uda mi się zgromadzić kilka roślinek do mojego przyszłego ogrodu :D
A za jakiś czas zwrócę się do ciebie z prośbą o tę forsycję i wierzbę. Pamiętaj proszę o mnie :D

:wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wesolutką wiosnę sprowadziłaś sobie do domu :heja Na pewno od razu zrobiło się przyjemniej ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko wreszcie dzisiaj zobaczyłam wychodzące Rembrandty i sporo innych tulipanów .Czyli są, przeżyły :heja i nie zgniły cebulki .No to sie wnusio ucieszy z tej wiadomości .Beaciu czego chcesz sie ode mnie nauczyć ;:202 przecież też masz zielone paluszki ;:196 Znów powsadzałam patyczki Pinky Winky i ciekawe czy tym razem mi sie uda to już któryś tam rok z kolei, jednak się nie poddaje bo wyrzucić zawsze mogę .W lipcu znów wsadzę patyczki wawrzynka główkowatego i jeśli się uda i będziesz chciała będzie Twój To cudna niziutka krzewinka.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Beatko,cudowna ta biała pelargonia od Marysiu ,też taką dostałam ,ale nie odrobiłam z nią porządnie lekcji i zmarniłam ,ale może uda mi się jeszcze raz zdobyć to już bardzo się postaram ,bo teraz widzę co straciłam ,forsycja rewelacyjnie zakwitła w domciu,też ją mam w ogrodzie ,ale nie przyniosłam sobie żadnych gałązek ,muszę się zmienić ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Beti no super ta forsycja w wazonie, ja nie mam w ogrodzie, ale jak nie zapomnę to przytargam gałązki wierzby mandżurskiej.

Pelargonia przepiękna ;:215

Serdeczności ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paula, na pewno Ci się uda z tymi hortensjami. ;:215
Oczywiście, że masz u mnie zaklepane te krzewy. ;:168

Iwonko1 - no do domu przywlokłam tę forsycję jeszcze w pąkach ale szybko zobaczyłam jej kwiaty. I nadal ładnie kwitnie. ;:167
Patrzyłam dzisiaj na pumilki od Ciebie - ładnie się rozrastają. ;:168

Jadzinko - bardzo chętnie przygarnę takiego wawrzynka glówkowatego, bardzo mi pasuje. ;:168
Pinky Winky u mnie ma nadal focha, więc może one po prostu bywają takie czasami. Być może będę ją musiała wymienić na inną, ale też kupię tę odmianę ale dam w inne miejsce i zobaczymy.

Marta - czy zakwitła Ci juz domowa forsycja? Ja wolę te cieńsze gałązki, wprawdzie kwiaty są mniejsze ale bardzo się długo trzymają. Ta moja nadal ślicznie kwitnie i cieszy.
Jeśli sobie życzysz - to załatwię Ci sadzoneczkę tej białej pelargonii. ;:168

Beatko - lubię takie gałązki w wazonie. Czy mandżurska, czy bazie czy forsycja - to wszystko się fajnie prezentuje teraz w domu. Tak samo jak te czerwone gałązki derenia - no ja jestem nimi zachwycona, też ich nie wyrzucam.
Oczywiście odwzajemniam te serdeczności ;:168

Jadziu - takie te podpórki zrobiłam z derenia dla bylin (będą zamocowane pionowo), no i oczywiście wianki z brzózki - na pewno coś z tych drugich wymyślę na doniczki.

Obrazek

Dzisiejsze fotki, może trochę za chłodnawo dzisiaj u mnie było, ale roślinki sobie dzielnie radzą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fuksje, datury juz też ruszają

Obrazek

Niestety - nie kupiłam dzisiaj jeszcze bratków i stokrotek, w zamian przytaszczyłam do domu ten zegar, który bardzo mi się spodobał

Obrazek

Powoli wierzbowe kotki robią się już szare ale i tak nadal zdobią w ogrodzie.

Obrazek
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Beti no świetne te podpórki dla bylin ;:215 Bicykl rewelacyjny, a i wiosna u Ciebie coraz bardziej widoczna.

Ja dziś niestety nie byłam na działce, bo zimno jak diabli, może chociaż jutro się uda.

Dobrej, pogodnej niedzieli życzę ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”