Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

U Ciebie taka różnorodność roślinek że, trudno wszystkie zapamiętać. ;:215
Jak przezimowały piwonie które kupowałaś w ubiegłym roku?
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Martuś ,mamy cudny czas w ogrodach, czyli prawie lato wszystko zakwita ,bardzo podoba mi się ta część twego ogrodu:
http://s847.photobucket.com/user/marbru ... y.jpg.html
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Martusiu jak się cieszę,że do Ciebie zajrzałam, spektakl piwoniowy się zaczyna, a ja uwielbiam podziwiać te Twoje miłości-Ślicznotki ;:167

Azalie masz już takie duże krzaczki, pięknie się prezentują, wpadła mi w oko jasnoróżowa z żółtą plamką ;:167
Pozdrawiam i życzę nocnych spokojnych opadów, a grad niech szerokim łukiem omija Twoje królestwo ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Azalie pokazały piękny spektakl .Ogród nabrał przestrzeni przez kwitnące rośliny , istny busz , ślicznie masz Martuniu , ogromna przyjemność podczas spacerku . Pozdrawiam
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pięknie kwitną azalie i rodośki. Zresztą, co u Ciebie marnie kwitnie? :wink: Wszystko wypielęgnowane, ogród jak przepiękny park. Pospacerowałam, powzdychałam , napasłam oczy. Czekam na piwonie ;:303
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto dziękuję za pomoc, miałaś rację Marysia ma wszystko jest niezawodna. Jutro robię kompoty z truskawek.
Widoki ogrodowe piękne, czy na jednym ze zdjęć jest rutewka.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Przepiękne kolory Krysiu ;:167
Rutewki sa piękne i warto je mieć ta ich delikatność ;:333
Ogród tętni życiem ;:138
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marto, ależ szaleństwo kwitnień u Ciebie ;:180 Masz takie oryginalne rośliny, których gdzie indziej nie mogę spotkać ;:185
Ot, choćby ta szałwia ... pierwszy raz widzę ;:oj Ładna bestyjka ;:108
dostałam malutką z odrostu bez nazwy to tak sobie sama nazwałam ;:306
A, skoro tak, to niech się nazywa pontyjska, bizantyjska czy też perska, wsio ryba ;:306
Czekam na Twoje piwonie ;:65
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O jakie piękne piwonie ;:oj Nie wiem dlaczego do tej pory gustowałam raczej w pełnych... Naprawdę przepiękny ten twój ogród ;:173
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Martuś, cudownie kwitną Twoje różaneczniki i azalie.
Mnie się bardzo podobają kwiaty azalii w takim kolorze:
http://i847.photobucket.com/albums/ab33 ... gcehcp.jpg
Też kupiłam dwie odmiany w tej tonacji no i pożyjemy, zobaczymy, chyba zaryzykuję i posadzę azalie w dużych donicach szkółkarskich, tylko więcej dziur wiertarką zrobimy - bo szkoda by mi było, żeby mi je karczownik wygryzł (jak to robi regularnie z innymi roślinami).

Doczekałam się! Właśnie rozkwitła u mnie siewka piwonii, zakupiona u pani Eweliny. :) Na razie pierwszy kwiat, ale będzie więcej. :tan
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martus ależ bogactwo kolorów; kwiatów ,kształtów I za pewne zapachów ;:215
Azalke widzę na pniu. I ja takiej muszę poszukać do swojego ogrodu.
Rozaneczniki ,piwonie.,szalwie piękne ;:108 ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich gorąco ,jestem niepoprawna ,ale jakaś zmęczona ,robota się na mnie uwzięła a ja zamiast szybko robić to jakoś mi nie idzie jakbym chciała.

Soniu,ja też nieraz nie mam siły pisać ,piwonie powoli zakwitają coraz więcej ,Palibin nie przycinam agresywnie,on nie jest duży i nie rośnie szybko,wycinam przekwitłe kwiatostany i troszkę go skracam,teraz sezon na kapusty i kalafiory ,to dostawa liści jest prawie codziennie ,pozdrawiam ;:168

Maryniu,cieszę się jak w moim ogrodzie ładujesz akumulatory i dziękuję za miłe słowa :wit

Mariolko,dziękuję ,chociaż to nie jest ogród botaniczny tylko mój ci on to miło,że się podoba ,liście przywozi mi mój mąż tak przy okazji i na moją prośbę ,napiszę Ci pw,pozdrawiam :wit

Ewciu,każdy znajdzie coś dla siebie i fajnie ,bo nie ma monotonii ,w ogrodzie jest tyle zakamarków ,że jest w czym wybierać pozdrawiam ;:168

Joasiu,piwonie przezimowały dobrze,padła mi jedna stara i nie wiem o co jej chodziło :uszy ,zawsze marzyło mi się dużo odmian w ogrodzie i jakoś powoli przybywało,teraz to i sama się gubię w ich ilości ,pozdrawiam

Bożenko,czas jest cudny ,rośliny kwitną wszystkie naraz ,nawet te późniejsze się spieszą ,pozdrawiam :wit

Krysiu,gdzie się podziewałaś moja droga ,że Cię nie było,dobrze,że zakwitają piwonie ,bo jesteś ;:306 oby Twoje życzenie z gradem się spełniło,tak się go boję ,azali mam sporo i w różnym wieku i wielkości ,małych w ogóle nie pokazałam ,bo nawet nie nadążam robić zdjęć ,pozdrawiam

Eluś,miło,że spacer udany ,tak bardzo teraz kwitnie ,azalie z piwoniami ,takiego numeru nie było,pozdrawiam ;:168

Gosiu PEPSI,dziękuję za spacerek ,oj jak dużo nie jest wypielęgnowane i nie wiem kiedy i jak to zrobić ,przecież w życiu są jeszcze inne sprawy niż tylko ogród,piwonie też coraz więcej zakwitają ,pozdrawiam :wit będą i piwonie :uszy

Dorota,Marysia wszystkie przepisy ma i jak trzeba to wyśle link,a ja bym musiała tego szukać lub pisać każdemu z osobna ,tak to jest rutewka,pozdrawiam :wit

Kasiu,przerobiłaś mnie na Krysię ;:306 rutewki mam różne kolory ,bardzo je lubię ,właśnie za skromność ,pozdrawiam ;:168

Eluś Elwi,taką szałwie siedmiogrodzką mam jeszcze białą ,ale ślimaki mi ją obgryzły i nie jest śliczna bo nie ma liści ,myślę ,że się poprawi ,moja azalia pięknie pachnie to ją tak nazwałam ;:306 teraz moja ma boczne odrosty,to można ją rozmnożyć ,pozdrawiam,będą i piwonie :wit

Gosiu clem3,staram się ,żeby w tym ogrodzie było dużo odmianowych roślin ,bardziej lub mniej ciekawych ,ale przecież wszystkie są piękne,piwonie uwielbiam każde ,pozdrawiam :wit

Dario,mnie też się podoba róż w azaliach ,ale inne kolory też mam ,bo wszystkie lubię i nic nie umiem sobie odmówić ,azalie tez Ci wyżerają ,to jest walka z wiatrakami ,donica na pewno ochroni ,tylko ,żeby azalia nie miała ciasno,piwonia cudna zakwitła u ciebie bo już zerknęłam ,ile one mają w sobie wdzięku ,pozdrawiam :wit

Aniu,rośliny na pniu lubie ,bo pod nimi można zmieścić jeszcze inne roślinki,ogród pachnie ogromnie ,taki piękny jest teraz okres ,a piwoniami zachwycam się szczególnie ,pozdrawiam :wit

Zdjęcia podam Wam jutro bo już zasypiam ,dobrej nocki życzę ;:19
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ja Twój nadworny sekretarz wysyłam link do kompotów ;:306 Zapisany na dysku jest do dyspozycji. Widzę że jesteś tak samo zarobiona jak ja a przecież Ty nigdzie nie wyjeżdżałaś :D Ogród niestety to niekończąca się praca, bo jak z jednego końca wracasz to już trzeba zaczynać od nowa plewienia, a ja to już nawet popadam w panikę gdzie zaczynać :shock: Twoje cudowne azalie! ja mam jedną i nie widziałam jej kwitnienia, ale mnie nie było a mój M też nie widział i gdyby nie ususzone kwiatki pomyślałabym że nie kwitła ;:306 Pozdrawiam Cię serdecznie i dobrze że chociaż mogę wirtualnie pobyć w wyplewionym ogrodzie ;:168 W dodatku morze mi zaszkodziło ;:223 Pozdrawiam i całuję ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Martuś pospaceruję sobie u ciebie troszeczkę... Nadrabiam zaległości , gonię was i złapać nie mogę... U ciebie troszkę zwolnię ;:108 .
Wracam się do poprzednich stron aby nacieszyć swe oczy kolorami.... Dużo ;:3 ci życzę na dzisiejszy dzień.... :wit
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Jeszcze nie wiem, czy karczowniki wyżerają azalie, ale chyba nie chcę się przekonać na własnych, nowo zakupionych roślinach ;:185 , dlatego wolę posadzić w odpowiednio dużej donicy. Z kwasolubnych to podżarły mi jedną borówkę.
Facet, który wydzierżawił pole obok nas pod uprawę iglaków na choinki powiedział, że z karczownikami to tylko sadzenie na masę ma sens, bo jak jest czegoś mało, to wszystko wygryzą, a jak jest dużo, to coś się ostanie. Do tej pory wiem, że wierzbom raczej nie grozi wygryzanie od korzenia i dereniom białym, bo z tych mi nic nie uschło do tej pory.

Chciałam Cię spytać, czy swoje wilczomlecze przycinasz na krótko po kwitnieniu? (Wiem, że sok jest mocno drażniący i trzeba uważać.)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”