Witam wszystkich gorąco ,jestem niepoprawna ,ale jakaś zmęczona ,robota się na mnie uwzięła a ja zamiast szybko robić to jakoś mi nie idzie jakbym chciała.
Soniu,ja też nieraz nie mam siły pisać ,piwonie powoli zakwitają coraz więcej ,Palibin nie przycinam agresywnie,on nie jest duży i nie rośnie szybko,wycinam przekwitłe kwiatostany i troszkę go skracam,teraz sezon na kapusty i kalafiory ,to dostawa liści jest prawie codziennie ,pozdrawiam
Maryniu,cieszę się jak w moim ogrodzie ładujesz akumulatory i dziękuję za miłe słowa
Mariolko,dziękuję ,chociaż to nie jest ogród botaniczny tylko mój ci on to miło,że się podoba ,liście przywozi mi mój mąż tak przy okazji i na moją prośbę ,napiszę Ci pw,pozdrawiam
Ewciu,każdy znajdzie coś dla siebie i fajnie ,bo nie ma monotonii ,w ogrodzie jest tyle zakamarków ,że jest w czym wybierać pozdrawiam
Joasiu,piwonie przezimowały dobrze,padła mi jedna stara i nie wiem o co jej chodziło

,zawsze marzyło mi się dużo odmian w ogrodzie i jakoś powoli przybywało,teraz to i sama się gubię w ich ilości ,pozdrawiam
Bożenko,czas jest cudny ,rośliny kwitną wszystkie naraz ,nawet te późniejsze się spieszą ,pozdrawiam
Krysiu,gdzie się podziewałaś moja droga ,że Cię nie było,dobrze,że zakwitają piwonie ,bo jesteś

oby Twoje życzenie z gradem się spełniło,tak się go boję ,azali mam sporo i w różnym wieku i wielkości ,małych w ogóle nie pokazałam ,bo nawet nie nadążam robić zdjęć ,pozdrawiam
Eluś,miło,że spacer udany ,tak bardzo teraz kwitnie ,azalie z piwoniami ,takiego numeru nie było,pozdrawiam
Gosiu PEPSI,dziękuję za spacerek ,oj jak dużo nie jest wypielęgnowane i nie wiem kiedy i jak to zrobić ,przecież w życiu są jeszcze inne sprawy niż tylko ogród,piwonie też coraz więcej zakwitają ,pozdrawiam

będą i piwonie
Dorota,Marysia wszystkie przepisy ma i jak trzeba to wyśle link,a ja bym musiała tego szukać lub pisać każdemu z osobna ,tak to jest rutewka,pozdrawiam
Kasiu,przerobiłaś mnie na Krysię

rutewki mam różne kolory ,bardzo je lubię ,właśnie za skromność ,pozdrawiam
Eluś Elwi,taką szałwie siedmiogrodzką mam jeszcze białą ,ale ślimaki mi ją obgryzły i nie jest śliczna bo nie ma liści ,myślę ,że się poprawi ,moja azalia pięknie pachnie to ją tak nazwałam

teraz moja ma boczne odrosty,to można ją rozmnożyć ,pozdrawiam,będą i piwonie
Gosiu clem3,staram się ,żeby w tym ogrodzie było dużo odmianowych roślin ,bardziej lub mniej ciekawych ,ale przecież wszystkie są piękne,piwonie uwielbiam każde ,pozdrawiam
Dario,mnie też się podoba róż w azaliach ,ale inne kolory też mam ,bo wszystkie lubię i nic nie umiem sobie odmówić ,azalie tez Ci wyżerają ,to jest walka z wiatrakami ,donica na pewno ochroni ,tylko ,żeby azalia nie miała ciasno,piwonia cudna zakwitła u ciebie bo już zerknęłam ,ile one mają w sobie wdzięku ,pozdrawiam
Aniu,rośliny na pniu lubie ,bo pod nimi można zmieścić jeszcze inne roślinki,ogród pachnie ogromnie ,taki piękny jest teraz okres ,a piwoniami zachwycam się szczególnie ,pozdrawiam
Zdjęcia podam Wam jutro bo już zasypiam ,dobrej nocki życzę