Figo bardzo dziękuje za ten przepis-rewelacyjny.
Miałam obawy, czy w trójkę się tą porcją najemy (moje chłopaki z tych żarłocznych )
Niepotrzebnie,bardzo ten torcik syty
Właśnie spisałam przepis i na pewno zrobię,bo Twoje przepisy Figo są przepyszne.Polecam klopsy Figi z kapusty kiszonej i grzybów opisane w innym wątku.Pyszne.
kaja245 pisze:Właśnie spisałam przepis i na pewno zrobię,bo Twoje przepisy Figo są przepyszne.Polecam klopsy Figi z kapusty kiszonej i grzybów opisane w innym wątku.Pyszne.
Dziękuję za miłe słowa i bardzo się cieszę że przypasowały Wam moje przepisy
Kilka miesięcy zabieralam się do tego torcika z mięsa mielonego,a to za trudny a to za drogi to znowu nie ma czasu.Wszystko guzik prawda :robi się prościutko i szybciutko i wcale nie wychodzi drogo.Za to jaki efekt.Dzieciaki stwierdziły ,że lepsze od lazani.
Pchać to jeden ze sposobów, aby udało się w życiu. Drugi to ciągnąć.
Dopiero teraz tu trafiłam i dobrze że jestem po obiedzie to się nie ślinę. Robiłam do barszczu podobne roladki z kapustą i grzybami. Gęsty farsz z kapusty kiszonej z grzybami dość pikantny zawijany w ciasto serowe lub drożdżowe. Ale nie wymyśliłam że to samo mogę zrobić z mięsem muszę sprawdzić jak smakuje.
Mogę podpowiedzieć, że zamiast mięsa mielonego wkładam do środka resztki z lodówki :podsuszone wędliny, ugotowane warzywa np. z rosołu, kawałki ugotowanego mięska, też z rosołu, paprykę, nawet marynowaną, groszek konserwowy, dodaję łyżkę śmietany albo majonezu dla uzyskania spójności nadzienia, zieleninę, która jest pod ręką, ostatnio nawet kawałki podduszonej cukinii. Za każdym razem można mieć inne danie, nawet wegetariańskie. Sam "POMYSŁ" takiego tortu jest rewelacyjny, za co dziękujemy AUTORCE !!! Spróbujcie włożyć coś własnego, przy okazji można posprzątać lodówkę, mieć pyszny obiad, zaskoczyć domowników i zasłużyć na uznanie!!!
Próbujcie dziewczyny bo warto :P
Podpowiem że najlepiej jest rozwałkować ciasto dość cienko bo i lepsze i ładniejsze danie.
Ja ostatnio rozwałkowałam tak sobie ( z lenistwa i pośpiechu ) i choć nadal było smaczne to jednak wewnątrz było prawie samo mięsko a na zewnątrz ciasto.