Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Martuś podglądam, u ciebie zawsze bardzo kolorowo jesienią. Przebarwione liście równie pięknie, jak kwiaty wyglądają.;:215 Dynie obrodziły wyjątkowo, ;:138 dostałam jedną od podobnej do ciebie ich miłośniczki. Zrobiłam konfiturę.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit

Robię przeciąg przez FO więc obowiązkowo zaglądnęłam do Twojego ogrodu. Napatrzyłam się na piękne kwiecie, wypiłam herbatkę, pojadłam i zostawiam
Obrazek

PS
Pinky Winky była w letniej rezydencji razem z innymi darami więc jestem pełna nadziei. Kiedyś tak kokoryczka się na mnie obraziła ale wiosną pokazała listeczki i zakwitła. To samo było z krwiściągiem- zasuszył się cały a teraz odpuszcza listki.
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niech no rudbekia sypnie nasionami ;:306 ;:306
Jakie cudne widoczki mimo ze taka szaruga za oknami. ;:196 ;:196
Martuś czemu mi sie nie wysiała ruda naparstnica?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Martuś, śliczny ten aniołek w paprociach :heja
Papryczki według Twojego przepisu przepyszne. Teraz kiedy wszystko się przegryzło są jeszcze lepsze ;:196
W moich okolicach raczej nie ma szans na grzyby. Ciągle jest zimno i ciągle pada. Dzisiaj sprawdzałam pogodę na najbliższe dwa tygodnie i niestety przez cały ten czas ma padać. I to codziennie ;:222 Jak tak dalej pójdzie to wszystko będzie gniło
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś .Ogród jesienny wyglada bardzo ładnie ,a te rudbekie z nasiennikami ;:333
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Widzę, że zrobiłaś trejaże z grabu - są bardzo efektowne.
Kiedyś myślałam o czymś takim, kto wie, może jeszcze wrócę do tego planu - oczywiście jeżeli wciąż będzie na to miejsce :wink:
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

O rany, ale te paprocie robią wrażenie ;:oj
U mnie na razie tak przebarwiła się tylko jednak, ale jest malutka i nie wygląda tak okazale
Aż szkoda tych dyń na kompost.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

To chyba jednak nie zrobię sobie tych chipsów jabłkowych, bo posiadam tylko elektryczny piekarnik :( No chyba że spróbuję w elektrycznej suszarce... A czy robisz z dyń placki ziemniaczano-dyniowe? raz jadłam u znajomych i bardzo mi smakowały ;:108 W twoim ogrodzie przyjemnie się spaceruje nawet przy takiej paskudnej pogodzie jak teraz :wink:
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Miałem na myśli to zdjęcie:
http://s847.photobucket.com/user/marbru ... f.jpg.html
Roślina nazywa się złocień czerwonawy. Bez względu na kolor :lol:
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś powolutku przydreptałam do twojego ogródka i widzę same jesienne cuda. Jaki cudowny ogród masz jesienią, taki kolorowy a ile roślin jeszcze kwitnie ;:138
Podziwiam twój zapał, z jakim chomikujesz zapasy na zimę. Tą herbatkę malinową to z samych liści parzysz, czy coś do niej dodajesz?
Jak zerknęłam na fotkę z dyniami to oczy z orbit mi prawie wyszły, jaka ich mnogość ;:333
A teraz to pewnie kolejne zapasy na zimę robisz, czyli grzybki zbierasz jak co roku.
Przesyłam buziaki ;:196 i pełnych koszy życzę.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Martuś jak tam grzybobranie? Wyjechałaś? Jeśli tak to życzę pełnych koszów grzybków. :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam po przerwie,miałam trochę trudny i nerwowy czas,bo wnuczka się tak pochorowała,że nie miałam siły ,ani głowy ,żeby tutaj zaglądać,ale widzę,że jest tyle wspaniałych osób odwiedzających mój ogród bez względu ,że mnie nie ma,dziękuję Wam bardzo,ze jesteście ze mną ,sytuacja sie poprawiła,więc dopiero dzisiaj przyjechałam w świętokrzyskie na grzyby,mam niewiele czasu na zbiory,bo w poniedziałek muszę wracać ,wczoraj u siebie pojechałam na rydze,i 10 słoiczków już zamrożone ,wcześniej uduszone na masełku,dzisiaj jak dojechałam ,wypakowałam się to przed 17 wpadłam do lasu i znalazłam piękne prawdziwki i inne różne,prawdziwki się suszą, reszta już w zamrażarce,uduszona na masełku,zobaczymy co będzie jutro.Ponieważ wpisów jest bardzo dużo ,to będę tak po trochę odpowiadać,

Tereniu,ja też dalej zalegam z pracą w ogrodzie,a po rozwiązaniu różnych problemów jestem od dzisiaj na grzybach w Twoich stronach,więc może mnie odwiedzisz,mamy mało czasu ,bo zima tuż tuż i to jest ostatni dzwonek na grzybki,pozdrawiam ;:196

Dorotko,dziękuję ,przyroda czyni cuda :wit

Dario,to róża z przed domu i to chyba Pastella,ogród pięknie wyglądał do wczoraj ,dzisiaj go nie widziałam ,bo nie miałam czasu już zrobić przeglądu ,chryzantemy cudnie kwitły ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,soki robiłam cały czas,jak maliny dojrzewały,nie wiem czy dzisiaj rano ich nie przymroziło,bo było siwiutko,ale już nie miałam czasu zaglądnąć ,bo spieszyło mi się na grzyby,a wiesz ,że droga przede mną była daleka ,no i to pakowanie ,ogród fajnie wygląda taki jesienny ,bo rzeczywiście tak posadzony ,że tyle w nim teraz kolorów,mam zdjęcia zrobione ,ale nawet nie miałam czasu ich wgrać ,pozdrawiam ;:196

Dorota,DTJ,mój ogród jest mieszany i jesienią robi się bardzo kolorowy,paprocie u mnie nie chorują ,może się zasuszyły ,albo ich przymroziło,bo środki są bardzo czułe na mróz,trzeba było wyciąć te brzydkie środki,paprocie muszą mieć trochę czasu ,żeby sie zagospodarzyły ,a potem to już tylko rosną ,właśnie dzisiaj wreszcie przyjechałam na grzyby,ja sie wykurowałam ,ale wnuczkę tak powaliło z półtora tygodniową gorączką ,że aż w szpitalu wylądowała,a ja nie nie miałam na nic głowy ,ani jechać na grzyby nie mogłam,pozdrawiam :wit

Justynko,tego aniołka widać na wiosnę i w jesieni ,nasiona dojrzewają te co ich potrzeba i te co są w nadmiarze ;:306

Iwonko,dziękuję, jesień też jest urokliwa i tak wplata swoje kolory :wit

Tyle na dzisiaj ,muszę iść spać ,bo grzybiarze rano wyzbierają mi grzyby ;:306 dobrej nocki dla wszystkich ;:196
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Oj, miało być pw, ale coś mi się pomyliło.
Czy goryczka dojechała?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu ;:196 ;:196
Ty jeszcze wczoraj byłaś na grzybach ;:oj ;:oj a u nas od piętnastej zaczęło padać , siąpić chwilami mocniej lać i tak do 12 w nocy a potem nie wiem .
O której wracasz w poniedziałek ?? Dzisiaj i w niedzielę nie dam rady pojechać do Ciebie ale może w poniedziałek po drodze , nawet może w Jędrzejowie byśmy się na chwilę spotkały?? cały czas myślę jak to zrobić ;:7
Owocnego grzybobrania życzę i ładnej pogody bo u nas znowu dzisiaj deszcz zapowiadają .
Pozdrawiam cieplutko i ;:168 ;:168 posyłam .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś zdrówka dla wnusi ;:167
Pozdrawiam Alicja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”