Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Ewelinko czasami i poleżeć można :D ja też nie cierpię łazić po lekarzach i idę dopiero w ostateczności... Okularki z pewnością ułatwiają życie, zobaczysz jakie piękne kwiaty w nich zobaczysz ;:306 Ja mam w sumie jeszcze niezbyt dużą wadę, ale i tak wolę chodzić w okularach niż bez. A pamiętam, że niektóre moje koleżanki nosiły takie bez szkieł korekcyjnych, bo uważały, że w okularach wyglądają bardziej... inteligentnie :;230 :;230 Liliowiec i lilia piękne ;:108 Mój aster płożący jeszcze się leni, nie wiem co on sobie wyobraża ;:224 Odętki są u ciebie niemozliwe ;:oj U mnie zaledwie pojedynczymi kwiatuszkami kwitną, a u ciebie ciagle cała kępa.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Twoja różą NN to jak nic Leonardo. :D Chyba...
Astry już chwaliłam, rewelacyjne masz te kępy.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miłko ja muszę przyznać, że Polish Spirit mnie w tym roku bardzo zaskoczył. Oczywiście pozytywnie ;:108 . Jest młody w sumie bo sadziłam go rok temu wiosną i na prawdę chłopak się stara ;:333 . Na wiosnę muszę koniecznie zamontować mu jakąś inną podporę a nie taką prowizorkę ;:306 . Ten liliowiec ma jeszcze pąki :tan .

Sławku Ty to mnie ciągle namawiasz i na pewno doczekasz się mojej osoby na zdjęciu ;:224 . Wszystko w swoim czasie ;:173 . Dla porównania wstawię zdjęcie bez i z okularami ;:306 . Lilia pachnie tak delikatnie i też mam wrażenie, że drzewiasta to ona nie jest ;:222 . Raczej azjatycka albo orientalna tak jak piszesz. Szkoda bo cebule były spore i liczyłam, że jednak będą z nich drzewiaste . Pani widać oszukiwała ludzi tymi swoimi napisami ;:222 . Fakt, kupiłam je bardzo tanio więc jakie by nie były to i tak nie przepłaciłam.

Małgosiu poleżeć można ale tak samemu ;:224 ?? Nudzę się po prostu ;:306 . Córki w przedszkolu, Małżonek w pracy a ja nie mogę w ogrodzie kopać, no cóż - życie. Ja niby też dużej wady nie mam ale jak zakładał mi te szkła to od razu widziałam dużo lepiej :shock: . Też znam osoby, które noszą okulary żeby wyglądać poważniej ;:306 . Małgosiu ja mam kilka odętek i jedna taka późniejsza- jesienna . To właśnie one teraz tak kwitnie ;:108 .

Wandziu też tak obstawiam, że to Leonardo ale nie jestem do końca pewna bo niektóre róże są tak do siebie podobne , że trudno stwierdzić ;:131 . Dziękuję za pochwały ;:196 .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale dawno mnie nie było :roll:
Wielka szkoda, bo może namówiłabym Cię na Pashminę
Róża warta kupna
Podziwiam rabaty trawiaste, z tymi astrami wyglądają super
Właśnie postanowiłam kupić kilka wyższych astrów, bo mam tylko niskie, a o tej porze roku są niezbędne
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Pięknie ci astry kwitną :) pashminy są piękne :D warte zachodu :D może się skusisz?
Idę dalej przeglądać wątek bo mnie trochę nie było ;:14
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewelinko w końcu do Ciebie dotarłam a tu tyle się dzieję ;:oj ;:oj
Ale po kolei, najpierw pochwalę piękny domek i i wychuchane, wygłaskane jego całe otoczenie,łącznie z idealnym trawnikiem. ;:138
Teraz kolej na Twoje dwa największe skarby, czyli córusie mamusi, śliczne i bardzo szczęśliwe. ;:167
Ogród w jesiennej odsłonie kipi kolorami kwiatów i okazałych traw.A lilia o tej porze roku to już jakiś ewenement. ;:433 ;:433
Witaj w klubie ;:154 ja też jestem okularnikiem, bez nich to sprzątać bym nie musiała, bo nawet kurzu nie widzę. ;:306 :;230
Żeby tak chwasty stały się niewidzialne. ;:113
Pozdrawiam całą rodzinkę i ucałuj swoje księżniczki. ;:79 ;:79
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewelinko, ja też bardzo polubiłam astry jesienne i dokupiłam trzy nowe odmiany. Wandzia pisze, ze łapie mączniaka. U mnie jeszcze nie miały i niechaj tak pozostanie. Ty już sadzisz tulipany a ja chyba w połowie października bo wtedy będę miała tydzień urlopu. Nakupowałam cebulek i chyba wszystkie pójdą na nową rabatkę. Ale wiosną będziemy miały ładnie. ;:138 ;:196 Dużo tulipanów posadziłaś ?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Za nami kolejny piękny dzień ;:138 . Co prawda nie wykorzystałam go na prace w ogródku bo miałam dzień w rozjazdach ale nic straconego. Wczoraj po odebraniu Emilki z przedszkola postanowiłyśmy przejść się na spacer do parku . Żal było nie wykorzystać takiego pięknego słoneczka ;:3 .

Z dedykacją dla Sławka, który teraz może ocenić czy córka jest podobna do mamy :wink: .

Obrazek

Małgosiu nic straconego ;:108 . Pashminę na pewno kupię ale dopiero wtedy jak będę miała dla niej miejsce na nowej działce ;:333 . Planuję zrobić tam różankę z takich pewnych i niezawodnych róż ;:108 .

Pięknie przebarwiająca się kalina w parku.

Obrazek

Anito skuszę się na pewno na Pashminę ale tak jak pisałam Małgosi to dopiero za pewien czas jak będę miała drugą działkę na własność. Zarezerwuję tam miejsce dla kilku pięknych i niezawodnych róż. Astry szaleją i teraz dodają koloru ;:108 .

Korale na kalinie.

Obrazek

Stasiu fajnie, że mnie odwiedziłaś ;:196 . Dziękuję za całą masę ciepłych słów ;:168 . Skoro okulary mi pomogą to nie ma co z nimi walczyć . Dzisiaj zjeździłam kilka salonów optycznych i wybór jest ogromny ;:oj . Sama sobie z tym nie poradzę i zabiorę eMa by mi doradził w wyborze oprawek. Dziękuję i również pozdrawiam :wit .

Rabata z wrzosami i jednorocznymi.

Obrazek

Ewo kupowanie cebul jest przyjemne ale posadzenie ich to już wyzwanie ;:306 . Ja sadzę teraz z tego względu, że jak wyjadę za tydzień tak wrócę dopiero w listopadzie. W sumie wyjdzie mi około 350 cebul w tym czosnki, narcyzy, irysy żyłkowane a tulipanów to tak połowa z tego. Jeszcze nie posadziłam wszystkiego ;:224 . Na pewno będzie kolorowo u nas o ile nornice nie zrobią sobie stołówki .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec kilka ogrodowych.

Pelargonia z balkonu.

Obrazek

Gracillimus.

Obrazek

Lilia NN .

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego wieczoru i wspaniałego weekendu :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ewelnko :wit
Ale ładna mama. ;:215 A córcia bardzo podobna do ciebie :D
Piękne masz trawki.Ja dopiero z nimi zaczynam ;:108
Llia też śliczna.Moje dawno już przkwitły :)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ewelinko jesiennie u Ciebie jak w każdym ogrodzie i plany zmian chodzą po głowie ....
Sadzenie cebul ... masz rację ich kupowanie zdecydowanie przyjemniejsze :D
Mnie skumulowało się sadzenie do koszyków nowo zakupionych i część do wykopania, przeglądu i posadzenia od nowa . Tak robię partiami każdego roku.
Kocham dzieciaczki a dziewczynki uwielbiam ( sama miałam 2 córki) więc najbardziej zachwyciłam się Twoim "kwiatuszkiem" bo takiego nie ma nikt.
Miłego weekendu wraz z pozdrowieniami z Mazur :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ewelino!
Piękna z Ciebie dziewczyna ;:oj, to i dziewczyneczki śliczne.
Parku można pozazdrościć. W jakim to mieście? Takie wielkie drzewa rzadko w Polsce się spotyka.
Ale połączenie wrzosów z turkami... ;:185.

Pozdrawiam serdecznie, a dzieciaczki ucałuj - Jagi
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No,nie powiem ... Trochę mnie przytkało :oops:
EWELINKO,jesteś piękną kobietą ;:108 ;:180 :!: A córcia z szelmowską miną jest bardzo podobna do Ciebie :!:
Na Forum jest taka zasada,że to,co ładne,trzeba pokazywać ;:108
Pozdrawiam,
Sławek

Ps.Też jestem ciekawy gdzie te fotki zrobiłaś :?:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Mi garcilimuss nie zakwitł,a u Ciebie jak ładnie się pokazał:)
Piękne dziewczyny ;:333
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Ewelinko....miło cię zobaczyć, śliczna córeczka, podobna do mamusi. ;:128 Pozdrawiam. ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

To już wiadomo po kim córcie takie ładne ;:224 :D Jakie cudne te drzewa ;:oj W mojej rodzinnej miejscowości mieliśmy zabytkowy dworek z przylegającym do niego parkiem, a w nim kilka pomników przyrody i całe mnóstwo starych olbrzymich drzew... Uwielbiałam tam chodzić, niestety jakiś czas temu sprzedano go prywatnej osobie :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”