Urlop, kochani, urlop
Basiu - dziwaczka też siałam w ubiegłym roku ale również jakoś nie wyszło.... Jednakże spróbuję ponownie skoro piszesz, że się tak fajnie rozsiewa.
Karola - ja lubię głównie te niskie płomyki, mam na razie dwa kolorki, trzeci to niespodzianka bo dopiero się wykluwa...
Bywają problemowe - lubi je np. mączniak... Ale mimo to też zaczynam dobierać kolorki....
Ewusiu - nornice, ślimaki to potrafią spustoszyć

Nornice tak dziurkują glebę, że aż za serce ściska....
Może warto posadzić wilczomlecz groszkowy? Na razie to rozważam, bo nornice w moim ogrodzie nie wiele sobie robią nawet z tego co mogłyby nie lubić..
Ciekawa jestem co to mam za cudeńka, których nie znasz
Liatrę uwielbiam no i wreszcie jakaś ta jeżówka poczuła się u mnie jak u siebie w ogrodzie
Marysiu - pstrykam fotki kiedy tylko się da
Szwedzkiej mojej to jest dopiero pierwsze kwitnienie - cieszę się, że w ogóle zakwitła, bo kupowana na wiosnę
A z ta nasturcją niską to heca jest. Kupiłam nasiona nasturcji Dzień i Noc bo bardzo spodobały mi się jej kolorki. Posiałam ją w dwóch miejscach i zdarzyło się tak, że po jednej stronie zakwitły mi tylko te bordowe, a na innej rabatce - te kremowe...
Jak tylko się jakieś nasionko pojawi - będę to miała na uwadze i zbiorę.
Aniu - ta jeżówka jest tak śliczna i wyniosła, że zachwycam się nią każdego dnia.

Trzyma pion
Moja hortensja zakwitła już w pierwszym roku więc jest duża szansa, że Twoja Sundae Fraise ucieszy Cię jej ślicznymi kwiatami.
Wiesiu - no niestety - ta szałwia otwarta traktowana jest jako nie zimująca u nas w gruncie. A szkoda....
Natalko - biała liatra to u mnie wiosenny nabytek, ale fajnie się od razu zadomowiła. I cieszę się, że tak fajnie kwitnie.
A na ściance to ten jednoroczny wilec jest już na samej górze winogrona - super wyglądają jego kwiaty w liściach rodzynkowych
Od jutra się zabieram porządnie za ogród - wreszcie