Truskawkowa działka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Truskawkowa działka

Post »

Natalio, trawnik w zasadzie jest tylko przed altaną, dla nas, do grania z dzieckiem. Zresztą moja działka jest bardzo mała, zaledwie 290m2 i to w takim dziwnym kształcie zwężającego się trójkąta. Raczej nic innego nie mogłam wymyślić niż jest. W planach mam jeszcze jedną rabatę, ale to już jak zlikwiduję huśtawkę ze zjeżdżalnią. I drugą z boku altany, przed grillem. Za tę wezmę się już niedługo. Gdybym miała więcej miejsca robiłabym piękne warzywniki w skrzyniach, może uda się choć 1.

Fasolkę szparagowa uprawiałam od początku i muszę przyznać, że zawsze ładnie rosła.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Moniko jakoś tak patrząc na zdjęcia miałam wrażenie, że trawnika jest dużo :oops: Fakt, ja miejsca mam więcej, ale tak będzie do czasu, aż zacznę zapełniać, później będzie szukanie co gdzie upchnąć :wink:

Wczoraj byłam na działce, ale nie zrobiłam zdjęć, miałam nadzieję że pojadę też dzisiaj - nie udało się ;:185 Walne zgromadzenie ROD (mają podłączyć nam prąd, mam nadzieję że już w tym roku) bardzo się przeciągnęło, a potem zaczęło wiać jak na Kieleckim :( A było co sfotografować: niezidentyfikowany krzak pod płotem... wyprodukował kotki ;:173 Znaczy wierzba, chyba iwa, ale nie pamiętam, jak wyglądały liście. A na jednej z jabłoni znalazłam jemiołę... Na szczęście jest to jabłoń którą planuję wyciąć, drzewa w tym miejscu są posadzone zbyt gęsto.
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No niestety w Kieleckim też dzisiaj dość mocno wiało, szczególnie wieczorem ;:306

Na działce masz domek ? bo nie pamiętam :)
Bez prądu to trochę lipa ;:222
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Seba tak, mam domek, po prostu nieczęsto go pokazuję ;:108 jak zacznę koło niego coś sadzić, albo będziemy budować taras to pewnie będzie częściej pokazywany. No prądu nie ma, wody i kanalizacji też ;:183 Jest tylko studia z której wyciągam wodę wiadrem, jak prąd będzie to przynajmniej można użyć pompy pływakowej. Z drugiej strony jest tam tak daleko od miasta, że rzadko coś kradną ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Natalia, ja mam wodociąg i mam też studnię z której ciągnę wodę wiadrem , uwielbiam to i za każdym razem przy tej robocie powtarzam sobie, że nie muszę chodzić na siłownię. Dwa lata temu sąsiad chcąc mi ulżyć , założył mi pompę pływakową, ale mnie to wkurzało i ją zlikwidowałam .
To moja studnia

Obrazek
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A jak truskawki Ci przezimowały ?
Ruszyło już coś ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

No właśnie Natalio, też się zastanawiam co zrobić z truskawkami, mają już zielone środki, chyba w kolejną sobotę je oporządzę. Żeby chwasty nie rosły, mam zamiar wysypać korą, ale nie wiem czy truskawki to lubią?

My jak kupiliśmy działkę, zakładaliśmy od razu prąd, było sporo rycia, ze 150 metrów... woda już była.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wisiu siłownia to jest, prawda ;:108 gorzej jednak, jeśli ma się anemię i nie za dużo siły żeby to zrobić ;:185 teraz już dam radę, ale na początku miałam problem wyciągnąć wiadro ze studni :|
Grażynko, Moniko tytuł wątku to pomyłka, truskawki okazały się poziomkami ;:224 i tak, mają się dobrze ;:108
Moniko truskawki wolą słomę, kora może za bardzo zakwasić ziemię ;:185 niektórzy wykładają też agrowłókniną, niezbyt ozdobne, ale działa. Prądu wcześniej nie miałam jak założyć, bo dopiero jesienią przeciągnęli kabel do działek, nawet nie ma jeszcze tych w samym ogrodzie, pod alejkami.
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Kibicuję cały czas. Pracy dużo macie, ale powoli dacie radę. My tez prądu nie mamy, ale działka mniejsza. Zobaczymy czy ten prąd będzie nam potrzebny czy damy radę bez niego.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U nas także nie ma prądu natomiast woda doprowadzona do każdej działki. Co kilka lat ktoś się zrywa i proponuje przyłączenie prądu ale to b.droga impreza i nie ma chętnych...Brak prądu na działce mnie nie doskwiera pewnie to kwestia przyzwyczajenia .. :roll:

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja mam prąd z panela fotowoltaicznego. Wodę deszczówkę w beczce. I jakoś leci. Survuval :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A od czego świeczki czy pochodnie ?
Bardziej nastrojowo i romantycznie robi się wtedy.
Wodę zbierać można do beczek z dachu altanki albo zrobić mini oczko i traktować go jako zbiornik deszczówki do podlewania.
Rozwiązań jest całe mnóstwo a potrzeba matką wynalazku. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Oczywiście że da się bez prądu żyć,jednak latem największym problem jest brak lodówki.Nawet na rybach jak siedzę tydzień czy dwa to zabieram lodówkę na gaz.
U mnie na działce znów woda jest z zbiornika wodnego do podlewania a pitna na narożnikach alejek.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Działka bez prądu to prawdziwa Eko działka. Jednak prąd ułatwia życie. Deszczówką podlewam teraz siewy na parapetach :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Natalko, wchodzę i co widzę? :roll: Widzę, że nie widzę postu, który zostawiłam wczoraj. ;:7
Znowu coś go wcięło ;:222 albo po prostu wysłałam gdzieś w Kosmos. ;:306
Bez prądu w dzisiejszych czasach niełatwo, ;:185 ale może bardziej romantycznie... ;:218 Świece, lampeczki naftowe itp.... ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”