Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jest już wiosna!

Post »

Tak Iwonko siąpi od kilku godzin :D do 15 było ciemno, chłodno ale sucho a teraz nie da się urzędować...szkoda zdrowia. Wiesz chyba też przepalę ;:215 Miłego wieczoru ;:196
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, jak ja Ci współczuję tych prac. Oj wiem co to znaczy, czuję to w każdej kości
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu u mnie pogoda podobna jak u Ciebie :( miałam tyle planów , to tylko wywiozłam trochę kwiatków z domu i nawet wsadzić mi nie pozwoliło bo lało i zimno ;:223
Dużo ;:3 ;:3 na jutrzejszy dzień życzę ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu u mnie tez leje od rana, może dobrze bo wczoraj sadziłam sałatę i kalarepki, tylko czemu zaraz jest zimno.Może cebulowe w razie konieczności przesadź z dużą bryłką ziemi, przecież cebulowe też z doniczek wysadzamy do ogrodu i dają radę ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, poproszę o kawałek chmurki deszczowej. U mnie suchutko ;:174
Żabcia i ważka bardzo mi się spodobały. Ja się przyznam, że też mam troszkę żabek ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, współczuję Ci tej niesympatycznej pogody.
U mnie było całkiem dobrze i przyjemnie, choć słonko tylko od czasu do czasu się pokazywało. ;:333
Troszkę podziałałam i dojrzałam pierwsze chwasty, które planuję jutro wyprosić z mojej działeczki. ;:224 Liczę w związku z tym na sprzyjającą pogodę. ;:7
Tobie też życzę słoneczka, najlepiej na cały weekend. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu najgorsze, że jakoś cierpię z roślinami ;:oj więc podwójnie mnie boli ;:306

Tereniu przez tą dziwną pogodę nawet siewki w tunelu rosną w ślimaczym tempie ;:224 Rok temu jakoś było lepiej ;:131 I Tobie słoneczka ;:3 , a deszcz jak już musi to nocą niech pokropi ;:196

Julciu na razie cebulowe zostawiam i przesadzę w ostatniej chwili. Niektóre mam w doniczkach czy siatce metalowej to bryłka będzie, a najbardziej martwię się o korony cesarskie :wink:
Julciu czy wiesz, że przetrwały siewki host i wychodzą więc niedługo szykuj miejsce na hosty, tylko nie wiem gdzie wsadzisz te maleńkie :;230 Pogodnego dnia na jutro ;:196

Małgosiu dmucham z całej siły ;:224 Widziałam żabki u Ciebie ale naj....masz ptaszków ;:168

Lucynko no tak na przemian jak na jednym końcu leje to na drugim wieje ;:306 widać musi.
Chwasty najbardziej atakują od ogrodzenia bo i trudno je stamtąd wykurzyć tym bardziej że sąsiadka do odchwaszczania używa tylko Roundap ;:oj a ja stoję i patrzę gdzie kropelki lecą ....to ona kończy pół metra od siatki ....to chwasty ręce zacierają ;:306
Tak, tak ciepłego i słonecznego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Dobry wieczór Marysiu
Wszelkie nadwyżki wilgoci mogę przyjąć. Co prawda sucho nie jest, ale i tak przez najbliższe dni mam inne zajęcia niż praca w ogródku, więc co mi szkodzi :lol:
Pozdrawiam ;:196
Ewa
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, bo ja jestem właściwie rozdarta :D .....pomiędzy żabcie i ptaszki :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór Ewuniu ;:196 chętnie oddam wilgoć nadmiarową, bo ta pogoda nie zna umiaru ;:306
Nawet jak nie pada to zdejmowana trawa zabiera ze sobą sporo gleby, to samo chwasty ;:222
Pozdrawiam i słoneczka na weekend ;:168

Małgosiu ja też kiedyś ptaszki kupowałam szczególnie na targach sztuki ludowej ale mały był wybór a teraz ceny ;:224 Ostatnio chciałam się skusić ale za dzięciołka 15 cm krzyczeli sobie 70 zł, może sama zacznę strugać :;230 :;230
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu hosty :tan super bo miejsce na pewno znajdę.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu w przyszłym tygodniu wyślę, ale te siewki to pewnie w doniczce muszą jeszcze posiedzieć. Starsze od razu na grządkę ;:333 Popatrz może jeszcze coś masz ochotę :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,u mnie padało od południa ,jak właśnie już miałam wyjść do ogrodu ,bo skończyłam swoją pracę przy kapuście ,no i byłam na chwilę w ogrodzie, zrobiłam co najpotrzebniejsze,i wróciłam przelana ,trochę przy obiedzie się pokręciłam i już po dniu,czy Tobie też tak czas leci?z niczym nie nadążam ,może jutro zacznę robić wystawę ,tak bym chciała,bo od poniedziałku jeszcze paczki,ale jutro po południu jadę do Krakowa do lekarza i znowu dzień będzie za krótki,a ogród musi na mnie poczekać ,najważniejsze ,że kaskadowa obsadzona ,a miejsce jakie na niej zostało czeka na zamówione roślinki,a samo wsadzenie to pestka jak jest miejsce przygotowane ,słyszę teraz przez okno,że dalej pada,bo brzęczy po szybach,pozdrawiam i pięknych snów życzę i słoneczka na jutro ;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Dzień dobry Marysiu :wit Wygoń ten deszczyk do mnie proszę ;:108 U mnie piach totalny i nawet jak trochę popada, to na drugi dzień nie ma śladu po deszczu ;:185 A zaczęło się już na dobre bieganko z konewką ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, ja słonko zamawiałam, a tu na razie mgła, że świata nie widać, jak będzie, no jak?, ale na razie to mam zaproszenie do pracy po niemiły dokument niestety ;:185 dziś muszę go odebrać :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”