Storczykowa kraina Soni :)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu to marne zakusy ! Marsz do kwiaciarni i to już ! Nic tak nie poprawia humoru, jak nowo zakupiony i kwitnący storczyk. Sama się ostatnio przekonałam, miałam okropny nastój i wylądowałam w centrum ogrodniczym. Teraz jest wiele lepiej, jak wracam do domku, to zaraz idę oglądać moje kwitnące cudo i wspaniale sie uśmiecham (sama do siebie ! to już niedobrze, a może właśnie nie...).
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
Powiem Wam kochane, że mi taka pogoda też odbiera energię...Tyle mam zaległości w ogrodzie, a tu wciąż pada i pada... Jak nie pada to zimno i tak w kółko.
Soniu moje storczyki też stanęły w miejscu. Tyle, że znam powód - mam bardzo zimno w mieszkaniu tj 14 stopni.. Jak jest ładniejsza pogoda to "nawet" 16 stopni...

Ja na razie mam na co patrzeć i jeszcze nie wybrałam tego 12-tego. Min. kropek- drugi z kolei kwitnie już 6 miesiąc!!! Dodam, że nie na nowych łodygach - te same 5 kwiatów wciąż utrzymuje
Tylko, że idzie mu nowy liść sercowy, a to zapewne głosi "początek końca" jeśli chodzi o kwitnienie...
Za to 3 z kolejki zrzucił w ciągu tygodnia wszystkie kwiaty na jednym pędzie i zaczęła żółknąć łodyga...
Soniu moje storczyki też stanęły w miejscu. Tyle, że znam powód - mam bardzo zimno w mieszkaniu tj 14 stopni.. Jak jest ładniejsza pogoda to "nawet" 16 stopni...
Hihi Tak,tak ...już widzę ten koniec ;:228 Jeśli masz jeszcze miejsce i fundusz to ja bym się nie wzbraniałachyba czas na wypad do kwiaciarni zgryźliwie tylko że obiecałam sobie, że do wystawy w czerwcu na razie koniec z zakupami

Ja na razie mam na co patrzeć i jeszcze nie wybrałam tego 12-tego. Min. kropek- drugi z kolei kwitnie już 6 miesiąc!!! Dodam, że nie na nowych łodygach - te same 5 kwiatów wciąż utrzymuje

Za to 3 z kolejki zrzucił w ciągu tygodnia wszystkie kwiaty na jednym pędzie i zaczęła żółknąć łodyga...
a dlaczego nas z nie zapoznałaś z tym nowym cudemLana pisze: miałam okropny nastój i wylądowałam w centrum ogrodniczym. Teraz jest wiele lepiej, jak wracam do domku, to zaraz idę oglądać moje kwitnące cudo

to dobry objawLana pisze: jak wracam do domku, to zaraz idę oglądać moje kwitnące cudo i wspaniale się uśmiecham (sama do siebie ! to już niedobrze, a może właśnie nie...).

u mnie to ok. 18 stopni jest w nocy a w dzień powyżej 20, więc to nie powinno być za zimno, ale wczoraj dorwałam cieńki styropian i na zimę obłożę nim osłonki od wewnątrz, by storczyki miały ciepło w "nóżki''Narine pisze: Soniu moje storczyki też stanęły w miejscu. Tyle, że znam powód - mam bardzo zimno w mieszkaniu tj 14 stopni.. Jak jest ładniejsza pogoda to "nawet" 16 stopni...

Jeśli masz jeszcze miejsce i fundusz to ja bym się nie wzbraniała
[/quote=''Narine'']
i miejsce i fundusze są, ale wyboru w sklepach nie matak jak Ty mam sporo kwitnących i jest do czego się uśmiechać, a do tego za kilka dni mam urodzinki
-
To z okazji nadchodzących urodzinek życzę mnóstwa storczykowych prezentów, kto wie, czy nie będziesz miała niedługo bardzo, bardzo, poprawionego humorku
Swojego "pocieszacza" jeszcze nie pokazałam, bo nie za bardzo umiem obrabiać i przegrywać zdjęcia. W tym temacie fachowcem jest mój mąż, a on jakoś ostatnio się do tego nie kwapi. Chyba dzisiaj jak wróci z pracy, to postawię mu ultimatum

Swojego "pocieszacza" jeszcze nie pokazałam, bo nie za bardzo umiem obrabiać i przegrywać zdjęcia. W tym temacie fachowcem jest mój mąż, a on jakoś ostatnio się do tego nie kwapi. Chyba dzisiaj jak wróci z pracy, to postawię mu ultimatum

- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
Soniu to ja już wcześniej pędzę do Ciebie z wirtualnym prezentem (Paphiopedilum lowii ) i przesyłam ciepłe urodzinowe życzenia
P.s. Pewnie nie zdradzisz które? Ech.. ciekawość no...
www.futura-sciences.com
Obiecałam sobie go w tym roku. Soniu masz wątek ogrodowy? Liczę na fotkę nowych nabytków. a ciemiernik... jak mi powiesz, że bordo, to... nie wiem co...

Pieris???? Widzę, że nasze myśli błądzą podobnymi ścieżkamiw ogrodniczym i ulubionej kwiaciarni byłam, to nie ma tego co bym chciała, więc wróciłam z ciemiernikami i pierisem do ogródka

Lana postaw ultimatum swojemu M, że ma Cię nauczyć tego fachu. To nie jest trudne, a będziesz niezależnaSwojego "pocieszacza" jeszcze nie pokazałam, bo nie za bardzo umiem obrabiać i przegrywać zdjęcia. W tym temacie fachowcem jest mój mąż, a on jakoś ostatnio się do tego nie kwapi. Chyba dzisiaj jak wróci z pracy, to postawię mu ultimatum

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu, z okazji nadchodzących urodzin przyjmij i ode mnie życzenia
zdrówka, szczęścia, samych radosnych chwil, spełnienia marzeń, zwłaszcza storczykowych
i mnóstwa storczykowych prezentów 

zdrówka, szczęścia, samych radosnych chwil, spełnienia marzeń, zwłaszcza storczykowych

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
Soniu spieszę ci donieść, że tym szkodnikiem, przez którego odpadały mi pączki na Phalaenopsisie był jednak mój mąż. Przestawiłam go z okna na podłogę, w miejsce za kwiatami, gdzie się nie chodzi, do małego akwarium. Reszta nie odpada, więc musiało to być roztargnienie mojego ślubnego. Trudno, jakoś to przeżyję, ale trochę szkoda.
Zajrzyj do mojego wątku, zobaczysz "pocieszacza".
Zajrzyj do mojego wątku, zobaczysz "pocieszacza".