Storczykowa kraina Soni :)

ODPOWIEDZ
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu to marne zakusy ! Marsz do kwiaciarni i to już ! Nic tak nie poprawia humoru, jak nowo zakupiony i kwitnący storczyk. Sama się ostatnio przekonałam, miałam okropny nastój i wylądowałam w centrum ogrodniczym. Teraz jest wiele lepiej, jak wracam do domku, to zaraz idę oglądać moje kwitnące cudo i wspaniale sie uśmiecham (sama do siebie ! to już niedobrze, a może właśnie nie...).
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

Powiem Wam kochane, że mi taka pogoda też odbiera energię...Tyle mam zaległości w ogrodzie, a tu wciąż pada i pada... Jak nie pada to zimno i tak w kółko.
Soniu moje storczyki też stanęły w miejscu. Tyle, że znam powód - mam bardzo zimno w mieszkaniu tj 14 stopni.. Jak jest ładniejsza pogoda to "nawet" 16 stopni...
chyba czas na wypad do kwiaciarni zgryźliwie tylko że obiecałam sobie, że do wystawy w czerwcu na razie koniec z zakupami
Hihi Tak,tak ...już widzę ten koniec ;:228 Jeśli masz jeszcze miejsce i fundusz to ja bym się nie wzbraniała :wink:
Ja na razie mam na co patrzeć i jeszcze nie wybrałam tego 12-tego. Min. kropek- drugi z kolei kwitnie już 6 miesiąc!!! Dodam, że nie na nowych łodygach - te same 5 kwiatów wciąż utrzymuje :) Tylko, że idzie mu nowy liść sercowy, a to zapewne głosi "początek końca" jeśli chodzi o kwitnienie...
Za to 3 z kolejki zrzucił w ciągu tygodnia wszystkie kwiaty na jednym pędzie i zaczęła żółknąć łodyga...
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

chciałam zmienić post i mi nie wyszło ;:182 przepraszam
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Lana pisze: miałam okropny nastój i wylądowałam w centrum ogrodniczym. Teraz jest wiele lepiej, jak wracam do domku, to zaraz idę oglądać moje kwitnące cudo
a dlaczego nas z nie zapoznałaś z tym nowym cudem ;:183
Lana pisze: jak wracam do domku, to zaraz idę oglądać moje kwitnące cudo i wspaniale się uśmiecham (sama do siebie ! to już niedobrze, a może właśnie nie...).
to dobry objaw ;:215 sama się uśmiecham do moich, nawet do "zdechlaczków", chociaż te to mnie stresują ;:191 ja teraz podziwiam Nelcię, a w ogrodniczym i ulubionej kwiaciarni byłam, to nie ma tego co bym chciała, więc wróciłam z ciemiernikami i pierisem do ogródka ;:224
Narine pisze: Soniu moje storczyki też stanęły w miejscu. Tyle, że znam powód - mam bardzo zimno w mieszkaniu tj 14 stopni.. Jak jest ładniejsza pogoda to "nawet" 16 stopni...
u mnie to ok. 18 stopni jest w nocy a w dzień powyżej 20, więc to nie powinno być za zimno, ale wczoraj dorwałam cieńki styropian i na zimę obłożę nim osłonki od wewnątrz, by storczyki miały ciepło w "nóżki'' ;:128
Jeśli masz jeszcze miejsce i fundusz to ja bym się nie wzbraniała :wink:
[/quote=''Narine'']
i miejsce i fundusze są, ale wyboru w sklepach nie ma ;:192 tak jak Ty mam sporo kwitnących i jest do czego się uśmiechać, a do tego za kilka dni mam urodzinki ;:190
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To z okazji nadchodzących urodzinek życzę mnóstwa storczykowych prezentów, kto wie, czy nie będziesz miała niedługo bardzo, bardzo, poprawionego humorku ;:226
Swojego "pocieszacza" jeszcze nie pokazałam, bo nie za bardzo umiem obrabiać i przegrywać zdjęcia. W tym temacie fachowcem jest mój mąż, a on jakoś ostatnio się do tego nie kwapi. Chyba dzisiaj jak wróci z pracy, to postawię mu ultimatum ;:148
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

Soniu to ja już wcześniej pędzę do Ciebie z wirtualnym prezentem (Paphiopedilum lowii ) i przesyłam ciepłe urodzinowe życzenia ;:197 P.s. Pewnie nie zdradzisz które? Ech.. ciekawość no... :oops:
Obrazekwww.futura-sciences.com
w ogrodniczym i ulubionej kwiaciarni byłam, to nie ma tego co bym chciała, więc wróciłam z ciemiernikami i pierisem do ogródka
Pieris???? Widzę, że nasze myśli błądzą podobnymi ścieżkami :wink: Obiecałam sobie go w tym roku. Soniu masz wątek ogrodowy? Liczę na fotkę nowych nabytków. a ciemiernik... jak mi powiesz, że bordo, to... nie wiem co... :oops:
Swojego "pocieszacza" jeszcze nie pokazałam, bo nie za bardzo umiem obrabiać i przegrywać zdjęcia. W tym temacie fachowcem jest mój mąż, a on jakoś ostatnio się do tego nie kwapi. Chyba dzisiaj jak wróci z pracy, to postawię mu ultimatum
Lana postaw ultimatum swojemu M, że ma Cię nauczyć tego fachu. To nie jest trudne, a będziesz niezależna :wink:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu, z okazji nadchodzących urodzin przyjmij i ode mnie życzenia ;:168
zdrówka, szczęścia, samych radosnych chwil, spełnienia marzeń, zwłaszcza storczykowych ;:198 i mnóstwa storczykowych prezentów ;:48
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

;:114 To samych storczykowych sukcesów życzę. 100 lat Soniu. :lol:
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Soniu - i ja przyłączam się do chóru życzeń :D
Wszystkiego najnajnaj :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

I ja też ;:23 ;:23 ;:23
Wszystkiego naj naj naj ...dużo słoneczka w życiu a jak najmniej chmurek :D
100 lat :!: :!: :!:
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Soniu, zdrówka i jeszcze raz zdrówka ;:114 no i cierpliwości w "storczykowych kontaktach" (nie martw się ,wiosenne słoneczko pobudzi Twoje storczyki do działania, musimy jakoś przeczekać te zawirowania pogody) :P
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu spieszę ci donieść, że tym szkodnikiem, przez którego odpadały mi pączki na Phalaenopsisie był jednak mój mąż. Przestawiłam go z okna na podłogę, w miejsce za kwiatami, gdzie się nie chodzi, do małego akwarium. Reszta nie odpada, więc musiało to być roztargnienie mojego ślubnego. Trudno, jakoś to przeżyję, ale trochę szkoda.
Zajrzyj do mojego wątku, zobaczysz "pocieszacza".
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Dziękuję za piękne życzenia i wirtualny prezent a we wtorek zapraszam na torcik Obrazek oraz na szampanaObrazek
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Soniu ja również życzę Ci wszystkiego naj ,dużo kwitnących storczyków w szczególności.Twoje kwiaty są piękne,przeglądnełam cały wątek. Obrazek a ten kwiat dla ciebie :P
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Soniu, Wszystkiego, wszystkiego najlepszego z okazji URODZIN ;:196
oraz samych słonecznych ;:3 dni - w każdej dziedzinie życia :!:
Uściski dla Ciebie ;:168

Joanna :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”