Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Pogoda niezbyt ciekawa z rana,raczej na działkę się nie wybiorę,a o 14 ma niby padać...
Dziś posieję już po raz drugi nasiona kobei tym razem od matki z zeszłego roku.Ziemia do siewu okazała się bardzo sucha i zwyczajnie przelałam pudełko z nasionami ;:222 Za to siewki floksów pięknie wykiełkowały,a i stipa pokazuje kilka malutkich niteczek.
Lobelia jak zwykle połowa mi klapnęła, a druga może jakoś przetrwa...
Podobno pojawiła się ziemia w Biedronce,po niedzieli zakupię kilka worków.

Wczoraj wyszłam na balkon poobrywać listki z róży Lavender Flower Circus i tak się zagalopowałam,że chwyciłam za sekator i dawaj ciąć powojniki.Ivan Olson i jeden nn coś za suche te pędy,natomiast Dr.Ruppel zielone w środku pędziki.
Wygrabiłam liście ....no teraz czekam na bratki ;:215

Grażynko ja nie mam aż tak gęsto z iglakami,są prześwity dosyć spore i właśnie pomyślałam o szybko rosnącym powojniku,a chyba górskie to pędziwiatry ;:224

Cristata mchówka...uwielbiam kołnierzyk... ;:333

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Już na bratki ? :roll:
Ja tam dopiero zabieram się za grabienie jak pogoda pozwoli.
Bo spadło tej nocy ponad 20 cm śniegu i teraz w słonku robi się niemożliwa chlapa.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko zawsze w marcu wysadzam bratki do donic na balkonie ;:333
Widziałam u Moni jak napadało śniegu... ;:oj
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć Ania ;:196 ja nie wytrzymałam i wczoraj wysiałam floksy. Teraz czytam, że u innych nasionka sobie
ładnie poczynają. Zostawiłam jedno opakowanie i wysieję je dopiero pod koniec marca.
Zobaczę jaka będzie różnica w siewkach.
Wiola ma zawilce, które kwitną jesienią. Zamówiłam te co Ty masz i właśnie te jesienne.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zobacz u mnie ile tego spadło, szok po prostu.
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ależ te białe zawilce świetne! Aniu, czy nie rozrastają się rozłogami, bo kiedyś miałam różowe i nie mogłam sobie dać rady z tymi odrostami.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju ja tez już chodzę i ręce same rwą się do siania,bo co tu robić? Pogoda pod psem,wieje i do tego zaczęło padać ;:222
Wysiałam kobeę i sasanki,a niech się dzieje ;:333
Też wysiałam jedno opakowanie floksów,a drugie pójdzie do gruntu.Jesiennych zawilców nie mam u siebie,ale jestem ciekawa jak będą wyglądały u Ciebie ;:108

Grażynko widziałam,prawdziwa zima u Ciebie ;:303

Wandziu nie zauważyłam,żeby zawilce miały rozłogi.Koło nich rosną sasanki i żurawki i mają się dobrze ;:108

Dziś przeglądałam fotki i zobaczyłam jaka sasanka piękna u mnie kwitła wiosną i co?
Poleciałam i wysiałam nasiona sasanki ;:303

Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Ależ Ci zazdroszczę tej gardenii, koniecznie zrób fotki i nie zapomnij zabrać portfela :;230 na pewno wypatrzysz jakieś rarytaski ;:108 Sasanka śliczna, może i ja zakupię nasionka .....
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,piękne masz różyczki ,u mnie też koperek w różach ,bo mój mąż ciągle kisi ogórki,juz od wiosny i kładzie koperek na balustradzie przed domem i tak nasiał koperku ,że na zimę można było go zamrozić ,byłam zła,ale potem mi przeszło i teraz koperek jest nieodłączny w różach przed domem ,kępa zawilców urocza ,czy u ciebie też zima wróciła? :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale piękna kępka sasanek! Ja moje wysiałam na jesień i jak na razie to są minimalnie widoczne.
Pewnie nic dobrego z nich nie będzie...
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Aniu, ten kołnierzyk u róży cudny, ja tez już poprzycinałam clemaisy, a tu dzisiaj 10cm śniegu było, no teraz to raczej już błoto posniegowe :D Bo ciepło było.Gardeni zazdroszczę, rób zdjęcia.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ania :wit zachwycam się sasankami.... jakie one są milutkie ;:168
Dziś u mnie lało, ale po południu nawet wyszło słońce, cieszę się, bo też chcę na działeczkę. Ja wysieję floksy o miesiąc później Ty do gruntu i zobaczymy jak one sobie radzą.
Omijam sklepy internetowe, bo ciągle klikam i klikam do koszyczków :;230
Policzyłam ile paczuszek ma przyjść na wiosnę i wyszło, że 10 ;:oj
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Cristata bardzo elegancka w kołnierzyku ;:215 Nie mam jej niestety, ale w tym roku pierwszy raz zobaczę kwiaty na swojej mchowej Goethe, a może też jakieś kwiaty pojawią się już na D'Arcet :tan Choć nie będą to tak urocze kapelusze Napoleona. Czy sasanki same Ci się wysiewają? Mam kilka młodych i wydaje mi się, że widziałam obok sieweczki. Twoja kępa dorodna i w dodatku w moim ulubionym kolorze ;:167 A jak się miewa Gabi? Wygłaszcz ją ode mnie ;:167
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

A u mnie wyginęły sasanki ;:222 ;:145 Ciekawe dlaczego ;:218 :?:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś pogoda nie lepsza niż wczoraj,lekko pada deszczyk,przytłacza mnie taka prognoza. Jednak odliczam dni do końca lutego,bo w marcu to już ta jakoś cieplej na sercu się robi... Nawet na giełdę nie pojechałam,choć tydzień temu byłam i nic nie kupiłam.
Mam w planach na wiosnę wybrać się do Czacza,tam gdzie można podobno fajne gadżety do ogrodu złapać ;:224

Marlenko aparat szykuję,popstrykam co nieco...może coś sobie zakupię? Nie wiem na co się nastawić jadąc na targi,jeszcze nie byłam nigdy...mam ochotę na kosmosa czekoladowego,może mi się uda go kupić?
Tą sasankę różową co wstawiłam to niestety nie z nasion,kupiłam ją u pana wąsacza własnie na giełdzie i teraz widzę,że warto u niego kupować.Mimo to wysiałam tak raczej dla zabawy i zabicia czasu nasiona w domu.

Tulipanki jeszcze dwa miesiące i będą nas radować...

Obrazek

Martuś koperek zawsze w cenie,ja go uwielbiam,a sos bez koperku to nie to ;:224
Także fajnie masz,że mąż myśli o nim.
Zima u nas nie wróciła,pada wciąż,na szczęście śniegu nie widać ;:215

Obrazek

Olu ta sasanka nie z nasionek,dlatego taka dorodna.Ja dopiero teraz wysiałam swoje nasionka,ale czy coś mi z tego wyjdzie to nie wiem...

Obrazek

Reniu kołnierzyk to dla mnie cudo:) Gardenia to dla mnie całkowita nowość,w ogóle jej nie planowałam,tak jakoś wyszło.
tak naprawdę to Anetka (wiewióreczka) mimochodem wspomniała,że jedzie,a ja przecież nie mam aż tak daleko,to czemu by nie zobaczyć ;:224

Obrazek

Maju ja też uwielbiam sasanki i te włochaty puszek,z chęcią bym się do niej przytuliła ;:333
Słońca u mnie nie uświadczysz teraz,zasłonięte całe niebo,okropnie buro ;:222
O tak teraz jest niebezpieczny czas dla naszych portfeli,przez tę pogodę i siedzenie w domu co rusz coś wpada do koszyka ;:303
Wow niezła jesteś....10 paczuszek ;:215 Pewnie róże,ostróżki,byliny,powojniki,lilie....i co jeszcze? :D

Obrazek

Marlenko cristata może zauroczyć kołnierzykiem,jaka elegantka z niej :D
Niestety sasanki dokupuję co roku,białych miałam 3 szt i na wiosnę ani jednej nie było,szkoda,bo strasznie je lubię...
Gabi ma się dobrze,ma ogromny apetyt i ciągle śpi,czasem wyciąga swoje zabawki po kolei,ma ich sporo w swoim pojemniku.
Ta rasa uwielbia mieć dużo maskotek,różne piszczące zabawki... :D Bardzo tęskni za działeczką,bo wciąż wpatruje się w okno,a jak powiem działeczka to kręci śmiesznie głową ;:108

Obrazek

Miłego wieczorku wszystkim życzę i dużo słońca ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”