Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

Ja też zwróciłam uwagę na tę ładną kamienną ścieżkę :)
Róża nn na zdjęciu ?z góry? wygląda na The Prince, ale już na zdjęciach z boku ? bardziej przypomina wielkokwiatową niż angielkę...
Wg mnie obie bylinki sprawdzają się jako wykończenie rabaty :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko ja mam tam jeszcze posadzone wrzosy i wrzośće ( ścieżka początek prawej strony) co z nimi począć one mi tak tam ładnie rosną :? chciałam tam właśnie wrzosów dosadzić ale raczej z tymi roślinkami co doradziłaś nie będą pasować no nie mam pojęcia co zrobić.
AnaAn witam nowego gościa :wit pisało że angielka ale co to jest to nie wiadomo ważne że ładna :D
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Obstawiam jednak The Prince :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Miałam wczoraj wypadek na działce :( ojciec zostawił na środku podwórka konar którym bawi się z karmelem, przechodziłam z konewką ( z gnojówką w środku) zawadziłam i tak się wywaliłam że leżałam i zwijałam się z bólu w dodatku wylałam na siebie całą konewkę gnojówy. Mam wielkiego krwiaka na pośladku zbitą rękę i palca przetrąconego u dłoni cały siny i spuchnięty . Ledwo chodzę, taka zła jestem na ojca walają się wszędzie "patyki" Karmela Obrazek

AnaAn ja tam już sama nie wiem nie wnikam :)
Moniś masz rację z tą kocimiętką na pewno będę sadzić będzie super :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ups, współczuję. No i ten zapaszek Obrazek Mam nadzieję że już minął.
Tyłka nie pokazuj, choć zbliża się czas urlopów i trudno będzie.
Dobra, żarty żartami ale to faktycznie niebezpieczne i nieprzyjemne konsekwencje. Też bym się ze złości wkurzyłaObrazek
Nie taki straszny ale też miałam wczoraj ciężki dzień. Przy kopaniu odnowiła mi się kontuzja stopy sprzed dwóch lat, ledwie łażę a tyle planów miałam na dziś. Jutro goście a ja rabatkę przy samym wejściu mam totalnie rozgrzebaną. No i brak facetów do pomocyObrazek

Łączę się w bólu i życzę zdrowiaObrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Także tyłek będzie musiał być zakryty ;:306 no ale śmieszne to nie jest palca mam niebieskiego :? ojcec nie dość że jest zagrożeniem dla moich roślin to i dla mnie. Ostatnio bawił się z Karmelkiem piłką na wąskim pasie trawnika obok hortensji a ostrzegałam że coś odwali no i oczywiście piłka poleciała w hortensje a Karmel złamał największą gałązkę Obrazek to nie ratlerek tylko cielsko prawie 50 kg. Bieganie z konarami obok samochodów to standard czekam tylko aż kiedyś zarychuje.
Tak więc Jola obydwie jesteśmy kontuzjowane...
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anita, do wesela się zagoi ;:198 w końcu świadkową będziesz dopiero we wrześniu ;:306

Zapachu gnojówki na ciele nie zazdroszczę ;:185 długo moczyłaś się potem w wannie? Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O mako ;:175
Obrażenia można przeżyć,ale ten zapach...
Już bym chyba wolał czegoś dostać ;:108
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

Biedna współczuję kontuzji zapachu i pomysłów tatusia :evil: jak zawsze nie udane. Szkoda hortensji :(
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Kochani o dziwo jakoś mocno nie śmierdziałam ale i tak zaliczyłam porządną kąpiel.
Zuzka świadkową będę dokładnie 26 września ale za tydzień też idę na wesele jednak siniaków nie będzie widać bo planuje kreacje zakrywającą tyłek :;230
Tulapku dostać już dostałam przecież ;:219 palec niebieski nie mówiąc już o dolnej części ciała.
Mila tak pomysły genialne ma
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko mnie by się podobały w miejscu iglaków trzy wysokie miskanty, które byłyby tłem dla kwitnących. Trochę za dużo się na tej stronie dzieje. ;:204 Tam gdzie kamień, coś jasnego na pniu, lub żółte tawuły prowadzone wysoko. Mogę podrzucić siewki żółtej pęcherznicy, wyprowadzisz na pień. Kocimiętkę popieram, jest ładna i bezproblemowa. Nie sadź dużo gatunków, bo wtedy jest nieład, którego tak chcesz uniknąć. Siniaków współczuje. ;:196
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Też myślałam o trawach że by tam pasowały :D Masz racje trzeba unikać zbyt dużej liczby gatunków bo wtedy się robi miszmasz a ja nie chce mieć takiego ogrodu ;:124 Myślałam też o kulkach bukszpanowcyh bo mam tam dwa dosyć ładne bukszpany.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kule wkomponuj gdzieś z przodu, na przykład podsadzone kocimiętką, tylko nie za blisko, bo będą chorować. Brakuje mi tam właśnie średniego piętra. Musisz przemyśleć, jakie tego typu rośliny Ci się podobają.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Bukszpany w ostatnim czasie bardzo przypadły mi do gustu, napisz mi jak je ukorzeniasz? czasu na przemyślenia będzie dużo bo zostawiam tą rabatkę na wiosnę teraz muszę dokończyć za domem i przed domem. W ogóle na rabatkach przy ścieżce zrobiłam sobie rozsadnik ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bukszpany będę cięła w przyszłym tygodniu. Ścinki od 5 cm wsadzam do doniczek lub skrzynek i stawiam w cieniu. Pilnuję podlewania. Na zimę wnoszę do garażu, ale można zadołować w ogrodzie, choć zawsze jest ryzyko, że przemarzną. Wiosną sadzę do gruntu. Ukorzeniałam też bezpośrednio w gruncie, ale u Ciebie chyba zbyt mroźno.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”