Ogród Biedronki 641 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.3

Post »

I u mnie ślimakowa masakra ..mimo granulatu masowo się pokazały...mam wysypane 2 różne ale efektów jakoś nie widać! :twisted:
Walczę z podagrycznikiem i śledziennicą bo zagarniają mi po kawałku działkę... Ta druga po 3 latach u mnie bardzo się rozbestwiła i już wciska się wszędzie... Nie polecam! :) ;:306
Hosta ładna ale ja już nie kupuję od 2 lat ani sztuki...jakoś mi przeszło a był czas,że palpitacji serca doznawałam, na ich widok a z nowych , cieszyłam się jak szczeniak! Ale to już poza mną...aż dziwne ! I preferuję te jednokolorowe jakieś wzorzyste to już nie dla mnie...
Gusta się zmieniają.. Trochę "pospoliciaków" zgromadziłam a że nie potrafię wyzbywać się roślin to je mam w posiadaniu i nie mam nic przeciw nim ale nowe mnie zupełnie nie interesują...
Dzisiaj byłam z przyjaciółkami w pobliskiej szkółce ...owszem z pustymi rękami nie wróciłyśmy a w bagażniku ledwie upchnęłyśmy łupy... lubię takie " wypady"...blisko i tanio!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu tulipany z miodunką ładnie się skomponowały. ;:138 Dzięki Tobie ;:180 chyba wiem, jakiego mam zawilca. :tan Floksy kanadyjskie uwielbiam za kolor i żywotność. ;:215 Do obuwika przytuliła się dąbrówka. :) Jeżdżę na giełdę hurtową przy Lubelskiej, w sezonie jest dużo kwiatów, ceny niższe niż w szkółkach. Heliotropy już z kwiatami kupiłam po 3,5 zł, begonie po 1 zł.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Alu trójlisty masz piękne, ;:108 ale mówisz, że są szkudne w uprawie i chimeryczne, to może nie będę ryzykowała, w końcu nie są tanie.
Właśnie przeglądałam ofertę. :) Piękna pomarańczowa hosta. ;:167
Ślimaków Ci bardzo współczuję. :(
Miłej niedzieli . :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu myślę,że z ślimakami można sobie bardziej poradzić niż z podagrycznikiem,który lubi się niestety odbić. Śledziennicy nie mam to też nie wiem jak by u mnie rosła.To pochwal się co kupiłyście w szkółce? Ja na razie nic nie kupuję.Może kiedyś znów opanuje mnie potrzeba.Mam dużo i to musi mi wystarczyć. Zaraz Cię odwiedzę.

Soniu to miodunka się rozrosła i dała taki efekt. Dobrze widzisz przy obuwiku przykleiła dąbrówka.Pójdzie do likwidacji. Co by nie przeszkadzała obuwikowi. To fajne i tanie poczyniłaś zakupy.

Tajeczko miłej niedzieli ni będzie, bo pada i to intensywnie.Deszcz majowy jednak potrzebny wiec nie pada nawet cały dzień. Ślimaki mam i to nie mało. Troszkę je zbieram i częstuje niebieskim granulatem.Może je zlikwiduję.Oby tylko nie przywędrowały do Ciebie,bo podgryzają wszystko. Trólistów mam parę odmian,ale to dziwne rośliny.W jednym roku są przepiękne,w innym kwitną,ale przy ziemi lub nie wychodzą . Może też są posadzone za głęboko.
Nie sugeruj się tym co piszę i jednego lub dwa kup,bo jednak są cudne i warto je mieć w ogrodzie.

Fotki wczorajsze, bo dziś nie robiłam nowych.Może jak przestanie padać.

Obrazek
Pierwiosnek

Obrazek
Bodziszek żałobny

Obrazek

Obrazek
Kamasja .W zeszłym roku nie widziałam aby kwitła.Chyba,że przegapiłam jej kwitnienie.

Obrazek
Na skalniaku zakwitł kulnik.

Obrazek
Lithodora

Obrazek
Jaskry zaczynają kwitnienie.

Obrazek

Dla wszystkich miłej niedzieli. Teraz idę zaglądnąć do Was. :wit
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

U mnie deszcz już nie pada ale potrzebny był więc ok.Lithodora jakoś mnie nie lubi.Zawsze wyprowadza się chyba zimą bo wiosną jej nie ma.
Ja kilka lat obuwiki miałem na swojej dzikiej rabacie w całym tym rozgardiaszu który tam jest.Wydaje mi się,że to są rośliny bardzo towarzyskie.
Rosły bez problemu.Teraz też mam podsadzone konwalijką i nie protestują.Myślę,że dabrówka im nie zaszkodzi.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

U nas tez dzisiaj mokro i zimno, więc spaceruję sobie tu, cieplej niż na dworze :wit, Lithodora ciekawa jest, i kulnik, lubię te niebieskości :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ależ ten kulinik śliczny ;:167 trudny jest w uprawie? widziałam w jednej ze szkółek i bardzo mnie kusiło by sprawić sobie to cudo.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu pierwiosnek w oryginalnym kolorze, piękny. Ile ciekawych niebieskości, ;:oj czy kulnik długo kwitnie, myślę o skarpie u siebie. Lewizja w łososiowym kolorze śliczna. Obok widzę skalnicę, czy ona ma jakieś szczególne wymagania, u mnie drugi rok nie kwitnie. ;:174
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku lithodora i mnie nie lubi, bo stara chyba przemrożona, bo nie kwitnie i liście ma czarne.Ta to nowszy egzemplarz . Mówisz by pozostawić przy obuwikach dąbrówkę?Teraz mają towarzystwo jednorocznych.

Iwonko to pewnie dziś padało wszędzie.U mnie dość obficie. Ten kulnik to kropkowany ,bo mam jeszcze sercolistny-niższy.

Aniu mam go od trzech lat. Przyrósł,kwitnie i nic przy nim nie robiłam. Jak dla mnie to bezproblemowy.

Soniu ten pierwiosnek to Francesca ładnie przyrasta. Ten co pokazałam jest wyższy od drugiego. Kwitnie już od paru dni i będzie jeszcze kwitł. Więc nie należy do krótko kwitnących. Teraz po deszczu może być jednak zmarnowany. A co do skalnic to rośliny niby do cienia,ale stare skalnice mi w cieniu wyginęły.Te młodsze kwitną.Rosną w normalnej ziemia ,inne maluszki są na skalniaku.

Dziś mokre fotki. Dla odmiany kolorki inne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To jeszcze nie wszystkie moje funkie.

Obrazek
Wyższy kulnik to kropkowany a niższy to sercolistny.Różnica nie tylko jest w wysokości ale też w liściach, bo kwiaty podobne.

Obrazek

Obrazek
Ostatnie tulipanki jeszcze kwitną.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pierwiosnek Francesca taki inny.. ciekawy ale jakoś mnie w realu nie porwał. 2 krotnie obracałam go w ręku na targach i zrezygnowałam na rzecz czegoś innego ..pewno przy najbliższej okazji ulegnę! ;:306 Lithodorę miałam kilka lat temu chyba 3 sezony aż ją przesadziłam oczywiście i tyle ją widziałam! ;:131 Kulnik chyba ten sercolistny tkwi u mnie od kilku sezonów ale ciągle mizerota :oops: ..przesadziłam jesienią i widzę ,że przyrasta ale jeszcze nie kwitnie...
Hosty masz takie czyściutkie :roll: u mnie niektóre mają ślady żerowania ślimaków. :evil:
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne jaskry :D
U mnie rosną troszkę inne.
Kolekcja host tworzy u Ciebie Alu piękne kompozycje. ;:3
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Aluniu, co zaglądnę do Ciebie to same cudeńka widzę, skalniakowe rarytasy super, żółta magnolia piękna, epimedia boskie takie kwiatuszki jak małe elfiki, konwalia z pasowanymi liśćmi kurcze można wymieniać i wymieniać a zapomniałabym kolekcja brunner cudna:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Śliczne kompozycje host ;:215
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą. Dziś na działce nic nie robiłam,ale podgoniłam prace domowe.
Troszkę było zaległości.W ogrodzie dość mokro.

Maryniu skuś się na pierwiosnka.Taki sobie inny. Kulnik sercolistny u mnie też słabo przyrasta.
Ślimaki jeszcze nie zdążyły objeść host. Tylko czekać kiedy to nastąpi . Jak na razie podjęłam z nimi walkę.

Aga jak nie masz tych jaskrów to chętnie się podzielę,bo są ładne a szybko narastają.
Jak wsadzałam hosty to nie myślałam o kompozycjach. Jakoś tak samo wyszło.

Ewciu gdzie byłaś jak Cię nie było na forum. Pewnie ciężko pracujesz w ogrodzie. Ja tak sobie czasami podłubię. Szaleć to dopiero zamierzam. Magnolia żółta jest zgodna i kwitła paroma kwiatkami, bo to jeszcze malizna. Ewciu mam wrażenie ,że Ci się wszystko u mnie podoba. Nawet nie wiesz jakie to miłe. Przyjedź to dostaniesz co nieco. ;:108

Grażynko dziękuję.Coś z host jeszcze pokaże,ale nie wszystkie jeszcze są do pokazania.

To dziś dla odmiany parę moich żurawek. Dużo mam do odnowienia, bo są byle jakie.

Obrazek

Rio

Obrazek

Paprika

Obrazek

Lime Rickey

Obrazek

Azalie lada dzień zakwitną

Obrazek

Wierzba.O tej porze trzy kolorowa jest najładniejsza.

Obrazek

Obrazek

Trzmieliny.

Fotki oczywiście wczorajsze po deszczu.
Dobranoc.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Alu hosty masz takie śliczne u mnie zaczynają ich atakować ślimaki po ostatnim deszczu ;:174 syzyfowa praca mnie czeka ja ich niszczę a one dalej są ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”