A w planach był tylko trawnik...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: A w planach był tylko trawnik...

Post »

Kasiu, też polujesz na fuksjany :lol:
Pędzę zobaczyć co mają w ofercie ;:215
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pashmina dostała na start solidną porcję obornika w granulacie i to właściwie tyle. Potem tylko walczyłam z mszycami :). Mam róże dopiero od 2 lat i nawożę tylko obornikiem, wczesną wiosną pryskam Mospilanem bo mam bruzdownicę a potem to nieustająca wojna z mszycami. ;:163 . Moją też kupowałam w F, ostałam piękny, zdrowy, rozkrzewiony krzaczek. Zamów od razu 3, skoro jedna wygląda zjawiskowo to wyobraź sobie je w grupie! Ja już sobie wyobrażam....
A kociak właśnie wpakował mi się pod pachę i mruczy jak 3 traktory
Marlenko u mnie fuksje się nie sprawdzają :( - zbyt słoneczny taras. Ale wybór pelargonii czy ostróżek mnie oszołomił.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
Kasia
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Szkoda ze ostróżki w większości sa juz wyprzedane ;:oj
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu. Śliczny kocurek ;:108 . Wszystkiego dobrego w 2017 roku i niech Ci wszystko kwitnie i rośnie ciesząc oczy ;:196 . Ja też mam chętkę na Pashminę ale jeszcze poczekam bo chcę dla niej reprezentacyjne miejsce a póki co to miejsce jest jeszcze sąsiadki ;:306 . Ta róża jest zjawiskowa to prawda ;:108 . Lavender Ice sadziłam jesienią i jestem ciekawa co u mnie pokaże . Teraz jestem na etapie zamawiania kolejnych róż i podczytuję wątki ;:65 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Marlenko co do ostróżek to ja tylko robię sobie apetyt i "pasę" oczy. U mnie kompletnie nie chcą rosnąć. Sadziłam kilkukrotnie, kupowane z różnych źródeł. Musi mi wystarczyć gapienie się na nie w internecie.
Ewelinko kiciuś nam się udał, nie dość że śliczny to jeszcze milusiński. Dzięki za życzenia a Pashminę warto kupić. Na potwierdzenie zdjęcie krzaczka posadzonego na wiosnę, drugie kwitnienie.

Obrazek
Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaka śliczna ta różyczka! ;:111
Dobrego tygodnia, Kasiu! ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Podpowiedz jeszcze co z Louisem Odier? Wypuścił mi pędy na ponad 2 metry- kulkować czy ciąć?
Kasiu, co prawda odpowiadam z dużym opóźnieniem, ale może jeszcze nie zdecydowałaś co zrobić z LO... :oops: Jeśli masz miejsce to kulkuj. Zobaczysz ile wypuści krótkopędów, a na każdym będą kwiaty. Może wykorzystasz na konfiturę, bo jej płatki nadają się wyśmienicie ;:108 A jeśli nie, to widok zakulkowanej, pięknie kwitnącej LO będzie bezcenny ;:167

Cztery Pashminy na jednej rabacie, to będzie widok nieziemski! ;:oj Zresztą podobnie Lavender Ice. Też jesienią dokupiłam drugą sadzonkę, a chciałabym jeszcze ze dwie. Niestety u mnie miejsce tak się skurczyło, że do tej pory omijałam szkółki szerokim łukiem. Za dużo pokus :;230 Tyle bym chciała nowych panienek zaprosić, a wybrać mogę zaledwie kilka ;:223 Przecież nie wytnę reszty trawnika, bo jak nic M mnie udusi :;230
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu Pashmina zjawiskowa, jaka będzie jak się zadomowi na dobre. ;:oj Perowskia może rosnąć wciśnięta między inne byliny, byle tylko miała dużo światła. U mnie ta pięcioletnia rośnie między jukami i jeżówkami. Ma jednak od południa tylko niski iglak. Plany są po to, żeby je modyfikować. ;:306 Ja zmieniam tak często, że zeszyt w którym robię plany, mało czytelny od skreśleń i dopisków. :roll:
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Lucynko dziękuję :)
Dorotko dzięki za odpowiedź, zakulkuję potwora, tylko najpierw będę musiała go zdjąć z ognika i choiny bo mi się na nie powykładał. Ja też powinnam odpuścić zakupy bo miejsca już niewiele. Przez te 2 lata obsadziłam już większość wolnych miejsc.
Soniu ja mam na niewielkiej rabacie (ok 1 m szerokości) 3 Perowskie i mi ją zdominowały, bo tam większość roślin to nieduże byliny. A co do robienia planów to u mnie wygląda 3 etapowo:
etap 1- wygląda tak, że stoję nad rabatką i mamroczę do siebie,
etap 2- "przypadkiem" będąc w ogrodniczym kupuję co innego niż planowałam, plus jeszcze ze 3 rośliny,
etap 3- znów stoję nad rabatką i drapię się po głowie, myśląc gdzie ja to wcisnę.
Też kiedyś miałam zeszycik, ale pod koniec zimy był już zupełnie nieczytelny- tak jak Twój.
Kasia
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Zima, zima, zima....

Obrazek

i wspomnienie wiosny dla równowagi:

Obrazek

Obrazek

W oczekiwaniu na królowe:

Obrazek
Kasia
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Piękna zima u ciebie :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Kasiu, zima cudna u Ciebie. U mnie tylko niewielki mrozik i śnieg, ale takich widoków niestety nie mam. W Fuchsia Hybrida kupowałam kiedyś pelargonie. Kwiaty miały przecudnej urody, ale zbytnio wybujały do góry. Wolałabym, żeby były bardziej rabatowe.
Kociak słodki ;:196
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Mariuszu i Iwonko to pejzaż beskidzki - bo byliśmy na nartach i taka piękna zima tam była.
W FH brakuje mi zdjęć całych krzaczków. Ja kupiłam fuksję o zjawiskowym kwiatku, co z tego jak było go zaledwie kilka sztuk a krzaczek mizerotka, chociaż dbałam o niego jakby był ze złota. W sumie to w szkółkach różanych też raczej skupiają się na samym kwiecie, a pokrój krzewu pozostaje wyobraźni. Mam tak z różą Spirit of Freedom, miała jeden długi pęd a reszta pezała po ziemi. Rośnie w centralnym, dosyć reprezentacyjnym miejscu i jak się w tym roku nie weźmie w garść i nie urośnie porządny krzaczek to wyląduje pod płotem obok Elmshorna, który dostał eksmisję już w ubiegłym roku.
Trufal (nie wiem jak masz na imię)- zacznij od parapetów i balkonu. Też daje dużo frajdy.
Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, jak widać choćby na podstawie Twoich obserwacji - czytaj: fotografii - wiosna jest piękna, ;:63 ale zima też potrafi zauroczyć. ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Witam :wit

Kasiu masz piękny ogród, róże i kocurka :)
Byle do wiosny, potem będzie już z górki ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”