Zielone zakątki w moim domu - Ewelina

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale jestem gapa :oops: :oops: :oops:
Ewelinko wybacz :cry: :arrow: wcześniej zaglądałam do Ciebie przelotem , ale po pracy to wiesz jak jest na szybcika :oops:
Ogródek więcej , a doniczkowce co powinno mnie bardziej interesować jakoś ominęłam :oops: :cry:
Ale dziś poświęciłam cały wolny czas/ moich panów nie ma więc nikt mi nie przeszkadza :P mogę spokojnie wyczytać wszystko :P /
Te zdjęcia u Tomaszewskiego postawiły mnie na nogi :P :P :P
Dziewczyny :P byłam tam 1 raz ale jak bym tylko mogła to już jutro bym tam pojechała :P to nie to co zakupy w Obi czy jakimś markecie :P jak się pytasz to dostajesz odpowiedź :arrow: a nie zbywanie :P
Chciałam kupić coś na te robaki w ziemi co jak się podleje to cała ziemia się rusza :P i tam właśnie ten pan powiedział mi o herbatce tytoniowej zamiast wcisnąć mi chemię :P
Jeszcze kiedyś muszę koniecznie pojechać do Skierniewic tam też mają swój sklep :P no i mam bliżej :P
Ewelinko pięknie dziękuję za przepiękne zdjęcia :P i całą masę wiadomości :P
Całuski :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Uroczy ten kącik zieleni beniaminek do sufitu i ten kwiatek z dużymi liśćmi, a obok na zdjęciu co to za kwiatki :lol:
Ewelinko tym Tomaszewskim narobiłaś takiego smaczku na roślinki oj szkoda że się wybrać nie mogę, :cry:
Piękne kwiaty i ani im w głowie odpoczynek tylko rosną ,Ewelinko czym ty zasilasz beniaminka, zamiokulkas :lol:
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, jak tu u Ciebie przepięknie... Padłam z zachwytu :D Chuchaj na Sedum burrito, bo - jeśli pozwolisz - na wiosną uśmiechnę się do Ciebie o jednego malutkiego "pciumka" :)

Niesamowicie wyglądają mini-rozetki eszewerii, jeszcze czegoś takiego nie widziałam... A fiołeczkami się nie zamartwiaj, chyba wszyscy w tym sezonie grzewczym zaliczyli "fiołkowe" straty :)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Beata T pisze: Piękne kwiaty i ani im w głowie odpoczynek tylko rosną ,Ewelinko czym ty zasilasz beniaminka, zamiokulkas :lol:
W tej chwili w zasadzie nie zasilam roślin, a od lutego zacznę nawozić beniamina i zamiokulkasa SUBSTRALEM do roślin zielonych lub POKONEM.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

kari pisze:Ewelinko, jak tu u Ciebie przepięknie... Padłam z zachwytu :D Chuchaj na Sedum burrito, bo - jeśli pozwolisz - na wiosną uśmiechnę się do Ciebie o jednego malutkiego "pciumka" :)

Niesamowicie wyglądają mini-rozetki eszewerii, jeszcze czegoś takiego nie widziałam... A fiołeczkami się nie zamartwiaj, chyba wszyscy w tym sezonie grzewczym zaliczyli "fiołkowe" straty :)
Kari - chucham i dmucham ( chociaż moje rośliny najlepiej się mają, gdy wyjeżdżam na dłużej i muszą sobie radzić same :wink: ). Wiosną możesz liczyć na odchowane Sedum burrito oraz na rozetkę Eszewerii :D
Co do fiołków- na szczęście ukorzenione roślinki mają się dobrze , a " straty" dotyczą tylko listków, którymi miałam nadzieję powiększyć kolekcję kolorów.Trudno, nie wszystko musi się udawać...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Ewelinko, Twój zamiokulkas jest prześliczny, jak nie uda mi się uratować cycasa, to zaraz postawię na to miejsce właśnie jego. Chociaż ostatnio nigdzie go nie spotkałam, ale nie odpuszczę!
Syngonium muszę też chyba wsadzić do doniczki, bo stoi TUTAJ i pewnie trochę się męczy? A Twoje wygląda super!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Guciu, Twoje Syngonium wygląda bardzo ładnie ! Dlaczego mówisz,że się męczy?
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Ewelina pisze:Guciu, Twoje Syngonium wygląda bardzo ładnie ! Dlaczego mówisz,że się męczy?
Bo ja tej wody, w której stoi nie wymieniam, tylko od czasu do czasu dolewam trochę świeżej. Nigdy też nie dolewałam żadnej odżywki, myślisz, że długo tak można?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Bo Gucia przeszła na uprawę hydroponiczną ;)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Guciu, te odnóżki powinny już wypuścić korzonki, a jeśli tak jest , to nie zwlekaj, tylko wsadź do ziemi.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Same piękności

Post »

Spędziłam kolejne godziny na podziwianiu zakątków zieleni w Twoim domu, wszystko tam takie piękne:)A fiołeczki, aż nie wiem co napisać:)Ja miałam kiedyś jednego, o granatowo-fioletowych kwiatach. Kwitł non stop przez jeden rok (tyle go miałam) po czym na przeciągu trzech dni obumarł. Nie wiem czym zawiniłam, pewnie wyczerpało go to wieczen kwitnienie i mój brak umiejętności. Podziwiam Twój smak w doborze wszystkich elementów, i rękę do roślin.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Ale mi się zrobiło miło od tych pochwał :oops:
Myślę ,Anoli, że Twój fiołeczek rzeczywiście się wyczerpał... Zwykle pomiędzy kwitnieniami następują krótsze lub dłuższe przerwy, kiedy roślinka na nowo zbiera siły. Wtedy należy ją podkarmić .
U mnie w tej chwili kwitną dwa fiołki, ale kolejne znowu mają maleńkie pączki.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewciaks
---
Od: 14 lip 2007, o 09:12

Post »

Ewelinko śliczne te fiołeczki...ja jestem na etapie ukorzeniania jednego listka....i jak się uda to będzie pierwszy mój fiołek...
Regulamin zabrania linków bez zgody
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Ewelinko cuda masz w domu i tyle ;o))

moja karasulka też się zbiera powoli ale nie aż tak pięknie jak twoja ;o)
a jak beziesz te eszewerie dzieliła to pomyśl o mnie ;o))
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Jeśli będziesz miała sadzonki Sedum burrito i Eszewerię to ustawiam się w kolejce :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”