Moja przygoda z roślinami

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja przygoda z roślinami

Post »

I mi by się przydała taka szklarnia ,dopiero bym szalała ;:108 a pomidorki by pięknie dojrzewały
można pomarzyć.
Coraz gęściej u Ciebie kuwetkach.
Rałał wzeszedł Ci seler bo u mnie coś marudny i ciężko mu się wygramolić.
Ela
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Może uda mi się w tym roku postawić inspekt to bym miała gdzie wysiewać .Myślę że z Tobą trudno będzie się równać .Masz dużo miejsca to i możesz sobie na taką ilość wysiewów pozwolić .Nic , tylko zazdrościć .Siej , siej bo nie ma większej przyjemności jak własna roślinka .Powodzenia
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

andzia458 Dziękuję. ;:138 Kupuj ziemię i siej. ;:3

Beaby Dziękuję. ;:138 Jakoś trzeba sobie radzić z moimi warunkami, ale staram się nie narzekać. ;:131
Powodzenia w uprawie gazanii. ;:3

MoniaK Na pewno nie jeden ogrodnik marzy. U mnie w domu też jest sporo tych doniczkowych ale trzeba trochę pospychać i jakoś te parę miesięcy przetrwać. ;:333
I tak jak obiecałem sadzonki moich jagód. Według mnie wyglądają bardzo dobrze. :tan

ObrazekObrazek

Ela_2015 Nikt nie zabroni nam mieć marzenia. ;:136 Tak seler wszedł ale coś się wyciąga ;:223 Też trochę czekałem na swojego ale już jest na wierzchu ale jeszcze niektóre wschodzą, więc sporo ich wyrywam bo trochę za gęsto posiałem. ;:223

pela11 Tak to prawda z własnej roślinki wyhodowanej roślinki jest większa przyjemność. Ja już mam inspekt, ale zimny ale spokojnie w w drugiej połowie marca coś tam wysieję. :tan Właśnie źle myślisz, ja tak dużo nie sieję tylko tak się wydaje, więc trzymam za Ciebie kciuki że będziesz wysiewała więcej niż ja. ;:215

Pozdrawiam. ;:138

Ja dziś wysiałem paprykę. Po długich zastanawianiach wybrałem odmiany: 'Caryca F1', 'Raberta F1' i 'Calipso'. Dziś wzeszły pierwsze szałwie 'Czardasz'. :tan I jeszcze opryskałem brzoskwinię przeciw kędzierzawości liści, miałem to zrobić za tydzień, ponieważ nadają wyższe temperatury, ale boję się aby nie było za późno bo pąki takie napęczniałe, więc opryskałem dziś i opryskam jeszcze raz za tydzień. ;:108

Wszystko takie żywe budzące się. ;:3

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Rafik. Moje rozchodniki też czują słoneczko i szaleją ;:3.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Rafale i u ciebie roślinki wiosnę czują.Fajne widoki dla naszych spragnionych oczu :)
Wysiewy zdecydowanie lepiej ci wychodzą od moich,moje już kaput .Za to patyczki coś tak zaczynają listki i zalążki korzonków puszczać.Co by nie zapeszać to może chociaż to mi się uda ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p
Od: 25 cze 2013, o 13:09

Post »

Ciekawa jestem Twojego eksperymentu z jagodami leśnymi. W jakim środowisku je posadziłeś? Czy rosną pod iglakami? Czy zapewniłeś im kwaśne podłoże?

A czy Twoja brzoskwinia owocuje? Moja jeszcze nie miała ani jednego kwiatka od paru lat, może za młode drzewko?
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59

Post »

Witam. Widzę że wiosna się u Ciebie budzi i parapety także się zapełniają.
Wzeszło mi 9 pelargonii z 9 nasion więc jestem bardzo zadowolona. Widziałam że Ty też masz posiane. Może mi podpowiesz czy mogę posadzić pelargonie trochę głębiej niż rosły bo muszę je przesadzić do większych doniczek a przede wszystkim zwolnic mini szklarenkę?
Pozdrawiam Justyna
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

;:oj ;:oj Rozchodniki wysokie już pokazują swoje 'kapustki' ! ;:219
Moje jeszcze nie wybudziły się z zimowego snu. Niech sobie śpią, niech się nie spieszą. ;:303
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

ewelkacha88 Teraz to już bliżej niż dalej do wiosny. ;:3 ;:3 ;:3 ;:3

beacia0088 Szkoda że z Twoich wysiewów nic nie wyszło ;:145 Ale pamiętaj nigdy się nie poddawaj. Trzymam za ciebie kciuki ;:215 . A jakich roślin masz patyczki?

MoniaK Jagody są zadołowane z doniczkami, ponieważ na jesieni nie miałem czasu przygotować im stanowiska ;:223 , ale teraz coś im wymyślę gdzie by je tu posadzić. ;:65
A moja brzoskwinia płasko owocowa 'Saturn' jest jeszcze mała, ale pryskam ją co roku aby jej nie zmarnować to może kiedyś się doczekam owoców. ;:173 Słyszałem od znajomych że miały pojedyncze owoce już w drugim roku uprawy, ale u mnie to się nie sprawdziło bo niepotrzebnie po posadzeniu ją przyciąłem. ;:223 ;:223 Ale mam nadzieję że kiedyś się doczekamy owoców. ;:173 A Twoja ile ma lat?

justysia138 U mnie wzeszło 10/11 ;:138 . Myślę że trochę głębiej można oby nie za głęboko, troszeczkę na pewno można. ;:333

plocczanka Dla moich nerwów lepiej by się nie pokazywały. ;:145 Dziś będzie na minusie może im się nic nie stanie. ;:145

Pozdrawiam. ;:138

A ja dziś na zakupach upatrzyłem sobie orzeszki ziemne. No i musiałem je kupić, po prostu muszę spróbować. :;230

Obrazek
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Orzeszki ziemne ;:oj ? Tego to nie widziałam, tzn widziałam ;:306 ale nie nasionka . Ciekawe co z tego będzie. Pochwalisz się prawda??
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Też jestem ciekawa tych orzeszków ziemnych.
Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Rafale jestem bardzo ciekawa uprawy orzeszków, a gdzie je posiejesz w doniczce czy w gruncie?
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Wow, Rafał ;:224 A gdzie Ci się udało upolować te nasionka? Ja też sieję różne "dziwactwa" ale nasion orzeszków ziemnych to nigdzie do tej pory nie widziałam ;:185 No albo za słabo patrzyłam ;:224 Ja dzisiaj planuję posiać kapustę na pierwszy zbiór i bakłażana :tan
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

ewelkacha88 Oczywiście że się pochwalę. ;:333

Ela_2015 Ja też. ;:173

Maska Wysieję je najpierw do doniczek, bo podobnież dość długo wschodzą (2-3 tygodnie) to trochę przyśpieszę. Myślę że wysieję gdzieś około 15 marca, a w maju posadzę do gruntu. ;:65

andzia458 W jednym centrum u nas jest co roku standardowa oferta nasion, ale oni również przywożą jakieś nowości, ciekawości itp. Więc zawsze coś nowego uda mi się zdobyć. ;:65
Ja kapustę wysiewam do inspektu (marzec-kwiecień), a z bakłażanów zrezygnowałem. ;:223

Pozdrawiam. ;:138 ;:3 ;:138

Dziś był piękny słoneczny dzień, choć było zimno. Nie wiem jak u was ale u mnie rano było -6*C. ;:145
Dziś dostałem dość dużo gałązek hortensji na razie stoją w wodzie z węglem drzewnym. ;:65

Obrazek
Obrazek
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Rafale! Już patyczki hortensji??? Czy węgiel drzewny powoduje lepsze ukorzenianie? Ja wykorzystywałam ukorzeniacz do roślin zdrewniałych. Swoje tnę dopiero pod koniec marca. A jak Twoje pelargonie???
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”