Moje ogródki - Gucia.
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję!TOMECZQ pisze:Sliczny ogróda jak pieknie zaprojektowany
Proszę pisać poprawną polszczyzną. Dziękuję !
KaRo
Tomku, a może zaprosisz Nas do Swojego Ogrodu?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
gucia u mnie Gosia wstawiła bukszpanika ma takiego samego jak Ty widać że to taka odmiana ....
Małe braki miałam nie zauważyłam dębu faktycznie olbrzym no i niestety w cieniu raczej z tych popularnych roślin nic nie chce rosnąć
Spróbuj poprzesadzać sosnę którą będziesz przycinać, jałowiec, ułożysz pieńki gałęzie będzie cudnie ....co ja Ci będę mówić Ty potrafisz wyczarować prześliczny klimacik, na wiosne przyjdę do Ciebie po lekcje zagospodarowania leśnych zakątków
Małe braki miałam nie zauważyłam dębu faktycznie olbrzym no i niestety w cieniu raczej z tych popularnych roślin nic nie chce rosnąć
Spróbuj poprzesadzać sosnę którą będziesz przycinać, jałowiec, ułożysz pieńki gałęzie będzie cudnie ....co ja Ci będę mówić Ty potrafisz wyczarować prześliczny klimacik, na wiosne przyjdę do Ciebie po lekcje zagospodarowania leśnych zakątków
- gucia
- Przyjaciel Forum

Beatko, z tym dębem mam największy problem. Nie tylko chodzi o liście, ale głównie o przesuszenie gleby.
Przy takim normalnym deszczu, jest pod nim zupełnie sucho. W tej chwili posadziłam tam żarnowce i trzmielinę, pęcherznicę , trochę przypadkowych roślin.
Co dalej robić nie mam pojęcia. Do wiosny daleko, może coś podgapię.

Przy takim normalnym deszczu, jest pod nim zupełnie sucho. W tej chwili posadziłam tam żarnowce i trzmielinę, pęcherznicę , trochę przypadkowych roślin.
Co dalej robić nie mam pojęcia. Do wiosny daleko, może coś podgapię.

Moje wątki
Moje wątki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Guciu, bardzo trafny wybór, jak chodzi o żarnowce.
Ja pod moją brzozą posadziłam żarnowce, kiedy jeszcze pojęcia nie miałam o wymaganiach roslin, ani o tym, jak brzoza wysusza i wyjaławia ziemię. Przypadkiem trafiłam, bo żarnowce są mało wymagające i dobrze sobie radzą. Próbowałam potem dosadzać różne rośliny, ale żadne sobie nie radziły. Teraz posadziłam tam rogownicę i jestem przekonana, że ona tę próbę wytrzyma
Ja pod moją brzozą posadziłam żarnowce, kiedy jeszcze pojęcia nie miałam o wymaganiach roslin, ani o tym, jak brzoza wysusza i wyjaławia ziemię. Przypadkiem trafiłam, bo żarnowce są mało wymagające i dobrze sobie radzą. Próbowałam potem dosadzać różne rośliny, ale żadne sobie nie radziły. Teraz posadziłam tam rogownicę i jestem przekonana, że ona tę próbę wytrzyma
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Guciu, dąb jest imponujący!
jeśli chodzi o bukszpan, to rzeczywiście nieciekawie wygląda. Ja mam cały niski "żywopłocik" z bukszpanu i parę krzaczków przebarwiło mi się tak na brązowozielony kolor. Dwa nie przeżyły, dwa czy trzy inne z tego wyszły. Nie wiem jaki jest tego powód? Może siusiający piesek?... Na pewno nie słońce ani cień ani nic w tym rodzaju, bo u mnie wszystkie rosną w szeregu i zdarzyło się to tylko kilku...

jeśli chodzi o bukszpan, to rzeczywiście nieciekawie wygląda. Ja mam cały niski "żywopłocik" z bukszpanu i parę krzaczków przebarwiło mi się tak na brązowozielony kolor. Dwa nie przeżyły, dwa czy trzy inne z tego wyszły. Nie wiem jaki jest tego powód? Może siusiający piesek?... Na pewno nie słońce ani cień ani nic w tym rodzaju, bo u mnie wszystkie rosną w szeregu i zdarzyło się to tylko kilku...
- gucia
- Przyjaciel Forum

Izuniu, obejrzałam rogownicę w necie, jest jej tyle odmian, że zgłupiałam. Mówisz o takiej polnej, ma ładne białe kwiatki.
Już ją dopisuję do listy zakupów.
Alutka, co do piesków, to trudno powiedzieć, przecież nie ma ogrodzenia, więc kto wie!
A dzisiaj po dziesięciu minutach zawieruchy zrobiło się biało:

Już ją dopisuję do listy zakupów.
Alutka, co do piesków, to trudno powiedzieć, przecież nie ma ogrodzenia, więc kto wie!
A dzisiaj po dziesięciu minutach zawieruchy zrobiło się biało:

Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ale u Ciebie piękna zima
u nas od rana śnieżyca była ale wszystko od razu się topiło więc śniegu to już ani widu ani słychu
a u Ciebie taki ładny puch przykrył roślinki
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- alana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Witaj Guciu!!
Wczoraj wieczorem zwiedziłam wszystkie Twoje ogródki i do dzisiaj jestem w szoku po tych wspaniałych widokach
Efekty Twojej pracy i uporu są imponujące, na prawdę musisz baaardzo kochać przyrodę i roślinki, żeby założyć taki cudowny parko-ogród (jeśli jakoś pomieszałam tą nazwę, to wybacz
) Oczko z wodospadem jest niesamowite, nieźle musieliście się napracować przy zakładaniu, i ten nietypowy dla Polski ogród na garażu. Żeby u mnie w mieście byli tacy fantastyczni ludzie jak Ty ze swoim mężem. U nas wszystko zostałoby od razu poniszczone i pokradliby roślinki
Gratuluję wytrwałości w pracy i cudownych ogrodów
Wczoraj wieczorem zwiedziłam wszystkie Twoje ogródki i do dzisiaj jestem w szoku po tych wspaniałych widokach
Gratuluję wytrwałości w pracy i cudownych ogrodów
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- GERTRUDA
- 1000p

- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Kontakt:
Witaj Guciu . Podziwiam twoją inicjatywę z ogrodem na osiedlu , naprawdę mi zaimponowało to co tam robisz . Uważam , że twoje kompozycje są bardzo naturalne - myślę że gdybyś miała do dyspozycji większy teren , to niejeden architekt krajobrazu by ci pozazdrościł . Szczególnie urzekają zdjęcia z dębem .