Moja kolekcja różyczkowa :)
- dorotka350
- -Moderator Forum-. 
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja różyczkowa :)
Mati fajnie by było cieszyć się cały rok różami...ale to raczej nie w naszym klimacie  

- tara
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Cebulom potrzebne są ujemne temperatury, miejmy nadzieję, że krokusy nie zakwitna teraz. Jednego roku pamietam jesienią też wychodziły żonkile, tulipany ale jakoś nie odbiło sie to na ich kwitnieniu wiosną,. W ub.roku 15 stycznia u mnie jeszcze kwitły róże a 16 przyszedł mróz i po ptokach.
Kiedys jak nie miałam jeszcze ogrodu próbowałam posadzić tulipany żeby zakwitły zimą w domu ale niestety były tylko liście.

Kiedys jak nie miałam jeszcze ogrodu próbowałam posadzić tulipany żeby zakwitły zimą w domu ale niestety były tylko liście.
- mati1999
- 1000p 
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Dorotko jednak szkoda że nie   

Taroto fajnie że róże aż do stycznia ci kwitły a taki krótki wypoczynek im nie zaszkodził ?
  a taki krótki wypoczynek im nie zaszkodził ?

Taroto fajnie że róże aż do stycznia ci kwitły
 a taki krótki wypoczynek im nie zaszkodził ?
  a taki krótki wypoczynek im nie zaszkodził ?- tara
nie zaszkodził, ale lepiej żeby już o tej porze spały.
Tak naprawdę nie powinno się o tej porze róż obcinać do tzw.wazonika bo pobudzamy ich do wzrostu a one powinny usypiać, ale zawsze coś podkusi.

Tak naprawdę nie powinno się o tej porze róż obcinać do tzw.wazonika bo pobudzamy ich do wzrostu a one powinny usypiać, ale zawsze coś podkusi.
- mati1999
- 1000p 
Dobrze że ja jeszcze takiej pokusy nie mam   

A bo mojej Giardinie zczerniała jedna gałązka a reszta taka pomarszczona 
   to co obficie podlać? pomoże

A bo mojej Giardinie zczerniała jedna gałązka a reszta taka pomarszczona

- tara
a co masz sucho w ogrodzie o tej porze? ja podlewam na zimę i jeszcze w lutym ale różaneczniki, azalie.

Piękne te różyczki są!   Nic dziwnego, że można złapać chociażby różyczkę na tym forum, widząc takie śliczne okazy u Pana!
 Nic dziwnego, że można złapać chociażby różyczkę na tym forum, widząc takie śliczne okazy u Pana!   Na żywo pewnie jeszcze piękniejsze jak na zdjęciu
 Na żywo pewnie jeszcze piękniejsze jak na zdjęciu  

Nic dziwnego, że można złapać chociażby różyczkę na tym forum, widząc takie śliczne okazy u Pana!
 Nic dziwnego, że można złapać chociażby różyczkę na tym forum, widząc takie śliczne okazy u Pana!   Na żywo pewnie jeszcze piękniejsze jak na zdjęciu
 Na żywo pewnie jeszcze piękniejsze jak na zdjęciu  
- mati1999
- 1000p 
Taro Właśnie sucho jak pieprz   
   czyli jutro podleję
  czyli jutro podleję   btw. jak masz na imię ? bo wybacz Tara mi się z psem kojarzy
 btw. jak masz na imię ? bo wybacz Tara mi się z psem kojarzy   a chyba pieski nie hodują róż
  a chyba pieski nie hodują róż   

Weroniko Witam ciesze się że ci się podobają
  ciesze się że ci się podobają   . Okazy będziemy podziwiać w czerwcu i resztę lata
 . Okazy będziemy podziwiać w czerwcu i resztę lata   
   . Ja żaden pan tylko Mati lat prawie 14
 . Ja żaden pan tylko Mati lat prawie 14   . Róże robione moimi rękoma oprócz tych najnowszych okazów bo te zdjęcia z netu
 . Róże robione moimi rękoma oprócz tych najnowszych okazów bo te zdjęcia z netu  

czyli jutro podleję
  czyli jutro podleję   btw. jak masz na imię ? bo wybacz Tara mi się z psem kojarzy
 btw. jak masz na imię ? bo wybacz Tara mi się z psem kojarzy   a chyba pieski nie hodują róż
  a chyba pieski nie hodują róż   
 Weroniko Witam
 ciesze się że ci się podobają
  ciesze się że ci się podobają   . Okazy będziemy podziwiać w czerwcu i resztę lata
 . Okazy będziemy podziwiać w czerwcu i resztę lata   
   . Ja żaden pan tylko Mati lat prawie 14
 . Ja żaden pan tylko Mati lat prawie 14   . Róże robione moimi rękoma oprócz tych najnowszych okazów bo te zdjęcia z netu
 . Róże robione moimi rękoma oprócz tych najnowszych okazów bo te zdjęcia z netu  
No to w takim razie Mati jestem pod jeszcze większym wrażeniem!  

- mati1999
- 1000p 
Dzięki   a może masz balkon? zawsze możesz hodować różane miniaturki
  a może masz balkon? zawsze możesz hodować różane miniaturki  

Nie mam balkonu, bo mieszkam w domu jednorodzinnym, w którym nie ma pięter..   Chociaż wiem, że można mieć balkon i w takim domu
 Chociaż wiem, że można mieć balkon i w takim domu   Ja chciałam hodować kiedyś takie małe różyczki w domu,ale przetrzymały trochę i uschły
 Ja chciałam hodować kiedyś takie małe różyczki w domu,ale przetrzymały trochę i uschły   Co prawda mam ogród kwiatowy i tam mogłabym hodować róże,ale.. może w niedalekiej przyszłości. Jak na razie bardziej się próbuję zagłębiać w doniczkowe roślinki. W tamtym ogrodzie mam tylko takie jednoroczne kwiatki, jabłoń i wiśnię
 Co prawda mam ogród kwiatowy i tam mogłabym hodować róże,ale.. może w niedalekiej przyszłości. Jak na razie bardziej się próbuję zagłębiać w doniczkowe roślinki. W tamtym ogrodzie mam tylko takie jednoroczne kwiatki, jabłoń i wiśnię  

Chociaż wiem, że można mieć balkon i w takim domu
 Chociaż wiem, że można mieć balkon i w takim domu   Ja chciałam hodować kiedyś takie małe różyczki w domu,ale przetrzymały trochę i uschły
 Ja chciałam hodować kiedyś takie małe różyczki w domu,ale przetrzymały trochę i uschły   Co prawda mam ogród kwiatowy i tam mogłabym hodować róże,ale.. może w niedalekiej przyszłości. Jak na razie bardziej się próbuję zagłębiać w doniczkowe roślinki. W tamtym ogrodzie mam tylko takie jednoroczne kwiatki, jabłoń i wiśnię
 Co prawda mam ogród kwiatowy i tam mogłabym hodować róże,ale.. może w niedalekiej przyszłości. Jak na razie bardziej się próbuję zagłębiać w doniczkowe roślinki. W tamtym ogrodzie mam tylko takie jednoroczne kwiatki, jabłoń i wiśnię  
- mati1999
- 1000p 
A to szkoda   

Na pewno będziesz mieć róże a nawet ogród różany lub rosarium
 mieć róże a nawet ogród różany lub rosarium   z naszą pomocą na pewno to będzie szybko
  z naszą pomocą na pewno to będzie szybko  

Na pewno będziesz
 mieć róże a nawet ogród różany lub rosarium
 mieć róże a nawet ogród różany lub rosarium   z naszą pomocą na pewno to będzie szybko
  z naszą pomocą na pewno to będzie szybko  
- dorotka350
- -Moderator Forum-. 
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Mati a skąd wytrzasnąłeś taką książkę? To wydanie w języku słowackim   

Fajne rozarium na zdjęciach. Ciekawe gdzie to jest?

Fajne rozarium na zdjęciach. Ciekawe gdzie to jest?
- mati1999
- 1000p 
Książka ze strychu   ciocia miała więcej ale co było to trąba bezpowrotnie zabrała
  ciocia miała więcej ale co było to trąba bezpowrotnie zabrała   . A to w słowackim bo już myślałem że Czeskim
 . A to w słowackim bo już myślałem że Czeskim   . Rozarium jest chyba  Hlavnej  botanickiej zahrad pri Akademii vied ZSSR
 . Rozarium jest chyba  Hlavnej  botanickiej zahrad pri Akademii vied ZSSR  

ciocia miała więcej ale co było to trąba bezpowrotnie zabrała
  ciocia miała więcej ale co było to trąba bezpowrotnie zabrała   . A to w słowackim bo już myślałem że Czeskim
 . A to w słowackim bo już myślałem że Czeskim   . Rozarium jest chyba  Hlavnej  botanickiej zahrad pri Akademii vied ZSSR
 . Rozarium jest chyba  Hlavnej  botanickiej zahrad pri Akademii vied ZSSR  

1986r
 1986r