Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agnisiu masz cudne kępy marcinków ;:215 słoneczko i ciepełko bardzo im sprzyja, zresztą nam też ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ten marcinek jest niebieski ;:oj czy jasnofioletowy? Piękne kępy. Jak widać, ogród jesienią wcale nie musi być szaro-bury i ponury. :D Brawo!
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Aguś u Ciebie jeszcze wszystko kwitnie, a u mnie niestety mróz skosił dalie, canny i wszystkie jednoroczne. Zostały tylko chryzantemy i marcinki.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNIESZKO,powinienem wczoraj zajrzeć,bo jest na co u Ciebie popatrzeć :wit
Przez mecz ;:180 robię to dopiero teraz ...
Masz w ogrodzie to co powinno w nim teraz być i ponadto ładnie zestawione i pokazane :!:
Widzę,nie po raz pierwszy,że czujesz kolory,masz zacięcie plastyczne - może to z zawodu wynika :?:
Marcinki ładnie wyglądają w dużych kępach i tak rosną u Ciebie ;:108 U mnie mało ich i jeszcze poupychane
po kątach :wink:
Tak trzymaj,kobieto ;:333
Pozdrawiam,
SŁA
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Majeczko ;:196
Jesień mamy naprawdę wspaniałą....słoneczko, cieplutko, cudnie. Kwiatuszki dopieszczone, jedynie długotrwała susza daje im się we znaki .... Ale korzystamy z pogody na całego :D
Marcinki pięknie się rozrosły, zostawiłam im sporo miejsca, bo chcę, żeby kępy były naprawdę okazałe :D

Aneczko ten marcinek jest znacznie ciemniejszy niż na zdjęciu, jakoś nie udało mi się uchwycić jego prawdziwej barwy. On jest taki niebieski z odcieniem fioletu :D

Asiu ja nie mam jednorocznych kwiatków, bo nie mam na nie miejsca. Teraz kwitną te, które wymieniłaś, że królują i u Ciebie :D właśnie chryzantemy i marcinki :D

Sławku bardzo dziękuję za tyle miłych słów ;:180
Z moim wykształceniem trafiłeś w 10 :lol: faktycznie jestem plastykiem 8-) :lol:
Cieszę się bardzo, że podoba Ci się to co zdziałałam w ogrodzie. Uwielbiam duże kępy roślin, jednak niewielki ogród bardzo mnie ogranicza w tej kwestii. Ale gdzie tylko mogę to staram się. żeby roślinki były w większych skupiskach. Twoje astry też szybko przybiorą duże rozmiary, one szybciutko się rozrastają. Już w przyszłym roku będą okazałe kępy, ale i niewielkie kolorowe kępki wyglądają śliczne, nawet w kątkach 8-) :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ano właśnie !Ja obowiązkowych elementów jesiennego ogrodu mam mało.Głównie skupiałem się na skalniakach a te kwitną do czerwca i koniec.Marcinków mam
mało i w zasadzie to w jednym kolorze.Teraz trochę zostałem obdarowany ale ich festiwal będzie dopiero za rok.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też podobnie jak Janek nie mam teraz jesiennych kwiatów, wszystko jest zielone albo prebarwione naturalnie na różne kolory. Bardzo bym chciała miec kilka chryzantem, ale miejsca nie mam, a jak piszesz, one się jeszcze rozrastają, więc zupełnie nie ma takiej możliwości, żebym gdzieosadziła te piękne byliny. Marcinków masz Agnieszko sporo i to w różnych kolorach. Nie łapią u ciebie mączniaka?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

W Twoim wydaniu marcinki pięknie wyglądają! Rzeczywiście to raj dla owadów w tych ostatnich ciepłych dniach!
Świetne zdjęcia z tym niskim słońcem...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Janku marcinki szybko się rozrastają, więc już w przyszłym roku będziesz miał ładne kępki :D
Ja bardzo lubię te kwiaty, wspaniale kolorują jesienne ogrody, kiedy mało już innych kwitnień :D

Wandziu Twój jesienny ogród mimo braku chryzantem jest piękny. Niewielkie ogrody wprowadzają duże ograniczenia i niestety musimy z czegoś zrezygnować :(
Z marcinkami nie mam problemu, nie łapią mączniaka. Na szczęście nie mam w ogóle problemu z tym paskudztwem, jedynie nowa odmiana pysznogłówki, którą posadziłam w tym roku go łapie. Mam nadzieję, że uda się to opanować, jeśli nie, będę musiała pozbyć się roślinki, żeby nie siała zarazy w ogrodzie ...

Miłeczko dziękuję ;:196
Nie mogę się napatrzeć na roje pszczół i motyli nad marcinkami i chryzantemami, niesamowicie to wygląda :D
U mnie dziś pierwszy dzień bez słoneczka, aż smutno, miałam nadzieję że piękna pogoda jeszcze troszkę nam potowarzyszy...... chociaż i tak nie można narzekać, bo październik był niesamowity.... wręcz gorący ;:167
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu jak na taką okropną suszę, która u Ciebie panuje, kwiaty cudownie kwitną. Moje marcinki mączniak opanował i łodygi mają zaschnięte liście. Chryzantemy jakoś sobie jeszcze radzą. Zakwitła mi cudna pomarańczowa o pojedynczych kwiatach od Ciebie, bardzo ją lubię, dziękuję. ;:196 Kupiłam kilka chryzantem wiosną i niektóre rosną w piękne kule, a inne wysokie, pokładające się , to zależy od odmiany. :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Wianuszek z hortensji ;:333
A ilość i kolory marcinków ;:oj Bardzo je lubię...są takie ładne, obficie kwitną i nie chorują. Takie niekłopotliwe jesienne kwiaty.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, o tej porze roku Marcinki to nasza ostatnia kropla kolorów. Piękne kępy, moje też ładne ale nóżki mają suche, dobrze że dośc dobrze potrafią to ukryć ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

wanda7 pisze:Ja też podobnie jak Janek nie mam teraz jesiennych kwiatów, wszystko jest zielone albo prebarwione naturalnie na różne kolory. Bardzo bym chciała miec kilka chryzantem, ale miejsca nie mam, a jak piszesz, one się jeszcze rozrastają, więc zupełnie nie ma takiej możliwości, żebym gdzieosadziła te piękne byliny. Marcinków masz Agnieszko sporo i to w różnych kolorach. Nie łapią u ciebie mączniaka?

Wandziu, ale są odmiany chryzantem, które się nie rozłażą tak bardzo, tylko tworzą piekne niskie kulki.
Musisz wejśc do wątku Jatry, ona jest królową chryzantem.
Może znajdziesz miejsce choć na jedną, zobaczysz jak rośnie.

Aga, u Ciebie kwitną jeszcze marcinki?
U mnie już wszystko przekwitło, może to przez suszę?
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Aguś
Napiszę na temat chryzantem bo sama je bardzo lubię a nie wszyscy tak mają :)
Cudne i ciekawe masz odmiany. Ciekawa różowa podobna do marcinków o małych kwiatach.
A brązowa zimowała ? Ciężko u nas dostać fajne zimujące odmiany i możliwie wcześnie kwitnące.
Bardzo piękny wianuszek z hortensji. Ciekawy fotel - leżak na tarasie.
Ago przymrozka chyba nie było u Was :?: Tak ładnie się trzymają koleusy :D
Marcinki u Ciebie fantastyczne, zwłaszcza różowy ;:108
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Agness :wit
Gdyby nie odmiany kwitnących kwiatów, można by sądzić że u ciebie pełnia lata, tyle kolorów. Bardzo sympatycznie się to wszystko ogląda.
No i wreszcie jest ten moment w ogrodzie że czerwień mi nie przeszkadza ;:306 Ale jest to czerwień liści i traw, a ta jest przeze mnie uwielbiana.
Zrobiłaś mi smaka na chryzantemki albo inne astrowate ;:224 Pięknie się prezentują na twoich artystycznych zdjęciach,

pozdrawiam ciepło ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”