Czasami zapisuję sobie różne obserwacje i faktycznie sprawdzam czy coś z nich zostało ...
To przysłowie na 22.III
iwona0042 - Iwonko masz całkowita rację
- marzec to mieszanka prawie wszystkich pór roku więc zero nudy ... bo wszystkiego można się spodziewać.
e-babcia - Jadziu dziękuję .
tara - Aniu ja tez na działkę nie wyrywam się - kilka dni ciepłych to za mało aby w naszym rejonie solidnie obudzić rośliny.
Znów wróciły przymrozki a w tej chwili nawet śnieg prószy więc planowany powolny początek sezonu po świętach.
cyma2704 - Soniu uwielbiam wypowiedzi w dawnej polskiej mowie.
Książki z tego okresu sa niesamowite i w naszej rodzinie zaczytywaliśmy się a potem używaliśmy wielu zwrotów w szczególnych chwilach ... chyba tylko my w towarzystwie zabawiamy się w ten sposób
TerDob - Teresko na swoją tegoroczna wiosnę to ja dopiero czekam. Fotki z przysłowiami sa z różnych wiosenek mojej działeczki.
To wspaniałe tło dla naszych przysłów.
alicjad31 - Alicjo i ja wyglądam na przyjście wiosny w realu bo chciałabym popatrzeć na kolory a nie szarość w ogrodzie ...
Póki co mamy od kilkunastu godzin kalendarzową.
Na okoliczność tego dnia też jest kilka ciekawych przysłów
21.III - Pierwszy dzień astronomicznej wiosny ( imieniny Benedykta)
marzena06 - Marzenko aktualne zdjęcia wiosenne to ja oglądam u Was bo na swoje kwitnące kwiaty muszę poczekać jak zwykle.
Taki urok mieszkania prawie na Syberii ...
perla - Agnieszko w marcu wszystko to co za oknem serwuje pogoda przyjmuję bezstresowo .. lubię chłodniejszą porę roku więc do lata mi nie spieszno.
sto-krotka dziękuję.
Dla Ciebie
takasobie - Miłko pewnie miałaś na myśli przylaszczki a nie sasanki ?
Przycinam im liście dopiero po kwitnieniu.
juni - Beatko masz rację - marzec powoli wprowadza kolejny okres w przyrodzie.
Kilka dni ciepłych to za mało aby powiedzieć ... koniec zimy.
ewunia7 - Ewuniu przysłowia, złote myśli to mój "konik" i gdybym miała czas na opracowanie ich to znalazłabym na każdy dzień roku inne bez powtórzeń.
Miłej niedzieli