Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

Bogusiu jesteś wielka ! tyle ziemniaków wyplewić na błysk i do tego pomidorki, ale masz fajną ziemię ! z gliny tak się nie wyjmuje i nie ma takiego efektu :lol:
Kliwia rośnie ale nie uraczyła mnie kwiatkiem, za to kwitła ta uratowana od kompostu. Ona zakwitnie na pewno ;:333
Na różyczkę się cieszę, masz ją w doniczce? bo moje ukorzenione w ziemi to dopiero ruszę jesienią :oops: pokażesz ją bo przy Twoim urozmaiceniu zapomniałam ;:196
Bakłażany mi nie wykiełkowały i nie wiem dlaczego?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Andrzeju!dziękuję za miłe słowa :tan Z uprawą bakłażanów po raz pierwszy praktykuję, tym bardziej moje serce raduje się widząc już pąki. Na wszelki wypadek pozostawiłam je w tunelu foliowym , tu mają lepsze warunki- ciepełko i systematycznie podlewane .
Marysiu! Ziemię mam dobrą, w tunelu foliowym ...bardzo dobrą - co roku kompostowana , w tym roku wzbogacona sporą porcją obornika krowiego. Jest jak puszek ;:215
Różyczka rośnie w gruncie ,jest to sadzonka uzyskana przez "odkład" , zatem solidnie ukorzeniona.
Bakłażany mi skiełkowały wszystkie wysiane, za to ogórki trzy razy dosiewałam.Musiały być kiepskie nasiona.

Marysiu! to jest ta różyczka ...zapach zniewalający
Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu widać jak wiele czasu i pracy poświęcasz roślinom bo pięknie się odwdzięczają ;:138 Wyobrażam sobie jak wielką przyjemnością jest spędzanie czasu w tak pięknym otoczeniu.U mnie ziemniaki postanowiły wyrosnąć w kompostowniku i sama nie wiem skąd się tam wzięły :shock:
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Podziwiam, szacun wielki ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Bogusiu,piękny ogród,nie wiem dlaczego tak pózno trafiłam do ciebie.Zaciekawiły mnie rózne ozdoby,np donica na nózce,z czego to wszystko masz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! w pielęgnowanie roślin , tych ogrodowych i w domu wkładam wiele serca i pracy. Jeśli na coś się decyduję, to staram się robić dobrze . Ziemniaki u mnie tez pojawiają się w róznych miejscach. W kompostowniku, nie dziwię się, ponieważ tam wyrzucam obierki.
Zbyszku!dziękuję , Twoje uznanie/ i innych forumowych przyjaciół/ dla mojej pracy, zachętą do dalszego działania ;:108
Małgosiu!witam serdecznie i cieszę się , ze mogę Ciebie gościć. Zapraszam w każdej wolnej chwili.
Ozdoby to moje rękodzielnictwo z wykorzystaniem zużytej bazy np. kolumna gipsowa, popękana z plastikową skrzynką w nowej szacie. Ewenementem jest umywalka w zestawie z plastikowym koszem ;:306 Te nową szatę tworzy klej do glazury ,rozrabiany do konsystencji gęstej śmietany :;230 i moczone w nim kawałki tkaniny.Po wyschnięciu impregnat do kamienia , a na to złote refleksy .
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Bogusiu :wit
Zawsze lubię Twój kolorowy ogród ;:108
Różyczki i inne kwinienia piekne :D
W tuneliki super wszystko rośnie.Ja żałuję ale nie mam miejsca na tunelik,a tu super sprawa ;:173
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Eitaj Bogusiu,taki zadbany ogród ,i warzywnik ,wszystko zrobione, to teraz można poleżeć w cieniu drzew ogrodowych ,ale jesteś perfekcyjna ,można tylko podziwiać,miłego dnia życzę :wit ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogusiu cudna już ją kocham ;:167 tym bardziej, że stara odmiana ;:196
Jak długo ukorzenia się róża przez odkład, bo jeszcze tak nie rozmnażałam a właściwie dopiero zaczynam, ale doświadczeń żadnych :lol:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Bogusiu pracusiu ;:196
Jesteś jak mróweczka pracowita i uśmiechnięta :D
I takie piękności masz w ogrodzie i pyszności . Pozdrawiam serdecznie ;:167
Pozdrawiam Alicja
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

OOO, Kochana, Twój ogród wypielony, warzywniak też, ciasto zrobione, kącik relaksu zachęcający, do tego ta przestrzeń w ogrodzie... Super! Wiem, ze pracy ogrom, ale podziwiam za organizację i samodyscyplinę.

Pelargonie bluszczolistne faktycznie bardzo ładnie Ci się przechowały. Ja nie mam miejsca by składować całe skrzynki, kiedyś jeszcze robiłam w sierpniu około 40 sadzonek to zawsze wystarczało mi na obsadzenie balkonów. Teraz- z braku miejsca- zaniechałam sadzonkowanie. Te kupne jakoś tak niemrawo się zbierają, pomimo zasilania.

Za to rabatowe kwitną mi całkiem nieźle :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu!/anabuko/ :wit rośnie, ale ile trzeba włożyć pracy? Mnie dosłownie nosi ,aby coś zmieniać , przesadzać, dosadzać- ale nie ta pora. Nie dawno narzekałam ,ze ciągle pada/ w kwietniu i maju sporo było dni deszczowych /Teraz ziemia wysuszona , poziom wody w stawie znacznie spadł.Bez codziennego podlewania nie obejdzie się.Dzisiaj pokropiło, niczym ksiądz kropidłem ;:306 Tunel super sprawa - mam go od 30 lat ;:108
Martuniu!aż tak perfekcyjna to nie jestem. Staram się na bieżąco ogarniać swoje hektary, inaczej zarosłabym po uszy ;:108
Marysiu! trudno mi powiedzieć, zależy od pogody. Więcej wilgoci- szybciej , przy długotrwałej suszy dłużej.
Ja przygięłam gałązki jesienią , całkiem ładne sadzonki. Jak tylko całkowicie przekwitnie i popada, pojedzie do Ciebie i do Kasi / kasia_rom/. Ja ukorzeniam tak :perukowca podolskiego, glicynię , wiciokrzewy, kalinę, tawuły.
Alu!pracować lubię , nie cierpię bezczynności. ;:108 Uśmiech niemal nie 'schodzi" z mojej twarzy. Mój em twierdzi,ze nawet jak śpię to z uśmiechem ;:306
Mariolu! pierwszy raz przechowałam pelargonie i chyba ostatni. Nie będę miała gdzie przechowywać. W tym roku wykorzystałam remontowane mieszkanie syna. Chyba ,ze piętro mi udostępni ;:306 Nie sądziłam,ze będą takie bujne ;:215 Rabatowe z własnego siewu tez ładnie kwitną . Ta ogromna przestrzeń coraz bardziej daje mi się we znaki. Koniecznie muszę zagęścić krzewami ,bylinami a ograniczyć jednoroczne.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu z pelargoniami to i ja robiłam podobnie jesienią paliłam, spróbuję tego roku, może się uda.
Jesteś bardzo pracowita kobieta, tak duży ogród ogarnąć, podziwiam, ja na moich skromnych 15 ar nie mogę złapać oddechu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Bogusiu wielki podziw za wykonane prace, Ty masz suszę a u nas deszczu już za dużo ,wczoraj padało i dzisiaj pada ,mogły by te chmurki przesunąć się do Ciebie :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko! żal mi było ucinać na długość około 15 cm pędów i ogołacać jeszcze do tego z liści. Zazwyczaj bezpośrednio z tarasu, na piętrze ,wyrzucałam wyjęte ze skrzynek pelargonie. Ziemię otrzepywałam gdzieś pod kwiaty, w ogrodzie a pozostałości lądowały na ognisku. Warto było , efekt doskonały.Nie wiem tylko przez jaki okres można tak postępować/ bryła korzeniowa rozrasta się i ziemi coraz mniej/ Kwitnienie będzie też słabsze .Muszę poczytać.
Grażynko! w nocy może padać ,ale jutro niech będzie słonecznie, bez deszczu. Wybieramy się na jednodniową , rodzinną wycieczkę / ja z mężem, starszy syn z synową i wnuczką/ ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”