Skrętniki mnie zachwyciły
Re: Skrętniki mnie zachwyciły
Łał jakie one mają nazwy ,i są takie śliczne.
- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie Ci kwitną skrętniki, moje coś ostatnio marnieją nie wiem czemu, ale zrobiły im się mało sprężyste listki 

- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
O, u mnie też! Kwitną ładnie, ale właśnie takie liście dziwne, mało jędrne.
Pozdrawiam - BabajAGA
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Dzisiaj kolejne
gianna-Janeczko ja sama nie była bym w stanie zapamiętać który skrętnik jest który bez podpisywania, jeszcze jak kwitną to można zerknąć ale później to ciężko by bylo sprawdzić.Muszą być podpisane.
Bardzo Ci polecam odm.Pocahontas .
Edyta 74-Edytko ten Chanel 5 to u mnie nówka sprowadzony zza wschodniej granicy i sparwił mi taka niespodziankę swoim kwiatuszkiem.
Anka159-Aniu czy o tego Ci chodzi?
Jeżeli tak to jest to siewka naszej forumowej koleżanki justus27.Mój mąż zaproponował żebym nazwała go jej imieniem , Justynka się zgodziła i oto mam "Justynę z Gorlic"
kamma-Kasiu no selekcjonerzy mają różne pomysły nadając skrętnikom nazwy.
aledra7 i tralaluszy-może przesadzenie pomoże, myślę że koniecznie trzeba zajrzeć i zobaczyć co z korzeniami, ja wczoraj przesadziłam do perlitu cztery sztuki bo miały właśnie takie przywiędłe listki.Wyciągnęłam z doniczki z resztkami korzeni, wymyłam w wodzie z ziemi i włożyłam do woreczków strunowych z wilgotnym perlitem.Już wcześniej potraktowałam tak dwie sztuki i widzę że pomogło bo wypuszczają nowe ,jędrne listki.
gianna-Janeczko ja sama nie była bym w stanie zapamiętać który skrętnik jest który bez podpisywania, jeszcze jak kwitną to można zerknąć ale później to ciężko by bylo sprawdzić.Muszą być podpisane.
Bardzo Ci polecam odm.Pocahontas .
Edyta 74-Edytko ten Chanel 5 to u mnie nówka sprowadzony zza wschodniej granicy i sparwił mi taka niespodziankę swoim kwiatuszkiem.
Anka159-Aniu czy o tego Ci chodzi?
Jeżeli tak to jest to siewka naszej forumowej koleżanki justus27.Mój mąż zaproponował żebym nazwała go jej imieniem , Justynka się zgodziła i oto mam "Justynę z Gorlic"
kamma-Kasiu no selekcjonerzy mają różne pomysły nadając skrętnikom nazwy.
aledra7 i tralaluszy-może przesadzenie pomoże, myślę że koniecznie trzeba zajrzeć i zobaczyć co z korzeniami, ja wczoraj przesadziłam do perlitu cztery sztuki bo miały właśnie takie przywiędłe listki.Wyciągnęłam z doniczki z resztkami korzeni, wymyłam w wodzie z ziemi i włożyłam do woreczków strunowych z wilgotnym perlitem.Już wcześniej potraktowałam tak dwie sztuki i widzę że pomogło bo wypuszczają nowe ,jędrne listki.
-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Jolu raczej o Ds Havajan Party
Tak w ogóle to wszystkie masz cudne, Ciągle zaglądam do Ciebie i
Miłego popołudnia

Tak w ogóle to wszystkie masz cudne, Ciągle zaglądam do Ciebie i

Miłego popołudnia

- jola1
Anka159-Aniu to niemożliwe bo na poprzednich zdjęciach nie było Ds Havajan Party.
Wszystkie cudowne, ale havajan najpiękniejszy 

- jola1
Filigranowa27-no nie wiem, nie wiem..... 

- jola1
No to jest właśnie "Justyna z Gorlic" może teraz wyszedł inaczej bo inaczej był oświetlony.
-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Jolu oba są cudne
Jeden to chyba ma pełne kwiaty 

- jola1
Uwielbiam je wszystkie

Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
U Ciebie sporo nowych kwitnień. Co debiut (przynajmniej dla mnie) - to kwiatek mi się bardziej podoba.
Każdy ma inny gust - mi się spodobał "Franek". Ta lekka żółć przykuła moją uwagę.
Co do siewki - akurat - nie zakwitło mi jej "dziecko" wyhodowane z listka, więc nie wiem, czy powtórzą się cechy rośliny matecznej. Moja sadzonka rośnie, jak zakwitnie - to zrobię fotkę.
Każdy ma inny gust - mi się spodobał "Franek". Ta lekka żółć przykuła moją uwagę.
Co do siewki - akurat - nie zakwitło mi jej "dziecko" wyhodowane z listka, więc nie wiem, czy powtórzą się cechy rośliny matecznej. Moja sadzonka rośnie, jak zakwitnie - to zrobię fotkę.