Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Zuziu piękny podparyski widoczek smaganych słoneczkiem żonkili ;:167
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuzanno-widoczek podparysko wiosenno-żonkilowy optymistyczny,a wiesz jaka tam w niektórych dzielnicach na balkonach już wiosna,a jak śliwy już kwitną....
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj, Marysiu, dzięki za przypomnienie, że to podbiał! U mnie we wsiowym powinniśmy mieć takie odzyskane narcyzy babci czyli białe, pachnące z trąbką z czerwonym szlaczkiem :)
Iwonko u Ciebie klimat podobny :) A ja koledze zawsze zazdrościłam tych wczesnych kwiatów i w ogóle tych ogrodów, parków w Paryżu...
Ewo no właśnie, kolega powystawiał kwiaty na balkon, wiosna w pełni.

A u mnie, kurczę, nie do wiary, ostatni etap remontu zakończony... Właśnie wyszli panowie od garderoby. Jestem w szoku. Ale zanim pogrążę się w dziękczynnych modłach lub w dzikim tańcu plemiennym, pokażę tę klituchnę, która posłuży jako duża szafa.
Wchodzimy ze schodowego i jesteśmy w sypialni (pokazywałam-nie powtarzam)

Obrazek

W sypialni odwracamy się odwłokiem do większego okna a frontem do wejścia do garderoby. Widok ukazuje się następujący:

Obrazek

Włazimy do garderoby i stajemy tym razem tyłkiem do okna garderobianego

Obrazek

Generalnie całe pomieszczenie zabudowane jest pod sufit półkami z laminowanej płyty, z szufladami i kilkoma prętami do wieszania ubrań na wieszakach. Nic nadzwyczajnego, żadne wodotryski, ale funkcjonalne i stosunkowo niedrogie.

We wnęce w sypialni mamy oto taki regał z szafką na dole.

Obrazek

No i to tyle. I aż tyle. Zostaliśmy na niezłym pobojowisku, ale już ostatnie ślady po katastrofie, przynajmniej te w części mieszkalnej, zniknęły ;:138 Dziś minął sto siódmy dzień od pożaru...

Nie zapominajmy jednakowoż, że to wątek ogrodowy...a skąd to się tu wzięło? :lol:

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Bardzo ładnie zrobili garderobę. Przyjemny stonowany kolor.
Jak już wszystko przeniesiesz to dopiero będzie radość.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Zuziu, garderoba jak się patrzy :). Na pewno będziesz z niej zadowolona, jak już wszystko uporządkujesz :).
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Zuziu cudna garderoba :shock: cieszę się ,że tak szybko udało się Wam podnieść z pogorzeliska ;:108 jestem pełna podziwu ;:180
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44

Post »

Bardzo funkcjonalnie. To masz okno w garderobie?
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

To co z tego, że klituchna, ale jest! I widać, że funkcjonalna, wszystko przemyślane.
Ja, kurczę blade, nie mam garderoby i dlatego muszę się zastanowić czy Cię lubię.
Joasia
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

A mi się najbardziej podoba ta mini toaletka. Czy mi się wydaje, czy fazowane lustro ma?

Reszta wygląda bardzo funkcjonalnie. Mam takie same okucia. Wygodne są ;:333
Pozdrawiam. Beata.
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Zuziu, śliczna garderoba. Podoba mi się ilość schowków no i toaletka! Czy W. również znajdzie w niej swój kącik czy ona jest tylko dla Dam?
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Bardzo fajna funkcjonalna garderoba! Teraz część najprzyjemniejsza czyli rozkładanie po szafkach :wink: Dzielni byliście niesłychanie przez te sto dni z okładem i oby nigdy więcej życie Waszej dzielności na taką próbę nie wystawiało ;:196 A swoją drogą zgrało się czasowo idealnie: dom zrobiony akurat na początek sezonu ogrodowego, nic nie bedzie myśli od roślinek odrywać :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu 107 :?: ;:4 już nie odliczaj. Garderoba bardzo funkcjonalna uwielbiam szufladki ;:215 życzę szybkiego zapełnienia prętów, półeczek i szufladek i zatarcia wspomnień ;:196
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Dziękuję kochane za słowa uznania i otuchy :) Dzięki Wam ten stuparodniowy okres był znacznie łatwiejszy do zniesienia ;:167 Garderoba w zasadzie jest podobna do tej poprzedniej, zresztą innego pomysłu na zagospodarowanie tej wąziutkiej kiszki przylegającej do sypialni nie wymyśliliśmy. Kiedyś był to wąski pokoik z wejściem tam, gdzie teraz znajduje się wieszak w korytarzu i wąskim oknem na szczytowej ścianie (identycznym, jak to mniejsze w sypialni). Tatko trzymał tam swój księgozbiór a raczej jego część. Połączenia z sypialnią nie było. Zdecydowaliśmy się na przeróbkę rok temu i okazało się, że to dobry pomysł. Dzięki temu przeluźniliśmy w pokojach, bo jedna stara szafa trzydrzwiowa pojechała na wieś a druga do leśniczówki W. No, nie nacieszyliśmy się długo, ale teraz już liczymy, że los oszczędzi nam tego typu atrakcji.

Toaletkę wymyślił W., poprzednia wersja miała lustro w podobnym stylu, tylko dużo większe, oryginalne stare. Poszło niestety z dymem. Ten zestawik jest ładnie zrobiony, lustro ma fazkę i "w ogólności" powinien się sprawdzić. Muszę jeszcze sobie wyrobić odruch robienia makijażu przed tym lusterkiem a nie łazienkowym :) W. uznał, że do golenia wystarczy mu łazienkowe :)

Ciuchy są na razie w ilości niezbędnej do funkcjonowania w życiu publicznym bez straszenia, zatem na półkach będą luzy :) Może to i lepiej, w końcu po co komu wypchana szafa, jak chodzi się w trzech-czterech wersjach :)

Wczoraj odwinęłam ostatnie okno z folii, odkleiłam paski zabezpieczające, umyłam, zainstalowaliśmy na nowo meble sypialniane, wypiliśmy po kieliszku wina i...padliśmy :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Właśnie teraz już tylko będzie lepiej.
U nas posucha z pracą, problemy szkolne młodego....
Chcemy jak najszybciej wykończyć domek i wynająć, zawsze parę grosza będzie - chociażby na prąd :wink: Poprzedni, młodzi lokatorzy bardzo nam ,,zabiedzili'' dom, zrobili pełno wilgoci, zero wietrzenia przy dwójce dzieciaczków itp. Szkoda tego, a teraz włożyliśmy tyle kasy, że pewnie dwa lata wynajmu nam tego nie zwrócą....

Przejaśniło się i idę posadzić sasanki - w końcu od piątku ma być 20st, w końcu, bo brakuje nam spacerków.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zuzanno-westchnienie ulgi po 107 dniach od...doleciało na południe kraju!Cieszę się,że garderoba gotowa i taka jak chcieliście,a ostatni fachowiec wyszedł,czy to też ten kiedyś wspomniany archeolog?A maść ogrodnicza jak raz się przyda.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”