Sojusz starego z nowym cz.2
Re: Sojusz starego z nowym cz.2
Zuziu piękny podparyski widoczek smaganych słoneczkiem żonkili 

- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zuzanno-widoczek podparysko wiosenno-żonkilowy optymistyczny,a wiesz jaka tam w niektórych dzielnicach na balkonach już wiosna,a jak śliwy już kwitną....
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj, Marysiu, dzięki za przypomnienie, że to podbiał! U mnie we wsiowym powinniśmy mieć takie odzyskane narcyzy babci czyli białe, pachnące z trąbką z czerwonym szlaczkiem 
Iwonko u Ciebie klimat podobny
A ja koledze zawsze zazdrościłam tych wczesnych kwiatów i w ogóle tych ogrodów, parków w Paryżu...
Ewo no właśnie, kolega powystawiał kwiaty na balkon, wiosna w pełni.
A u mnie, kurczę, nie do wiary, ostatni etap remontu zakończony... Właśnie wyszli panowie od garderoby. Jestem w szoku. Ale zanim pogrążę się w dziękczynnych modłach lub w dzikim tańcu plemiennym, pokażę tę klituchnę, która posłuży jako duża szafa.
Wchodzimy ze schodowego i jesteśmy w sypialni (pokazywałam-nie powtarzam)

W sypialni odwracamy się odwłokiem do większego okna a frontem do wejścia do garderoby. Widok ukazuje się następujący:

Włazimy do garderoby i stajemy tym razem tyłkiem do okna garderobianego

Generalnie całe pomieszczenie zabudowane jest pod sufit półkami z laminowanej płyty, z szufladami i kilkoma prętami do wieszania ubrań na wieszakach. Nic nadzwyczajnego, żadne wodotryski, ale funkcjonalne i stosunkowo niedrogie.
We wnęce w sypialni mamy oto taki regał z szafką na dole.

No i to tyle. I aż tyle. Zostaliśmy na niezłym pobojowisku, ale już ostatnie ślady po katastrofie, przynajmniej te w części mieszkalnej, zniknęły
Dziś minął sto siódmy dzień od pożaru...
Nie zapominajmy jednakowoż, że to wątek ogrodowy...a skąd to się tu wzięło?

Iwonko u Ciebie klimat podobny

Ewo no właśnie, kolega powystawiał kwiaty na balkon, wiosna w pełni.
A u mnie, kurczę, nie do wiary, ostatni etap remontu zakończony... Właśnie wyszli panowie od garderoby. Jestem w szoku. Ale zanim pogrążę się w dziękczynnych modłach lub w dzikim tańcu plemiennym, pokażę tę klituchnę, która posłuży jako duża szafa.
Wchodzimy ze schodowego i jesteśmy w sypialni (pokazywałam-nie powtarzam)

W sypialni odwracamy się odwłokiem do większego okna a frontem do wejścia do garderoby. Widok ukazuje się następujący:

Włazimy do garderoby i stajemy tym razem tyłkiem do okna garderobianego

Generalnie całe pomieszczenie zabudowane jest pod sufit półkami z laminowanej płyty, z szufladami i kilkoma prętami do wieszania ubrań na wieszakach. Nic nadzwyczajnego, żadne wodotryski, ale funkcjonalne i stosunkowo niedrogie.
We wnęce w sypialni mamy oto taki regał z szafką na dole.

No i to tyle. I aż tyle. Zostaliśmy na niezłym pobojowisku, ale już ostatnie ślady po katastrofie, przynajmniej te w części mieszkalnej, zniknęły

Nie zapominajmy jednakowoż, że to wątek ogrodowy...a skąd to się tu wzięło?

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
Bardzo ładnie zrobili garderobę. Przyjemny stonowany kolor.
Jak już wszystko przeniesiesz to dopiero będzie radość.
Jak już wszystko przeniesiesz to dopiero będzie radość.
Pozdrawiam , Joanna
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Zuziu, garderoba jak się patrzy
. Na pewno będziesz z niej zadowolona, jak już wszystko uporządkujesz
.

Zuziu cudna garderoba
cieszę się ,że tak szybko udało się Wam podnieść z pogorzeliska
jestem pełna podziwu 

To co z tego, że klituchna, ale jest! I widać, że funkcjonalna, wszystko przemyślane.
Ja, kurczę blade, nie mam garderoby i dlatego muszę się zastanowić czy Cię lubię.
Ja, kurczę blade, nie mam garderoby i dlatego muszę się zastanowić czy Cię lubię.
Joasia
- tomaszkowa
- 500p
- Od: 28 paź 2013, o 17:39
A mi się najbardziej podoba ta mini toaletka. Czy mi się wydaje, czy fazowane lustro ma?
Reszta wygląda bardzo funkcjonalnie. Mam takie same okucia. Wygodne są
Reszta wygląda bardzo funkcjonalnie. Mam takie same okucia. Wygodne są

Pozdrawiam. Beata.
-
- 500p
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
Zuziu, śliczna garderoba. Podoba mi się ilość schowków no i toaletka! Czy W. również znajdzie w niej swój kącik czy ona jest tylko dla Dam?
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Bardzo fajna funkcjonalna garderoba! Teraz część najprzyjemniejsza czyli rozkładanie po szafkach
Dzielni byliście niesłychanie przez te sto dni z okładem i oby nigdy więcej życie Waszej dzielności na taką próbę nie wystawiało
A swoją drogą zgrało się czasowo idealnie: dom zrobiony akurat na początek sezonu ogrodowego, nic nie bedzie myśli od roślinek odrywać 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zuziu 107
już nie odliczaj. Garderoba bardzo funkcjonalna uwielbiam szufladki
życzę szybkiego zapełnienia prętów, półeczek i szufladek i zatarcia wspomnień 

- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Dziękuję kochane za słowa uznania i otuchy
Dzięki Wam ten stuparodniowy okres był znacznie łatwiejszy do zniesienia
Garderoba w zasadzie jest podobna do tej poprzedniej, zresztą innego pomysłu na zagospodarowanie tej wąziutkiej kiszki przylegającej do sypialni nie wymyśliliśmy. Kiedyś był to wąski pokoik z wejściem tam, gdzie teraz znajduje się wieszak w korytarzu i wąskim oknem na szczytowej ścianie (identycznym, jak to mniejsze w sypialni). Tatko trzymał tam swój księgozbiór a raczej jego część. Połączenia z sypialnią nie było. Zdecydowaliśmy się na przeróbkę rok temu i okazało się, że to dobry pomysł. Dzięki temu przeluźniliśmy w pokojach, bo jedna stara szafa trzydrzwiowa pojechała na wieś a druga do leśniczówki W. No, nie nacieszyliśmy się długo, ale teraz już liczymy, że los oszczędzi nam tego typu atrakcji.
Toaletkę wymyślił W., poprzednia wersja miała lustro w podobnym stylu, tylko dużo większe, oryginalne stare. Poszło niestety z dymem. Ten zestawik jest ładnie zrobiony, lustro ma fazkę i "w ogólności" powinien się sprawdzić. Muszę jeszcze sobie wyrobić odruch robienia makijażu przed tym lusterkiem a nie łazienkowym
W. uznał, że do golenia wystarczy mu łazienkowe 
Ciuchy są na razie w ilości niezbędnej do funkcjonowania w życiu publicznym bez straszenia, zatem na półkach będą luzy
Może to i lepiej, w końcu po co komu wypchana szafa, jak chodzi się w trzech-czterech wersjach
Wczoraj odwinęłam ostatnie okno z folii, odkleiłam paski zabezpieczające, umyłam, zainstalowaliśmy na nowo meble sypialniane, wypiliśmy po kieliszku wina i...padliśmy

Toaletkę wymyślił W., poprzednia wersja miała lustro w podobnym stylu, tylko dużo większe, oryginalne stare. Poszło niestety z dymem. Ten zestawik jest ładnie zrobiony, lustro ma fazkę i "w ogólności" powinien się sprawdzić. Muszę jeszcze sobie wyrobić odruch robienia makijażu przed tym lusterkiem a nie łazienkowym

Ciuchy są na razie w ilości niezbędnej do funkcjonowania w życiu publicznym bez straszenia, zatem na półkach będą luzy

Wczoraj odwinęłam ostatnie okno z folii, odkleiłam paski zabezpieczające, umyłam, zainstalowaliśmy na nowo meble sypialniane, wypiliśmy po kieliszku wina i...padliśmy

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Właśnie teraz już tylko będzie lepiej.
U nas posucha z pracą, problemy szkolne młodego....
Chcemy jak najszybciej wykończyć domek i wynająć, zawsze parę grosza będzie - chociażby na prąd
Poprzedni, młodzi lokatorzy bardzo nam ,,zabiedzili'' dom, zrobili pełno wilgoci, zero wietrzenia przy dwójce dzieciaczków itp. Szkoda tego, a teraz włożyliśmy tyle kasy, że pewnie dwa lata wynajmu nam tego nie zwrócą....
Przejaśniło się i idę posadzić sasanki - w końcu od piątku ma być 20st, w końcu, bo brakuje nam spacerków.
U nas posucha z pracą, problemy szkolne młodego....
Chcemy jak najszybciej wykończyć domek i wynająć, zawsze parę grosza będzie - chociażby na prąd

Przejaśniło się i idę posadzić sasanki - w końcu od piątku ma być 20st, w końcu, bo brakuje nam spacerków.
Pozdrawiam - Justyna
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zuzanno-westchnienie ulgi po 107 dniach od...doleciało na południe kraju!Cieszę się,że garderoba gotowa i taka jak chcieliście,a ostatni fachowiec wyszedł,czy to też ten kiedyś wspomniany archeolog?A maść ogrodnicza jak raz się przyda.