Mój Raj część III
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój Raj część III
Grażynko śliczna wiosna i moje kochane miodunki! Pozdrawiam!
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Grażynko , kleoma wcale nie jest tak mocno wyciągnięta one tak rosną maja długie łodygi . Popikuj jak będą już miały liście właściwe

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Alu jak idę na działkę raz na tydzień to też widzę różnicę w wyglądzie roślin,nie mogę doczekać się na pełne kwitnienie forsycji i sasanek
Kasiulka wiosna to najpiękniejsza pora roku,ja też wtedy jestem pobudzona do życia ,tylko dni jeszcze za krótkie jak dla mnie
Marysiumiodunki pierwszy raz kwitną u mnie ,też bardzo mi się podobają,jeszcze nie mają za wiele nowych listków a już śliczne kwiatuszki widać
Elu dzięki za rady,bardzo są mi potrzebne , ja jestem nowicjusz w tej dziedzinie
Dzisiaj popikowałam papryczki i posiałam pomidorki ,
jutro wybieram się na dłużej na działeczkę , chyba róże już poprzycinam co wy na to ,swoje już pościnałyście

Kasiulka wiosna to najpiękniejsza pora roku,ja też wtedy jestem pobudzona do życia ,tylko dni jeszcze za krótkie jak dla mnie

Marysiumiodunki pierwszy raz kwitną u mnie ,też bardzo mi się podobają,jeszcze nie mają za wiele nowych listków a już śliczne kwiatuszki widać

Elu dzięki za rady,bardzo są mi potrzebne , ja jestem nowicjusz w tej dziedzinie

Dzisiaj popikowałam papryczki i posiałam pomidorki ,
jutro wybieram się na dłużej na działeczkę , chyba róże już poprzycinam co wy na to ,swoje już pościnałyście

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko u mnie dwa poranki z rzędu były przymrozki ,oby mojej forsycji nie zaszkodziły bo bez kwiatów forsycji wiosna u mnie będzie niepełna
Pozdrawiam Alicja
- gracha
- 1000p
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Grażynko, u ciebie wszystko gotowe do siania
ukłony dla męża. Moje róże właśnie dzisiaj miały swoje postrzyżyny
nie było tego dużo, bo sporo przycięłam na jesień, a tegoroczna "zima" nie zrobiła wrażenia na roślinach. Większość zielonych ładnych pędów, które mają już rozwinięte swoje pierwsze liście 

- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Grażynko, u mnie tak samo-kwiatki doniczkowe, biedne stoją gdzieś w kącie, a na parapetach w salonie podpędzane dalie i inne małe siewki. Za pięknie to nie wygląda, ale czego się nie robi dla pięknego ogrodu. U Ciebie to chociaż pożytecznie-paprykowo, a u mnie same kwiaty
Warzywnik-pierwsza klasa-równiutko, przekopane, wygrabione. Super. Mój eM planuje zrobić podwyższone rabaty w warzywniku, bo w zeszłym roku wszystko nam zgniło od czerwcowych deszczów. Tylko jeśli ja tak będę czekać aż on zrobi te rabaty to siać pewnie będę w czerwcu
Swoją drogą-dzisiaj zaszłam do warzywniaka, a tam niespodzianka-jakiś seler mi przezimował i rośnie
Selery to była zeszłoroczna nieudana próba-poza liśćmi bulwy się nie wytworzyły, więc liście zerwałam, a korzonki-resztki przekopałam> Teraz żałuję-może trzeba było zostawić. Tego jednego dalej będę hodować 

Swoją drogą-dzisiaj zaszłam do warzywniaka, a tam niespodzianka-jakiś seler mi przezimował i rośnie

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Oj zazdroszcze pieknie przygotowanej pod uprawe dzialeczki.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko papryczka przepikowana , rabatki równiutkie
tylko siać 

Pozdrawiam Alicja
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Parapet papryczek
a jakie piękne pole do wysiewu duże
dla M.

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Z moim to daleko w polu jeszcze jestem
Najpierw zabrałam się za odkopczykowanie róż,
Wegetacja w kopczykach ruszyła na całego, zrobiło się w nich zielono

Papryczki

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ale masz warzywnik perfekcyjnie przygotowany
Będziesz miała gdzie papryczki posadzić 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Grazynko!...wygłaskany Wasz warzywnik..wielkie
dla Pana eMa.
Na takich zagonkach ...warzywka będą w galopującym tempie rosły. Pozdrawiam Was serdecznie!

Na takich zagonkach ...warzywka będą w galopującym tempie rosły. Pozdrawiam Was serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Zazdroszczę, my niestety oboje z M pracujemy,więc zostaje popołudnie i weekend
- gracha
- 1000p
Sabinko dzisiaj róże zostały poskracane na 20 cm,w dzień było cieplutko ale już wieczór chłodny
Andziu obawiam się że mi braknie parapetów bo jeszcze papryczki do pikowania i kwiatki
udał Ci się ten seler ,super,masz już gotowy do rośnięcia ,faktycznie tak łagodnej zimy to już dawno nie było ,może więcej takich niespodzianek czai się z ziemi
Elu pod tym względem mam zdolnego eMa ,ma czas bo już nie pracuje zawodowo ,to spokojnie z nudów grządeczki pod linijkę robi
Alu jest mi lżej jak mam grządki przygotowane,ale sianie i pielenie to już moja działka
Kasiulka dziękuję w imieniu eMa
Ewuniu przyznam że eMa mam bardzo perfekcyjnego ,jak już coś robi to bardzo dokładnie ,kopce róż też dzisiaj zlikwidowałam i nie wiem czy dobrze zrobiłam bo wieczór dzisiaj zimny jak by na mróz
Teresko grządki przygotowane na inne warzywka,papryczka pójdzie do namiotu
Bogusiu dzięki eMa nie mogę tak za bardzo chwalić bo w piórka obrośnie
Dorotko ja to mam bardzo mało wolnego , eM ma więcej bo nie pracuje i dobrze ze już wiosna zaczęła się ,ma teraz zajęcie na działeczce i nie marudzi w domu
a korzyści są tak jak widać 

Andziu obawiam się że mi braknie parapetów bo jeszcze papryczki do pikowania i kwiatki

udał Ci się ten seler ,super,masz już gotowy do rośnięcia ,faktycznie tak łagodnej zimy to już dawno nie było ,może więcej takich niespodzianek czai się z ziemi

Elu pod tym względem mam zdolnego eMa ,ma czas bo już nie pracuje zawodowo ,to spokojnie z nudów grządeczki pod linijkę robi

Alu jest mi lżej jak mam grządki przygotowane,ale sianie i pielenie to już moja działka

Kasiulka dziękuję w imieniu eMa

Ewuniu przyznam że eMa mam bardzo perfekcyjnego ,jak już coś robi to bardzo dokładnie ,kopce róż też dzisiaj zlikwidowałam i nie wiem czy dobrze zrobiłam bo wieczór dzisiaj zimny jak by na mróz

Teresko grządki przygotowane na inne warzywka,papryczka pójdzie do namiotu

Bogusiu dzięki eMa nie mogę tak za bardzo chwalić bo w piórka obrośnie

Dorotko ja to mam bardzo mało wolnego , eM ma więcej bo nie pracuje i dobrze ze już wiosna zaczęła się ,ma teraz zajęcie na działeczce i nie marudzi w domu