Aniu sweety dziękuję w imieniu szafirków i sasanek.
Marysiu mar nawrot jeszcze czeka w doniczce, bo muszę dobrze pomyśleć gdzie znaleźć mu miejsce. A lilie rzeczywiście szaleją ale nie wszystkie.
Marysiu Masko bardzo dziękuję za pochwały,
Krysiu leszczyno storczyka plamistego mam dopiero od roku. Obok niego rośnie listera jajowata, też ze storczykowatych, ale ona chyba nie zakwitnie w tym roku. U mnie zginęło sporo roślin, bo często mam zalewaną działkę. A inwenturę warto od czasu do czasu zrobić, żeby wiedzieć co w końcu u nas rośnie.
Jacku kruszczyk szerokolistny, to piękna roślinka. Czy mogę wiedzieć gdzie udało Ci się go kupić.
Sasance muszę się przyjrzeć, bo to samosiejka.
Szafirki dziękują za pochwałę.
Aniu akl62 nie szukaj piaskowca, bo to co pokazałam na zdjęciu, to Houstonia błękitna. Po prostu roślina była źle oznaczona przez sprzedającego.
Te targi o których Ci napisałam odbędą się przy Zespole Szkół Ogrodniczych im. Stanisława Szumca przy ul.Akademii Umiejętności 1, więc nie wiem czy o nie Ci chodziło.
Irenko czyli cieszynianka jednak zaczęła rosnąć i ranniki też, to bardzo się cieszę.
Marysiu delospermo sasanki, to w większości samosiejki. Miałam ich znacznie więcej, ale woda zniszczyła.
Potwierdziły się Twoje wątpliwości. Mój niby piaskowiec to Houstonia błękitna, rozpoznał ją Janek. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że nie zawsze należy podczas zakupu wierzyć w nazwy na znacznikach wetkniętych w doniczki.
Janku magry witam Cię i cieszę się, że zajrzałeś i rozpoznałeś moją roślinkę. Dziękuję, jesteś prawdziwym znawcą roślin. Zdjęcia listków nie mam, ale może jutro uda się zrobić, w każdym razie są bardzo drobniutkie i prawie całkiem przykryte kwiatkami.
Zapraszam na krótki spacer.
Zakwitły pierwsze niskie irysy, niestety bezimienne
Pierwiosnki rozszalały się na dobre

]
C.d.n.