Wiejski ogród początki, radości i problemy cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski ogród początki, radości i problemy cz.2
Joasiu
jestem w nowym wątku. Troszkę późno ale widzę że gospodarz jeszcze śpi. Wracaj szybko. Bardzo ładne masz róże. Pięknie prezentuje się New Dawn. Moja w pierwszym roku mnie nie zachwyciła. Ale w ostatnim sezonie pokazała się z zupełnie innej strony.

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Po długiej przerwie witajcie wszyscy drodzy Ogrodomaniacy. Miło mi że do mnie zaglądacie nawet podczas mojej nieobecności.Dziękuję za życzenia świąteczne i wszystkie miłe słowa.które tu padły przed moim zniknięciem.
W ogrodzie jak o tej porze roku nic się nie dzieje .Też nie mogę doczekać się wiosny. Już tęsknię za kolorami gdy za oknem szaro i buro.
O planach na ten rok nie będę pisać . gdyż póki co ,w obecnej sytuacji to są marzenia ale zobaczymy jakie scenariusze napisze życie.Ale plany ogrodowe mam
dość poważne.
Powiem tylko że,róże są na pierwszym planie ,sama się sobie dziwie że tak mnie wciągnęły.
....po uszy .bo chce się ich mieć więcej i więcej.
Martuś tak jestem na chwilę i bardzo tęsknię za pracami ogrodowymi i oczywiście wiosennym przebudzeniem roślinek.Moje Krasnale to jak krasnoludy bardzo duże i jestem troszeczkę zawiedziona bo myślałam że, będą to małe różyczki.
Aniu -Anabulko 1 Moje lilie jeszcze były przesadzone i mam nadzieje w tym sezonie pokażą co potrafią.
Pashmina2006 Mój New Dawn tez w ubiegłym sezonie nie zachwycał a był to jego pierwszy sezon u mnie.Bardzo długie pędy, skromna ilość kwiatów zniechęciła mnie do tej róży.Dostanie szansę w tym sezonie, jeżeli nie będzie poprawy to na pewno zmieni miejsce .Czy u Ciebie w pierwszym roku też pokazał długie pędy?
DaysyDziękuję i zapraszam.
Zima ,zima.Lubię patrzeć na rośliny pokryte śniegiem i szronem

Twardziel

Lato,lato

New Dawn

Haendel

"Malutki" krasnal

Limelight

W ogrodzie jak o tej porze roku nic się nie dzieje .Też nie mogę doczekać się wiosny. Już tęsknię za kolorami gdy za oknem szaro i buro.
O planach na ten rok nie będę pisać . gdyż póki co ,w obecnej sytuacji to są marzenia ale zobaczymy jakie scenariusze napisze życie.Ale plany ogrodowe mam

Martuś tak jestem na chwilę i bardzo tęsknię za pracami ogrodowymi i oczywiście wiosennym przebudzeniem roślinek.Moje Krasnale to jak krasnoludy bardzo duże i jestem troszeczkę zawiedziona bo myślałam że, będą to małe różyczki.
Aniu -Anabulko 1 Moje lilie jeszcze były przesadzone i mam nadzieje w tym sezonie pokażą co potrafią.
Pashmina2006 Mój New Dawn tez w ubiegłym sezonie nie zachwycał a był to jego pierwszy sezon u mnie.Bardzo długie pędy, skromna ilość kwiatów zniechęciła mnie do tej róży.Dostanie szansę w tym sezonie, jeżeli nie będzie poprawy to na pewno zmieni miejsce .Czy u Ciebie w pierwszym roku też pokazał długie pędy?
DaysyDziękuję i zapraszam.
Zima ,zima.Lubię patrzeć na rośliny pokryte śniegiem i szronem

Twardziel

Lato,lato

New Dawn

Haendel

"Malutki" krasnal

Limelight

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu piękne wspomnienia, bardzo lubię hosty,są takie uniwersalne, pasuj do wszystkiego
. Zimowe krajobrazy podobne jak u mnie. Od wczoraj pada śnieg, więc znów zrobiło się biało po kilkudniowej odwilży. Szkoda, że święta nie były takie piękne.

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:

W hostach nie pomogę

Miłego weekendu

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Joasiu!
Cieszy mnie że wątek ożył bo nieraz zaglądałam czy nie mam powiadomień, czy coś się tu dzieje? bo Ciebie czasem widuję ale tu cisza, a przecież to Twoje królestwo! Śniegu masz więcej niż ja, ale mnie właśnie ładnie dosypuje
Róże ładnie kwitły tego lata, chociaż łatwo nie miały. Jedna nawet zimą chciałaby nadrobić czas lata. Kolekcja host spora, ale ja też w nazwach nie pomogę, bo parę mam z nazwami a i tak ich nie pamiętam
Może wstaw do wątku hostowego i tam pewnie prędzej uzyskasz nazwy. Miłego weekendu i pięknego ogrodu w zbliżającym się sezonie
Cieszy mnie że wątek ożył bo nieraz zaglądałam czy nie mam powiadomień, czy coś się tu dzieje? bo Ciebie czasem widuję ale tu cisza, a przecież to Twoje królestwo! Śniegu masz więcej niż ja, ale mnie właśnie ładnie dosypuje

Róże ładnie kwitły tego lata, chociaż łatwo nie miały. Jedna nawet zimą chciałaby nadrobić czas lata. Kolekcja host spora, ale ja też w nazwach nie pomogę, bo parę mam z nazwami a i tak ich nie pamiętam

Może wstaw do wątku hostowego i tam pewnie prędzej uzyskasz nazwy. Miłego weekendu i pięknego ogrodu w zbliżającym się sezonie

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Asia
a gdzie mój ulubiniec
wspomnienia piękne... 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Joasiu, w przyszłym sezonie na pewno New Dawn już inaczej będzie wyglądała. U mnie w pierwszym sezonie dobrze się zachowywała. Spore miała pędy - to fakt. Ale bujnie kwitła. Nie powalił mnie wtedy sam jej kwiat. Jakiś taki pusty - zupełnie jak ten z Twojego zdjęcia. Jednak w drugim sezonie pokazała już co potrafi. Kwiaty były pełne. Podwoiła swoją wielkość i była cała różowa. Niestety śmieciła jak najęta. Ale to w jej przypadku się nigdy nie zmieni. Myślę, że Twoja też się poprawi.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Joasiu jeszcze sporo czasu do wiosny ,ale czasem warto sobie przypomnieć co rośnie w ogrodowych czeluściach
Byle do wiosny i oby na przedwiośniu nam nie przymroziło

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Kalendarzowa zima jeszcze trwa, choć wiosna już za pasem.Przebłyski słoneczka sprawiają , że aż się chce wyjść do ogrodu i już kopać i sadzić.Wykorzystajmy ostatnie "zimowe" dni na planowanie rabat i zmian w ogrodzie. Bo jak dla mnie ogród nigdy nie jest dokończony, zawsze chcę coś zmieniać. tylko że, zmiany nie zawsze z rozmysłem planuję.Jeśli się nie uda, zmieniam znowu
Co roku ten czas wywołuje u ogrodników wiele emocji, bo wkrótce nadejdzie pora wysiewów i sadzenia Te prace chyba wszyscy lubimy najbardziej.
Zimowe śnieżne dni poświęcamy na przeglądanie ofert .Czy u Was podobnie to wygląda?
kilka fotek z lata

Bouquet Parfait

Miał być Mozart

NN

New Dawn

Majeczko

kilka fotek z lata

Bouquet Parfait

Miał być Mozart

NN

New Dawn

Majeczko

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ach jaki cudny ten Twój szkodnik
uczący się
maluszek również.Wspominki na czasie w ten mroźny wieczór

- zielonajagoda
- Kontakt:
Maksiu śliczny, piękny dostojny pies
Gucio wiercidupka złodziejaszek, ukradł długopis i pisać się uczy?
Kapitalne te jabłuszka, wstaw do identyfikacji może ktoś rozpozna

Gucio wiercidupka złodziejaszek, ukradł długopis i pisać się uczy?
Kapitalne te jabłuszka, wstaw do identyfikacji może ktoś rozpozna

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Joasiu Guzio chyba krzyżówki będzie rozwiązywał
A pies pilnujący strzegący wzbudza respekt
Śliczne te róże pusta i półpełna, lubię takie
Iwonko a jabłuszka to nie pigwowiec?

Śliczne te róże pusta i półpełna, lubię takie

- zielonajagoda
- Kontakt:
Bardzo możliwe Marysiu że to pigwowiec, tylko że mój nie ma takich rumieńców, ale są różne odmiany, chyba trafiłaś w dziesiątkę 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne kolorowe wspomnienia
Ale te pieski jaki masz ładne

Ale te pieski jaki masz ładne