Kasiu tyle egzotyki masz w domu aż przez moment zastanawiałam sie czy Ty w Polsce mieszkasz
Bardzo podoba mi sie bawełna.W tamtym roku 2 razy kupowałam nasionka i nawet jedno nie wzeszło chyba jakies starocie popakowane były.
Gdzie Ty na wszystko masz miejsce tyle odmian sałat,papryk .A pomidorki ....ja nie wiem każdy ma tylko mi sie z nimi nie udaje Jakbym wiedziała,że mi sie uda z nimi to bym sie postarała o nasionka.Gdzie Ty potem je wsadzasz do ogrodu czy na balkonie?W gruncie czy w tunelu?
Dziewczynki...pieknie Wam dziękuję za chwalenie moich wysiewów....nie będę kokietować..przyznaję..miło się słuchało...
A tak poważnie..to wiecie,że naprawdę lubię nasionka..i różne oryginalne roślinki...oraz eksperymenty w tej dziedzinie..
Bardzo liczę na udany sezon nadchodzący, ze względu na ilości nowych roślinek oraz różnorodność gatunków np pomidorów i papryk.
Jeszcze ziółek mam trochę ciekawych..jestem ich bardzo ciekawa..
Kinga Jeszcze nie wysiałam tych od Ciebie ziół..oprócz ..cząber zimowy..ale zamierzam to zrobić na dniach.. szkoda tylko że miejsca brakuje..och jakby się przydało wielkie okno...albo szklarenka.. . To dopiero miałabym raj na ziemi..
A teraz jeszcze chcę się pochwalić wysianymi zimą sałatowymi i kapustką...zaczynają być już takie śliczne..że jęzor mi ucieka na sama myśl..
Tatsoi.. rośnie, pięknie zieloniutkie ma jędrne listeczki ...kusi okropnie..
Sałata Ognista...zaczyna się wybarwiać...uwielbiam obserwować te zmiany..
Sałata Rzymska zaczyna wiązać się małą główkę
Mizuna ona rośnie nieco wolniej...za to Rukola już wyrasta... tę należy skonsumować niezwłocznie ( przepraszam za słabe foto..ale stoi tak, że ledwo sięgałam ręką..i ostrość nie bardzo wyszła)
I jeszcze moje śliczności..Hippeastrum w każdym świetle ma inny kolorek...ale jest przecudne i ogromne
Kasiu piękny kolor hippeastrum U mnie zakwitnie za jakieś dwa dni, a drugie kilka dni później.
Już duża urosła ta sałata. Rzymską będę siała pierwszy raz, ale to pewnie za jakiś miesiąć, bo do ogródka. Rukolę też kupiłam W weekend zamierzam siać pomidorki zwykłe czerwone; żółte o kształcie gruszki i kilka nasionek ogórka szklarniowego do naszej małej "folijki". No i jeszcze papryczkę chili
Paprykę jaką masz kochana? bo ja bardziej egzotyczną..to trzeba szybko ..dlatego,że one długo dojrzewają...niestety.. ale jak zwykłe chilli to się wyrobi w normalnym czasie..
Zazdroszczę foliaka... . Ależ bym wtedy poszalała...
Papryczka zwykła, nawet nie znam nazwy, bo nasionka wydłubałam z owocu. A krzaczek dostałam od brata.
Tunelik jest nieduży, mieści się kilkanaście krzaków pomidorów. Ale zawsze lepiej rosną niż w szczerym polu, a i wiosną siejemy trochę rzodkiewki i sałaty i cebulkę na szczypiorek
Ale super sałatki
Ja wysiałam sobie dwa rodzaje rukoli ( więcej wysieję później, jak już balkon będzie czynny bo teraz już nie mam miejsca w domu).
Tylko, że te moje to jeszcze maleństwa Kasia a Ty doświetlasz te sałaty czy one tak same z siebie rosną?
ale ci hipeastrum ślicznie kwitnie, moje nieśmiało wyłazi ale wyłazi , więc też mi zakwitnie.
No i ja myślę ostatnio o sałatach a u ciebie ich tyle rośnie i serio tak sama ...złote te łapcie masz
Nolinko Nawet mały tunelik jest lepszy niż żaden..
Też bym siała rzodkieweczki... . A w szczypiorku to zakochałam się Czosnkowym..na szczęście można już kupić wszędzie nasiona..ja dostałam kępkę zimą ...więc juz go jadłam..i "zaprzedałam duszę" temu cudowi..polecam , jestem rewelacyjny..
Frodo Przeczytałam...
Basiu Nie..nie doświetlam..wschodzą w cieplejszym..potem wynosze na parapet do chłodniejszego miejsca..