Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Post »

Koty są niemożliwe, zawsze szukają egzotycznych miejsc aby mieć na oku cały teren wokół :D . Wróciłam myślami do Kościerzyny, w której jako dziecko i nastolatka spędzałam wakacje i ferie, bardzo miło wspominam to miasteczko :wit
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ło matko! Ale się usadowił ten kocurek w karmniku. Widok bezcenny :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jagi! :wit

Widzę, że wariacje na temat Lenina poprawiły wszystkim humor. Były już "Głowy Lenina znad pianina" ;:333 oraz "Lenin wiecznie żywy". ;:333
Co by tu jeszcze.... Lenin, kura i kot. Może "Muzykanci z Kaszub"?

A w ogóle, to chciałam zapytać: dlaczego Ty zawsze ożywiasz się dopiero po Godzinie Duchów? A nie jak Biali Ludzie, którzy może chcieliby porozmawiać o przyzwoitej porze?
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

He he...fajne te Twoje kociska Jaguś ;:306 Ale tak sobie patrzę i myślę...Szuwarek to chyba nie da rady się tak wcisnąć do karmnika co :uszy
Byłam wczoraj w Ikei z małą...i kupiłam niebieskie szklaneczki ;:224
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Lenin ? żył,
Lenin ? żyje,
Lenin ? będzie żyć.
Włodzimierz Majakowski "?????????????" :D
A kocurek w karmniku odpoczywa, pożywia się, czy poluje?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć :!:
Czy zwróciliście uwagę, jak meandrują zimowe wątki? Jak przystało na sezon narciarski, przynajmniej w moim wątku, zaczął się slalom - gigant. Od bramki do bramki, od jesiennej szarzyzny do kwitnących róż, od wschodów słońca do leniwych kotów, od wierszy zapomnianych poetów do krukowatych. Dziś od bramki Lenin do bramki czerwiec i rododendrony ;:306.

Sweety, widać, że pisałaś bladym świtem i, jak w pieśni Elektrycznych Gitar:

"mrówki rozlazły się z kart partytury
nie zostawiwszy na nich żadnej nuty
nie mogłem już patrzeć na to robactwo
zniecierpliwiony włożyłem buty"...

To nie Wicek, a Ibrakadabra wyjątkowo gustuje w towarzystwie wodza Rewolucji Październikowej ;:306.

Obrazek

Cześć, Januszu, popiersie wodza przywiozłam swego czasu z Kaliningradu w prezencie dla szwagra, którego gabinet nazywaliśmy Smolnym. Było to w latach 90-tych, kiedy z Rosją łączyły mnie interesy. Miny radzieckich celników, oglądających to popiersie na wszystkie strony ( co też mogłam w nim przemycać ;:218) - bezcenne :!:

Obrazek

Witaj zdziwiona Justi ( mały Pikuś? Nigdy w życiu!).
Szuwarek jest wybitnie utalentowany aktorsko, prawie jak Daniel Olbrychski, więc i Horpynę mógłby zagrać ;:306. Jak znajdę chwilkę czasu, to Ci wybiorę Top 10 jego póz i ról.
I w jakiej sprawie Ty tym ołówkiem w klawiaturze dłubiesz ;:218.

Obrazek

Kocico, dla nas Kościerzyna jest kultowym miasteczkiem, poznawanym na prawie każdych wakacjach. Ale ostatnio dokonały się tam rewolucyjne zmiany. Trochę sentymentalnych klimatów zniknęło, ale to nadal jest miejsce fascynujące. Latem zrobię trochę zdjęć, to sama zobaczysz.

Obrazek

Wandeczko
, ten karmnik jest ulubionym miejscem Wicka od momentu zakupu. Nigdy nie mógł więc spełniać swojej roli. A kocisko siedzi sobie w suchym miejscu i wszystko dobrze widzi ;:306. A mnie tak śmieszy, że mu tego nie bronię.

Obrazek

Lisico
, Ty, jako nocne zwierzę powinnaś najlepiej rozumieć moje nocne grasowanie. Całe życie najlepsze pomysły miałam nocą, kiedy cały dom już spał i żadne zewnętrzne zdarzenia nie przeszkadzały (np. przestawianie mebli w całym mieszkaniu :shock:).
A dzionkiem? A to trzeba lecieć do młyna po ziarno, bo głodna hałastra wisi nad tarasem i przy okazji capnąć torebkę suszonych na brązowo moreli, a to posłuchać, co na świecie, a to postać na poczcie, żeby wyzbyć się gotówki, a to sprawdzić, czy woda w beczce nie zamarzła, a to poczytać, a to pośmiać się ze starych odcinków "Rancza" itd, itp.
Czy to dowodzi, że ja nie z Białych Ludzi ;:218.

Obrazek

Keetee, no i co mi z Twoich niebieskich szklaneczek, kiedy Twojego wątku nie ma i zdjęć też ;:145. Ale się doczekam i coś mi do tej szklaneczki dobrego nalejesz, prawda?
Szuwarek niedługo tylko na dwuosobowym tapczanie się zmieści ;:218. Powinien się chyba nazywać Pimpuś Sadełko :!:

Obrazek

Majowa, jak to dobrze, że jesteś i że znasz się na rzeczy ;:306.
Biedny, a teraz nawet śmieszny ten Majakowski ze swoim mołotastym, sierpastym pasportem ;:306.
Wicek, kot dekoracyjny, w karmniku sobie ino siedzi.

Obrazek

;:167 A teraz dla wszystkich miłośników lata fotka idealnej czerwcowej kaszubskiej sielanki ;:167.

Obrazek

Do miłego, moi mili - Jagoda

PS1. Właśnie przed chwilą prezenterka TV radośnie oznajmiła, że wodewil to farsa ;:oj. Ignorancja niszczy mój świat!!!
PS2. Czytajmy nasze wpisy, zanim wyślemy je w świat ;:224.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

JAGÓDKO,ładnie to napisałaś :!:
O meandrujących wątkach ...
Ujmując rzecz bardziej ludystycznie,to ja w tematach odbijam sie jak pijany od ściany ;:222
Usprawiedliwia nas tylko to,ze trzeba tę ogrodniczą smutę jakoś godnie przetrwać ;:108
Tobie to się świetnie udaje,innym gorzej :(
Z pionierskim pozdrowieniem,
SŁA
Ps.Co do Twojej nocnej aktywności,to niejaka LISICA ma rację :evil: Stety :wink:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj wiośniana Jagódko :wit

Czerwcowa sielanka piękna na Kaszubach, ale ta panująca w zielonych pokojach jeszcze milsza dla oka. :D
Z zainteresowaniem drepczę Twoimi ścieżkami wśród zielonych i kolorowych nasadzeń. Zachwycam się różami, rododendronami /mnie nie lubią ;:145 /po drodze dogłaskuję i miziam koty. Wyglądam też miłej gospodyni, by nieco pogawędzić o ogrodowych sprawach i ... rozkoszuję się otulającą wszystko ciepłą, przyjazną atmosferą. :D

Buziaki już prawie wiosenne ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196 Jagódko jak dobrze zsiąść na ślicznym, koronkowym krzesełku u Ciebie i popatrzeć na kociaste wśród zieleni.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ech, Sławku, a Ty zaraz, że od ściany do ściany...
Bardzo się starasz umilić nam ten smętny czas, nie uprawiaj samokrytyki, bo kto to robi lepiej - i tak oceniają forumowicze ;:306.
A ludzie dzielą się na dzienniki i nocniki, i ja właśnie jestem ten nocnik ;:306.

Obrazek

Muffinko, oczyma wyobraźni widzę Cię, jak spacerujesz po moim ogrodzie ze szklaneczką zimnego napoju, jak pochylasz się nad pachnącą różą, przysiadasz na niebieskiej ławeczce, przeglądasz się w wodzie... i budzę się, to tylko senne marzenie. Na razie... ;:170.
PS. Porażce z rododendronami winne są pewnie Twoje zasadowe piaski. Ja staję na uszach, żeby moje jako tako wyglądały i nie zawsze się udaje.

Obrazek

Nie wierzę osobistym oczom ;:oj , znalazła się moja
Dosia ;:138.
A ja Cię tak długo szukałam :!: Już teraz nie znikaj, bardzo Cię proszę ;:196.
Siedź już sobie na tym krzesełku. Dostaniesz kocyk i coś gorącego do picia, kota na kolana, ale bądź :!:

Obrazek

Uradowana powrotem Dosi, pomna upomnień Lisicy i Sławka, zadziwiająco wcześnie udaję się na spoczynek.

Sama się sobie dziwię, a Was pozdrawiam serdecznie - Jagoda

PS. Szperałam w różanych ofertach (znowu :!:), ale o tym jutro...
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Jagi,

A cóż to za dziwne syczące kwiaty na środkowym zdjęciu? (trochę bym się takich bała....)
No i ten wodewil, czyli farsa. W zeszłym roku był kryminał, to w tym roku może piszmy farsę? :twisted: (ogrodniczą, ma się rozumieć).
Co Ty na to?
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

A ja z dziennej osoby przepoczwarzyłam się w nocną. Gospodyni tak wcześnie poszła spać, to swobodnie oglądam kocie towarzystwo, kaszubską sielankę, szalone niebieskie bodziszki i niedocenioną Bouquet Parfait. Jago, widzę dokładnie, CO CI SIĘ ŚNI.... ;:167
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Opowieść o meandrujących wątkach...Jagi ;:167
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Przepiękne,zdrowe rhododendrony ;:oj Jak to jest,gdzie tkwi tajemnica,że zdjęcia z tego ogrodu ogląda się z niesłabnącym zainteresowaniem ;:131
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Jagódko, :wit

Czasem marzenia się spełniają a sny bywają prorocze... i tej wersji się trzymajmy ;:173

Tymczasem, chociaż nie lubisz białego, zapraszam Cię do mojego nowego, jeszcze zimowego, wątku :wink:

PS. Hortensje i azalie będę z przyjemnością oglądać w Twoim i innych forumowych wątkach, bo piękne są...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”