Witam poniedziałkowo
Rano przywitał mnie mróz i słońce, za tym drugim strasznie tęskniłam. Ostatnie dni nie były dla mnie za dobre i stwierdzam, że chyba jestem meteoropatką. Deszcz a najbardziej silny wiatr wpływa na mnie bardzo depresyjnie. Ból głowy i ogólna niechęć do wszystkiego, tak czułam się przez kilka dni.
Dzisiejsze słoneczko i paczuszka z nasionami, którą przyniósł listonosz to jak najlepsze lekarstwo.
Cieszę się jak dzieciak z cukierka i powolutku planuje co i gdzie wysieje
Jednorocznych jest najwięcej, bo jak zdążyliście zauważyć bardzo je lubie
Gosiu-PEPSI to jest nas dwie, zakręconych na punkcie wysiewów
Martuś cieszę się, że podoba ci się mój kwiatowy misz-masz

Krzewy i iglaste mogę powiedzieć, bardzo lubię ale jednak kwiaty są dla mnie w ogrodzie najważniejsze.
Kochająca kwiaty Agnieszko uwielbiam okazje, z każdego wypadu na rynek muszę coś przytargać to podobny nałóg jak posiadanie coraz to nowszych roślin w ogrodzie
Reniu witaj

cieszę się, że moje letnie wspomnienia wywołały u ciebie radość, oglądaj do woli
Aniu dziękuję

cieszę, że i Tobie podobają się moje osłonki, zdobywanie za nie wielkie pieniądze cieszy ogromnie
Weroniko dziękuję za życzenia

Tobie również życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku aby wszystkie Twoje ogrodowe marzenia się spełniły....cieszę się z Twojej wizyty
Sylwuś ja też przeglądam sklepy internetowe by nacieszyć oczy. W tym roku planuje kupić kilka hortensji bukietowych i ceny mnie trochę przerażają. Odwiedzę wiosną szkółki w pobliskim mieście może uda mi się kupić nowe odmiany taniej
Alu witaj

na szczęście w ogrodzie wszystkie rośliny śpią i niech już tak zostanie. Czekam na śnieg bo zapowiadają mróz w nocy a ja oprócz róż niczego nie zabezpieczyłam
Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia
Gosiu-Margosiu to jest ubiorek jednoroczny...i mnie nosi

jutro przy okazji zakupów zajrzę do Brico, może już wystawili nasiona...ciągle mi mało