Hortensje w moim ogrodzie cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hortensje w moim ogrodzie cz. 2

Post »

Wiolu dziękuję ... to dla Ciebie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Jestem zachwycona i cieszę się, choć dziś nie Dzień Kobiet ;:306 Ukorzeniasz hortensje? Masz sprawdzony sposób? Doradź :wink:
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu o tej porze roku obcięty patyczek hortensji bukietowej wkładam po prostu do słoiczka z wodą i czekam na korzonki. Potem do ziemi... Ukorzeniam też latem ale wtedy sadzonki wkładam prosto do doniczki z ziemią , którą odkładam w cieniste miejsce i pilnuję żeby cały czas miała wilgotno. Hortensje ogrodowe ukorzeniam natomiast w lipcu ewentualnie w sierpniu .
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Widzę, że się znasz. Ja po prostu nie rozróżniam hortensji :oops:
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu przeceniasz mnie... ale dziękuję to miłe.Kocham te kwiaty i staram się jak najwięcej o nich wiedzieć żeby stworzyć im jak najlepsze warunki . Jeżeli będziesz miała jakieś pytania ...śmiało pytaj...chętnie odpowiem.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu!
Dawno mnie nie było w Twoim ogrodzie, ale nadrobiłam wszelkie zaległości! Pomimo, że sama mam ponad 30 szt. hortensji, nie mogę się nasycić widokiem Twoich śliczności. ;:180 Moje jeszcze młodziutkie i muszę cierpliwie poczekać.
Trochę się bałam o moje h. ogrodowe i schowałam je do piwnicy, ale już wypuszczają pierwsze listki. Wszystko będzie dobrze, jak nie będzie dużych mrozów, to mam ich gdzie przechować. Gorzej by było, jak duże mrozy byłyby np. przez kilka dni.
Chciałabym jeszcze coś dodać na temat ukorzeniania h. bukietowych, z resztą ogrodowych również. Pobieram szczepki w czerwcu, wsadzam do ukorzeniacza i do doniczki ( ziemia ogrodowa + kwaśny torf+ piasek). To wszystko przykrywam butelką plastikową, co kilka dni podnoszę, żeby się przewietrzyło i nie złapało grzyba. Doniczki stawiam w cieniu i dbam żeby miały wilgotno. Na pierwszą zimę chowam do piwnicy.
Ukorzenia się ok. 90% sadzonek. Polecam.

Mogę oddać w dobre ręce ostróżki, sasanki (sadzonki lub nasiona),nasiona naparstnicy, cleome i nie wiem co tam jeszcze jest. :wit
Pozdrawiam Lidka.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Dziękuję za zdjęcia :) Twoje lilie są piękne ;:167
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu robię tak jak ty ,nie odkrywam jeszcze hortensji ogrodowych z gałązek świerkowych ,czekam cierpliwie aż będzie po przymrozkach :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Małgosiu Jak Mnie u Ciebie dawno nie było :?
Twój ogród Jesienią wyglądał przepięknie :D
Liliowce masz piękne :)
W śliczne i fajne sukieneczki ubrałaś hortensje na zimę ;:333
Słodkiego masz pieska :roll:
Llilie piękne :D
Psianka w formie drzewka śliczna :D
Śliczne łubiny
Cieplutko Pozdrawiam i miłego piątku życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Kochana jestem u Ciebie pierwszy raz szukając wątków hortensjowych i jestem po prostu zauroczona.Nawet nie wiem jak wyrazić zachwyt nad Twoimi hortensjami.To jest po prostu ,,poezja,,Zakochałam się w nich dość niedawno,bo dopiero w zeszłym roku zakupiłam dwie GARNDIFLORE i BOqET ROSE,ale chciejstw mam od groma i dla nich wywaliłą bym wsystko,oprócz magnolii :wink: Msz cudowne okazy,pięknie wyeksponowane.Może i aj się kiedyś doczekam choć jednego tak obficie kwitnącego krzaczka.Będę Cię teraz cichutko podgladac i uczyć sie od Ciebie ;:196
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

O mamuniu pierwsza strona i oczu odkleić nie mogę jakie hortensje szok ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj a moje mam 3 szt i żadna nie kwitła :oops:
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu 30 szt. hortensji ...?! Dlaczego nam nie pokazujesz swoich piekności ? Chyba muszę wypróbować Twój sposób z butelką w przypadku bukietówek . Ogrodowe ukorzeniają mi się bardzo łatwo ...prawie w 100 %. Mam natomiast problem z bukietowymi ... tutaj sukces marniejszy . Dziękuję że podzieliłaś się z nami swoim patentem na maluszki hortensjowe.

Natalko dziękuje Ci kochana. Zdjęć u mnie pod dostatkiem ale mam ostatnio problem z wgrywaniem nowych zdjęć na IMAGESHACK /chyba skończył sie czas darmochy / . Nie wiem czy można to jakoś ominąć czy muszę przerzucić się na inny program.

Grażynko wiosna pędzi ale czas nadal jest zdradliwy dla roślin zwłaszcza tak wrażliwych jak hortensje ogrodowe . Musimy uzbroić się w cierpliwość i czekać aż przyjdzie prawdziwa wiosna....

Paulinko dziękuję Ci kochana za te wszystkie przemiłe słowa . Tobie również życzę udanego weekendu....pozdrawiam...

Aldonko witaj kochana...bardzo cieszę się ,że do mnie zawitałaś . Twoje pochwały to miód na moje serce . Zapraszam Cię do mnie kiedy tylko chcesz . Jeżeli będziesz miała jakieś pytania na temat uprawy hortensji chętnie na nie odpowiem...pozdrawiam i zapraszam....

slimak900 miło mi że mnie odwiedziłaś/eś . Dziękuję za miłe słowa . Piszesz ,że Twoje hortensje nie kwitną - czy okrywasz je hortensje na zimę? .
Może zdradzisz nam swoje imię , łatwiej będzie nam rozmawiać ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

No,już mamy prawdziwe przedwiośnie!
Małgosiu ja się przerzuciłam na photobucket , image płatny.
Pozdrawiam-Ewa
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Albo wgrywaj przez fotosik :) piękne zdjęcia, czuć już lato ;:3
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu, Natalko dziękuję ... w takim razie trzeba opanować inny program ...
Przedwiośnie już zawitało . W ogrodzie pojawiły się przebiśniegi , tulipany, narcyzy, krokusy, hiaynty też wystartowały, na razie jeszcze na zielono. Teraz wybieram się na zakupy ale potem zamierzam popracować w ogrodzie więc zrobię kilka fotek mojej wiosenki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”