Moje oczko w głowie cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.4

Post »

Wandziu Ta róża jest śliczna , ale teraz nie tniemy po kwitnieniu , jak będzie ciepło to łatwiej je przetrzymać , zająć się nimi a teraz nie ma gdzie trzymać - parapety trzeba zostawić na wysiewy ;:108 Rozglądaj się u mnie może coś wypatrzysz w zamian .
Iga niby korzonki mają ale jeszcze dużo im trzeba ;:108 teraz zimno , mało słońca , trzeba odpowiednio podlewać a mnie przez grudzień nie będzie więc nie wiem czy M. sobie poradzi albo nie zapomni o nich ;:7 Tak jak pisałam wcześniej , trzy wsadziłam i stoją w kuchni na parapecie - a nóż coś wyjdzie z tego :D
Pozdrawiam ;:4
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko witam ;:196 Ja też się cieszę , że zajrzałaś i że się udało ukorzenić róże ;:138
Trzeba popróbować na wiosnę z hortensjami i innymi krzewami - byłoby fajnie i mniej kłopotu ;:108
Prawdopodobnie ukorzeniacz jest dobry - dziewczyny już używają i chwalą sobie ;:108
Bożenko a różowej chryzantemy nie masz ??? czy jeszcze nie wszystkie zakwitły ??? ja ich ścinam dopiero na wiosnę .
Jak coś to na wiosnę podeślę ;:108
komin zrobiony i nawet czapka - muszę zrobić zdjęcie .
To wiosną ukorzeniamy - wszystko co się da ;:108 ;:306 ;:306
Pozdrawiam i zapraszam ponownie ;:168
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

Tereniu, to ten ukorzeniacz jest do wszystkiego? I do zdrewniałych i do zielonych? ;:173
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu ;:138 ;:138 moje też zaczynają pokazywać korzonki. Swoje dawałam je do gazety 26 października ,ale takich wielkihc korzonków u mnie niet ;:185
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iga ja pierwszy raz zrobiłam ten ukorzeniacz , ale z tego co czytałam i dziewczyny mówiły to nadaje się do wszystkiego ;:108 ;:108
Wstawiasz sadzonkę żeby się dobrze napiła tego płynu ( nawet kilka godz.) a potem do ziemi .
Jadziu ;:138 ;:138 witam Cię serdecznie :wit :wit
Ale to znaczy że dobry sposób , tylko trzeba trzymać zawiniątka sześć tygodni - moje były włożone 23 października i ;:138 ;:138
Strasznie się cieszę :tan na wiosnę będę znowu próbować i to nie tylko z różami .
Pozdrawiam i zapraszam ponowie ;:180

PS. czy robiłaś swoim patyczkom zdjęcia ??? idę zobaczyć jak wyglądają .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu ileż to radości - niby takie małe korzonki a tak wielka satysfakcja. Brawo !!!
Moje patyczki cięte na próbę wyrzuciłam bo spleśniały - leżały w pokoju niby w chłodniejszym kącie przy oknie a jednak za ciepło. Na początku wyszłam z założenia ,że dla korzeni cieplej to lepiej a jednak przy tej metodzie błąd.
Oglądałam potem film ze 3 razy i nic ale poświeciłam się i czytałam pod spodem wszystkie komentarze - chyba ponad 60 wpisów. Wolno szło bo translator do pomocy...
Pytań sporo i powtarzają się ale facet niechętnie na nie odpowiada i brak w miarę solidnej odpowiedzi odnośnie temperatury w czasie tych 6 tygodni. Ten okres to czas na pierwszy przegląd bo mogą trafić się sczerniałe itp dlatego delikatnie się usuwa takie i dalej mogą być zawinięte nawet do 2 miesięcy.
Ani jednej odpowiedzi czy tez kolejnej części w temacie dalszego postępowania z sadzonkami ukorzenionymi - facet milczy.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

TERENIU...właśnie jestem po seansie filmowym u Ciebie...dyskusje po filmie bardzo owocne, już wysnułam sporo refleksji i Wam powiem, że nie będę czekała do wiosny......idę na szaber patyczkowo-różany ;:108 ;:108
uważam że teraz najlepsza pora, mamy zdrewniałe badylki różane i z czystym sumieniem mogę ukręcić im łebka, nikt mnie nie pogoni bo kwiecie już zmroził szron i mrozik.. :;230
...a i podobnie postąpię z innymi krzewami........ukorzeniacz do zdrewniałych części nabędę w ogrodniczym bo nie chce mi się gałązek zaparzać......

Tereniu....z następnych wojaży po cieplejszych regionach przywieź znowu jakieś nowinki będziemy próbować.....a za te wskazówki wielkie ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

No, no, bardzo mnie zainspirowałaś ;:138 Na pewno spróbuję, bo roślinka z własnej uprawy, to nie to samo, co kupiona. Ileż potrafi dać radości ;:oj
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu :wit witam ;:196
Szkoda że Twoje patyczki spleśniały :( Jadzi się udało , mnie też z czego się bardzo cieszę ;:138 ;:138 wiem że mogą nie przeżyć , bo to zima i trudno im zapewnić odpowiednie warunki , ale już wiem że tak można i da się ukorzenić . Wiosną będę próbować o ile będę mieć patyczki ;:108 metodą prób i błędów musimy dojść do tego jak dalej z nimi postępować .
Pozdrawiam Cię serdecznie
Krysiu leszczyna ;:196 witaj .
A gdzie Ty na ten szaber idziesz ??? ;:306 ;:306 życzę powodzenia . Zdaj relacje co Ci wyszło i jakie wnioski wyciągnęłaś , jakieś podpowiedzi itd.
Na razie do ciepłych krajów się nie wybieram ;:185 w grudniu jadę do sanatorium a o nowinkach zawsze myślę i pamiętam - to już choroba nie do wyleczenia ;:185
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Dorotko ;:196 Próbuj , próbuj - jest to wielka frajda wyhodować roślinkę od małego ;:108 Radość nie do opisania .
Pozdrawiam cieplutko i życzę powodzenia

PS. też czekam na relacje z ukorzeniania ;:108
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Tereniu miłego piątku :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

e babciu witam cieplutko ;:196 i dziękuję bardzo .

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Tereniu, gratuluję ukorzenionych patyczków. Moje od 15 października siedzą i jeszcze nie otworzyłam :oops: Ale moje były w cieplejszym miejscu więc nadzieja marna że się ukorzeniły. Dzisiaj po pracy zaglądam :wink:
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Tereniu przyszłam pooglądać ogród, a tu taki fantastyczny temat - ukorzenianie, na ukorzeniacz z gałązek wierzby zrobiłam sobie ściągę. Wiosną mam ochotę popróbować z różyczkami i hortensjami. ;:108
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

Witaj Tereniu. Ukorzeniacz na pewno sobie zrobię. Co swoje, to swoje. A co do róż, to mnie tez korci, żeby jeszcze spróbować. Tylko, że tez musiałabym wybrać się gdzieś na szaber, bo ja mam ledwo trzy róże, ale młodziutkie (tegoroczne). Zdawaj relację, co się dzieje z Twoimi, tymi już posadzonymi w doniczki. ;:173
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko bardzo serdecznie Cię witam :wit :wit dziękuję za gratulacje .
Moje siedziały od 23 października najpierw w altance na podłodze a jak zapowiadali przymrozki przywiozłam do domu i leżały w kuchni - cieszę się że się ukorzeniły ;:138 Otwieraj swoje i zdaj relacje - jestem ciekawa co wyszło ??? Wieczorkiem zajrzę do Ciebie ;:65
A tak w ogóle to zapraszam częściej ;:180

Ewunia witaj :wit Dzięki że wpadłaś - cieszę się bardzo :tan Oglądaj do woli .
Ja też wiosną będę próbować jeszcze jak będę mieć gałązki .
Zapraszam częściej ;:65
Witaj Igo :wit :wit
Próbuj z różami i nie tylko - możemy się patyczkami wymieniać przecież - tylko musimy sprawdzić czy mamy inne róże .
Relacja na pewno będzie - jak tylko zaczną rosnąć .
Pozdrawiam cieplutko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”