PEPSI Cześć.

Po 19.00 zaczęło padać i to nieźle. Ciesze się z tego faktu, gdyż i gleba nie jest sucha i mrozku nie było (chociaż w niektórych regionach miał być). Od dzisiaj mówią już zupełnie inną pogodę, coraz cieplejszą. Życzę dużo deszczyku

Zapraszam częściej i pozdrawiam.
Jadziu U mnie od wczoraj zaczęło padać, a nie chciałbym, aby od środy były znowu takie klimaty. Mogło by być pare dni słonecznych.
koziorozec Ogródek idzie do przodu pełną parą. Na ten rok posiadam z mojego punktu widzenia trochę nowych nabytków i chcę bardzo, aby zakwitły. Jeżeli rzeczywiście już któraś z kolei osoba piszę mi o usunięciu tego podagrycznika, to go usunę, żeby mi nie przeszkadzał w przyszłości, a jedynie zostawię go sobie w małej doniczce na pamiątkę, tam się za dobrze nie rozrośnie.

Zapraszam oczywiście częściej.
Anno55 Dziękuję.

Pierwszego dnia po posadzeniu w ogóle ich nie podlewałem, był to już wieczór i zbliżał się mrozek, wczorajszego dnia za to podlałem i myślę, że dziś też to zrobię. Chciałbym aby same korzenie się przyjęły, gdyby tak było, to z pewnością na drugi rok wypuszczą nowe. A podobno konwalii trudno się pozbyć, więc muszą być łatwe w przyjmowaniu się i regeneracji.

Super, że pomyślałaś o nawozie do ogrodu dla mnie, bodajże taki widziałem w ogrodniczym, będę musiał zakupić. Dziękuję.
Dziś oczywiście mrozku nie było, deszcz padał do 1 w nocy. Pogoda jaka rankiem panuje jest bardzo dobra, widać już słońce, czyli może być ciepły dzionek. Wszystkich pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Pozdrawiam, Robert.