W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu jakie ładniutkie zdjęcia poranne, zazdroszczę Ci opadów z nieba, u mnie tak suchoooo :cry: Cleome jest śliczna.
O oczkowania i szczepienia to ja nawet nie pytam, noga, laik jestem i tyle ;:218 Ty jesteś jednak Miczurin ;:180
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu u Ciebie to i czerwone jabłuszko i gruszki czerwone da się znaleźć. Jeżyny w ilościach hurtowych i różne cuda. Cieszę się, że mogę Cię podglądać na FO!
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Marysiu dziękuję ;:168 jak będziesz miała na zbyciu to bardzo poproszę.To następna roślinka która lubi słonko. i nadaje się do mnie na rabatkę. ;:138
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

nena08 pisze:Marysiu, co jest na zdjęciu po malinach :?:
Robisz jeżynówkę :?:
jak dla mnie to bardzo fikuśna odmiana pomidora :;230
Marysiu śliczne hortensje ;:138 a cleome i mnie zachwyca , poczęstuje się konferencją jeśli pozwolisz ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu po malinach jest pomidorek Fiutek nasionka dostałam od Lidzi :lol:
Robię jeżynówkę (już zalana) ale nie rozcieńczonym spirytusem bo się wytrącają pektyny (galaretka!)
Olu pchnęłabym ale dzisiaj już nie ma co tylko ten jeden deszczyk (ok. 20min.) mnie zaszczycił :lol: , ale masz rację, że wszystko inaczej wygląda :roll:
Zuziu jeżeli o tym samym programie mówimy to było ich 300 ! ale to nie przez oczkowanie tylko przez szczepienie. Dziwiłam się, że nie dość że szczepienie się przyjęło to jeszcze każda gałąź miała owoce.
Jak mi się powiedzie to kto wie co ja zrobię z moimi drzewami :?
A z tą ogrodniczką to czysty przypadek!
Basiu jeden deszczyk jeszcze wiosny nie czyni, ale dobre i to! Kwiatki już powoli takie wrześniowe no i obrywam nasienniki, bo w tym roku chcę startować w akcji jako coś dająca a nie tylko biorąca ;:333
Olgo jaka jesteś miła ;:196 dziękuję i zawsze się cieszę na Twoją wizytę :lol: To dobry rok dla jeżyn, nawet pod lasem jest dużo.
Joasiu bardzo proszę i jeszcze na słoneczną rabatę dołożę Ci te dalie jednoroczne co mam od Zosi bo bardzo ładnie się prezentują - tylko proszę przypomnij się, bo ja zbieram ale nie zapisuję tylko obiecuję ;:180
Iwonko bingo ;:215 konferencję proszę, ale musi poleżeć za to te czerwone jak się trafi miękka to już jest dobra. Dzisiaj już nawet miękkie i słodkie śliwki z ogrodu przyniosłam. Coś z nasionek przywiozę Ci poukrywane bo na ogrodzenie wymyśliłam groszek trwały. Rośnie u mnie i pachnie cudnie! i wiciokrzewy mają nasiona.

A teraz powiedzcie co to za kwiatuszki posiałam w polu malwę i wyrosły również one. Myślałam najpierw, że to nagietki ale dzisiaj się przyjrzałam to zupełnie co innego.

Obrazek
a tak wygląda dalsza część roślinki
Obrazek

i mam wreszcie parę słoneczników może zdążą dojrzeć

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś zdjęcia o porannej rosie do albumu ogrodniczego nadają się...
a różnorodności roślin w Twoim ogrodzie to już nie będę pisać...
a mnie słonecznik wydziobał chyba kos ...zawsze siedział na jednej rabatce... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O Marysiu :wit jakie masz piękne słoneczniki ;:215
Jak ja lubie takie widoczki :wink:
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196 Słoneczniki pierwsza klasa jakie dorodne! ;:215
A gruszki mniam,mniam aż mi ślinka leci ;:152 będę musiała sobie zakupić drzewko! Tak być nie może żeby gruszki na sadzie nie było! haaahaa ;:306
A pomidor jest booooski!!! ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, ależ u Ciebie się dzieje. ;:oj Ja zawsze spóźniona...
Napisałam u siebie i powtórzę tutaj: podeślij swój adres, żebym mogła wywiązać się z obietnicy. :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu dziękuję, dziękuję, dziękuję , a Ani Wielkiej Kulce ktoś odciął przez płot to już lepiej żeby kos sobie wydziobał :?
Aniu jak dojrzeją to będę miała dla ptaszków :lol:
Reniu koniecznie kup gruszeczkę albo i dwie! Wszystko masz w ogrodzie, a gruszki nie ;:oj
Dziękuję ;:196
Marysiu powtórzę jesteś niesamowita ;:196 wysłałam pw!
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Same smakołyki i to takie po których nic nie przybiera się i tu i tam. :wit Piękne słoneczniki.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, cudny ten bukiet Cleome, przepiękny. U mnie nie wzeszła ani jedna siewka, coś zrobiłam nie tak, może przesuszyłam, może przelałam, nie wiem, natomiast wiem że nie była to moja ostatnia próba z Cleome.
Widzę też, że słoneczniki masz jeszcze pełne :wink: , ja zanim się spostrzegłam miałam puste, ptaki baaardzo mnie lubią :wink:
Owoce piękne i apetyczne :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu jak ja lubię ten okres na wsi kiedy wychodzę do ogrodu i wracam z koszykiem różnych wspaniałości, z których można i obiad i kolację przygotować :lol:
Iwonko nasiona białej cleome poślę Ci, jak również nasiona dzwonków irlandzkich - wiesz jakie mi dzwony z tych paru roślin wyrosły i dzisiaj zbierałam nasiona (mam nadzieje że dojrzałe :? ) Słoneczniki jeszcze nie mają nasion to i pełne a potem no to na wyścigi, bo ja im wolę dać jak spadnie śnieg - na razie mają zjadać robaczki z ogrodu :;230
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

A dziękuję Marysiu, mi to ani dzwonki (nie mówiąc już o dzwonach), ani cleome i jeszcze kilka innych nie dopisało, ale co się odwlecze to nie uciecze bo jeszcze w zielone gramy, ja codziennie zaglądam do Kassandry, boję się że przegapię nasionka, a ona kwitnie i kwitnie i NIC nie widzę na niej, a chora jestem na te nasionka dla siebie i dla Ciebie, bo się w niej zakochałam, chociaż nie była to miłość od pierwszego wejrzenia :wink: , bo wyglądała na początku tak niepozornie, a teraz jej zapach czuję na przeszło dziesięć metrów, oczywiście wieczorem, coś niesamowitego, nigdy nie widziałam tak mocno pachnących kwiatków ;:oj
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu czy dobrze doczytałam, że zielona gruszeczka to Konferencja, a czerwona nieznana???
Ja poszukuję dobrej odmiany gruszy, uwielbiam te owoce, ale niestety nie łatwo trafić dobrą odmianę..... moje 2 drzewka niestety nie najlepsze ..... gruszki mało soczyste.... takie kartoflaki :roll: chcę je wykopać i posadzić nowe.... A jak Konferencja. czy dobra??? soczysta???
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”