Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

Madziula :wit
Ależ piękną Panią Kurę upiekłaś :D Wyrośnięta wygląda bardzo smacznie... szczególnie teraz gdy jestem na głodzie :D Zimy nie będzie... tak sobie mówię i powtarzam, żeby w to w końcu uwierzyć;)
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, piękną kurkę "złotopiórkę" ;:215 upiekłaś ! Chyba jest dosyc spora ? 3/4 blachy zajmuje...
Smacznego do jutrzejszej ;:40
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Madziu :wit , przybiegłam sie przywitać i życzyć miłej niedzieli. Ale jakie smakowitości, kurka wygląda apetycznie ,ciekawe która częśc mi jej przypadnie ( nie powiem schrupałabym ją cała) :D
Pozdawiam
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Cześć Madziu ! Mam pytanie , czy tę kurkę wyrabiałaś i piekłaś w swojej Zelmerowskiej maszynie do chleba ? Gdzieś czytałam, że pisałaś , że masz takie urządzenie
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witajcie w poniedziałkowy mroźny i ;:3 dzionek :) Bo na poranek to już chyba za późno. Jak tam po weekendzie?
Sylwuś bierz całą :)
Asiu to jest kurka z piekarnika. W maszynie do chleba to raczej się nie da form piec poza chlebem i bułeczkami. Ciasto do niej też wyrabiałam akurat ręcznie. Ma ona w środku farsz z piersi z kurczaka i serka. To taka kura na słono a nie słodko. Ciasto wyrabia się szybko więc nie było potrzeby wyciągania maszyny. Choć faktycznie nieźle się od niej uzależniłam.

Zapowiadają znowu powrót zimy. Ja czuję wiosnę. Mój amarylis z każdym dniem coraz większy. Wypuścił już liść i łodyżkę. Mam nadzieję że nie przekwitnie w takim tempie jak rośnie.
Znacie domowe sposoby na katar? Potrzebuję ratunku, bo oddychać nie mogę. ;:134 z nim już kilka dni ale niestety medykamenty nie pomagają.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Witam po weekendzie.
Zimy nie będzie :wink: prognozy znowu zmodyfikowane. A na katar najlepsze inhalacje.
Ściskam mocno ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit .Inhalacje ale to jakieś domowe czy aptekowe? Mówisz że nie będzie zimy? Co chwila słyszę inna informację na ten temat. Twoje mi się najbardziej jednak podobają.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Olejki do inhalacji aptekowe wdychane sposobem domowym :wink:
Prognozy wariują, oczywiście że będą chwile załamanie z przelotnym śniegiem ale to przecież nie prawdziwa zima :D
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, mówi się, że katar leczony i nie leczony trwa 2 tygodnie ;:oj .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś tydzień temu zapowiadali że od jutra u mnie minus 5 na początek. Potem coraz niżej. Dzisiejsze prognozy pokazują że ma być cały czas na plusie. Z lekkim wahaniem do minus 1. Póki co u mnie właśnie minus 1 , ale baaaardzo odczuwalne. Teraz słyszę że znowu zima idzie. Meteorolodzy to gruba najmniej zaufanych ludzi jak dla mnie.
Jolu ja słyszałam że 7 dni. No ale na szczęście nie raz na sobie to sprawdziłam że tak to nie działa. Obecna sytuacja jednak mnie martwi bo trwa już kilka dni i mimo różnych specyfików nic nie pomaga. Może się przeniosłam do tej gruby co 2 tyg mają. Oby nie :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witaj Madziu :wit
Ale dzisiaj zimno i wietrznie było. Z domu mi sie nie chciało wyjść.
Oj jak sie czujesz? Katar to okropna sprawa. Sposobu nie mam, ale jak sie trafi to ojej. Idę do apteki i pani magister coś mi zawsze da. Raz pomoże raz nie.
Przesyłam moc uścisków ;:168

-- 13 sty 2014, o 18:09 --

A kurkę to ja całą z miłą chcecią zjem :wink:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak masz racje, zimno jak nie wiem. Właściwie to pewnie nie jest tak zimno ale odzwyczailiśmy się od niskich temperatur. Ja zmuszona byłam wychodzić i cieszę się że już wróciłam. Robię wieczorek dla siebie. Ciepła herbatka i tym razem nie książka a seriale :) Ostatnio złapała mnie jakaś niemoc książkowa. Nie mogę trafić na dobrą literaturę. A jak Twój wieczorek mija?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu pewnie na forum ale dzisiaj kładę sie wcześniej spać bo ostatniej nocy nie mogłam spać i jeszcze śniły mi się głupoty. Do pracy poszłam ledwo nie dość że poniedziałek to jeszcze niewyspana.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tak miałam wczoraj, zrywałam się średnio co godzina. Pochwaliłaś się już tymi zakupami? Biegnę do Ciebie sprawdzić.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu wczoraj miałam gosci i nici z zakupów nawet internetowych. Dzisija zakupiłam tylko nasionka szpinaku i aksamitki niskiej. Jak tylko coś kupie oczywiście pochwalę się ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”