Wygrzebane na targach staroci
- kasia100780
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wygrzebane na targach staroci cz.2
Piękne nowości. Na taki dzbanuszek poluję. I mnie zamarzył się w nim bluszczyk. I te gąski pod płotem...śliczne.
Zobaczcie,co wczoraj em przywlókł...dodam tylko,że w szufladzie znalazłam zapasowe szpulki,dwa komplety igieł i...maszyna sprawna

Zobaczcie,co wczoraj em przywlókł...dodam tylko,że w szufladzie znalazłam zapasowe szpulki,dwa komplety igieł i...maszyna sprawna

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Antosiu, to będziesz szyć
Piękna maszyna, w ładnym stanie.
Bożenko Twoje łupy cudne, zwłaszcza te dzbaneczki - lubię bluszczyki, tak fajnie wyglądają w nich.

Bożenko Twoje łupy cudne, zwłaszcza te dzbaneczki - lubię bluszczyki, tak fajnie wyglądają w nich.
Pozdrawiam - Justyna
- Antooosia
- 1000p
Oj tam,zaraz szyć
.Maszyna w blat chowana,więc tam chyba będzie siedzieć i czekać,aż do niej dojrzeję,a póki co- na blacie chciałam...akwarium postawić
Niestety, to okleina sprawia wrażenie pięknie zachowanego stołu....pod nią nie jest już tak różowo....
choć swój urok ma 

Niestety, to okleina sprawia wrażenie pięknie zachowanego stołu....pod nią nie jest już tak różowo....

Pozdrawiam,Kinga.
Antosiu oj urok ma jooooooooooj ma
J a mam po babci ,ale nie ma nóg metalowych tylko drewnianie.To z nowszych wypustów.Jak na razie stoi w pokoju i robi za stolik.Zabierałam sie za szlifowanie,ale zawsze jakoś nie mogę się zdecydować...zostawić naturalną czy wyszlifować i pomalować na biało...
Kaczuchy też bym chętnie zagoniła na swój ogród.Są przesłodkie.
Gratuluję zakupów!!!!

Kaczuchy też bym chętnie zagoniła na swój ogród.Są przesłodkie.
Gratuluję zakupów!!!!
Antosiu ale cudo
szkoda, że ten mój mężuś takiego cuda do domu mi nigdy nie przywlecze
prędzej ja, ale On 

- kasia100780
Moi rodzice mają już 3 takie stoliki z maszynami
- Antooosia
- 1000p
Małgosiu, Bogumiłko bardzo Wam dziękuję. Mąż chyba załapał bakcyla starociowego...oby mu zostało
Zerwałam tą paskudną okleinę, blat pod nią niestety w kiepskim stanie, popękany,podrapany,ale...ma swój urok.Zastanawiam się nad machnięciem go woskiem wybielającym,ale....na razie myślę. A póki co, mam dodatkowy stolik w kuchni:)
A tego nigdy za wiele:)

Zerwałam tą paskudną okleinę, blat pod nią niestety w kiepskim stanie, popękany,podrapany,ale...ma swój urok.Zastanawiam się nad machnięciem go woskiem wybielającym,ale....na razie myślę. A póki co, mam dodatkowy stolik w kuchni:)
A tego nigdy za wiele:)
Pozdrawiam,Kinga.
Rzeczywiście,zastosowań tak piękna maszyna może mieć wiele i wiele ,,tawarzy,,w zalezności jak się ją ,,zmodernizuje,,Rodzina niemiecka u której obecnie jestem ma położoną szybę przydymianą.Tez to pięknie wyglada.Nad maszyną mojej babci cały czas się zastanawiam .Chciała bym ją wyszligofować i pomalować.Ciągnie mnie do takiego mlecznego,bezpołyskowego koloru,ale czy to była by jeszcze babcina maszyna?Szkoda mi tego,,ducha,,z niej wyganiać i póki co chyba dowiercę dziurki na fajne uchwyty,bo tego maszyna nigdy nie miała w szufladkach.
Ehhh nie mogę się doczekać kiedy wróce do domu i polufruję po targu ze starociami.....Z nudów nawet zapisuję sobie w zeszycie na co zwrócić uwagę na takim targi i co byłoby mi potrzebne.Od dłuższego czasu zdarza mi się wracać nie z tym co trzeba
Ehhh nie mogę się doczekać kiedy wróce do domu i polufruję po targu ze starociami.....Z nudów nawet zapisuję sobie w zeszycie na co zwrócić uwagę na takim targi i co byłoby mi potrzebne.Od dłuższego czasu zdarza mi się wracać nie z tym co trzeba

-
- 50p
- Od: 16 maja 2015, o 13:35
- Kontakt:
Tylko nie zamieniaj jej na kwietnik , taka maszyna na chodzie to rarytas .
Widziałem ostatnio resztówkę po takiej maszynie zastosowaną jako biurko .
Tak po prostu lubię to co robię , wielu docenia to co już zrobiłem , tym bardziej mam motywację do następnych działań.
- magduska81
- 500p
- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
A ja wczoraj byłam w san domingo i porażka,ceny wywindowane,za doniczki ceny jak w markecie,a do tego popękane,grubszych staroci brak mimo że o 5 byłam,chyba już klimat zanika starociarni,jedyny łup to gliniany 20 l garnek na kiszonki,za 25 zł, i pluszowe koniki filly 3 za 5 zł, brudaski były ale po praniu odżyły.A wyprawa była po doniczki, rupiecie dekoracyjne i szkło, i rozczarowanie.
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
-
- 100p
- Od: 1 kwie 2014, o 11:57
Jejku, dlaczego dopiero dzisiaj (i to przez przypadek) tutaj trafiłam? Uwielbiam targi staroci, mam już też swoje małe kolekcje, kocham angielską porcelanę, toile de jouy i kryształowe kieliszki 
Moje najnowsze

[img]http://3.bp.blogspot.com/-7dHSJWIGLJk/V ... y1.jpg[img]

Moje najnowsze

[img]http://3.bp.blogspot.com/-7dHSJWIGLJk/V ... y1.jpg[img]
- kasia100780
-
- 100p
- Od: 1 kwie 2014, o 11:57
Dziękuję
Meble też wygrzebane i własnoręcznie odnowione 

- kasia100780
Domyśliłam się
Na mnie też czekają: szafa, 2 komody, łóżko, 2 stoliki, szafeczki... oj!
Kiedy ja to zrobię?

Na mnie też czekają: szafa, 2 komody, łóżko, 2 stoliki, szafeczki... oj!
Kiedy ja to zrobię?