Jagoda kamczacka cz. 2
- agnieszka__
- 500p
- Od: 22 paź 2009, o 23:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jagoda kamczacka cz. 2
Lulu nie miej wyrzutów ja już od tygodnia swoje podjadam w przerwach między opadami.
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- seedkris
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
U mnie jeszcze kilka kwitnie. Owoce ładnie się zawiązały. Aby grad nie narobił szkody.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje "stare" odmiany jagody dzisiaj wyglądają tak .

Myślę , że jeśli rzeczywiście w nadchodzącym tygodniu będzie tak ciepło jak zapowiadają to za moment będą zbiory .Te jagody są chyba rosyjskimi odmianami bo ja tam wyczuwam w nich lekka goryczkę , no i denerwujące jest osypywanie się dojrzałych owoców ale udało mi się teraz na wiosnę kupić odm. Wojtek i Duet więc może w przyszłym sezonie będę mogła skonfrontować je ze sobą

Myślę , że jeśli rzeczywiście w nadchodzącym tygodniu będzie tak ciepło jak zapowiadają to za moment będą zbiory .Te jagody są chyba rosyjskimi odmianami bo ja tam wyczuwam w nich lekka goryczkę , no i denerwujące jest osypywanie się dojrzałych owoców ale udało mi się teraz na wiosnę kupić odm. Wojtek i Duet więc może w przyszłym sezonie będę mogła skonfrontować je ze sobą

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 kwie 2011, o 15:55
U mnie na razie dojrzał jeden owoc. Musiałem spróbować, odnosze wrażenie że w smaku słodszy w odniesieniu do tammtego roku. Chyba , że to tylko takie wrażenie.
- apw81
- 200p
- Od: 11 lis 2011, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiem,że zdjęcia słabe ale czy może ktoś rozpoznaje co to za owady upatrzyły sobie moją jagodę kamczacką>?
[/url]

pozdrawiam Asia
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
aż u mnie zobaczę czy nie ma czegoś podobnego 
jak myślicie dobrze zrobię jak podsypię jagodę superfosfatem ???
nie zaszkodzi jej czy może pomoże ?
pozd

jak myślicie dobrze zrobię jak podsypię jagodę superfosfatem ???
nie zaszkodzi jej czy może pomoże ?
pozd
-
- 100p
- Od: 6 gru 2011, o 22:09
Jeśli jagoda kamczacka potrzebuje dużo światła to może rosnąć w miejscu gdzie będzie miała słońce tylko od południa a od wschodu i zachodu będzie zacieniona?
Ja mam dwa krzaki w takim niezbyt nasłonecznionym miejscu, owoce są w porządku ale jest ich mniej i dłużej dojrzewają. Ogólnie to twarde rośliny i nie mają wygórowanych wymagań.
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zdjecie słabe to fakt, więc może to być wszystko. Wróżąc z fusów mogą to być opuchlaki (jeśli dziurawią liście)
-- 20 maja 2014, o 22:11 --
Nie wkleił mi się post na który odpowiadałam - to do apw81
-- 20 maja 2014, o 22:11 --
Nie wkleił mi się post na który odpowiadałam - to do apw81

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
-
- 100p
- Od: 6 gru 2011, o 22:09
A jak duży rośnie krzew jagody kamczackiej?
U mnie to jak dobrze rozrośnięty krzak czarnej porzeczki.
Moje nimfy już dojrzewają, duet i karina duże owoce, ale jeszcze kompletnie zielone. Niestety chyba dała się roślinkom we znaki pogoda, bo zaczęły dojrzewać w okresie deszczowym i smak pozostawia wiele do życzenia mimo, że przed deszczami owszem były już pierwsze kwasiory, ale z ładnym posmakiem borówki czarnej.
Promilus
a czy Duet i Karina zapylają się nawzajem??Słyszałam,że jest jeszcze dobry Atut..
a czy Duet i Karina zapylają się nawzajem??Słyszałam,że jest jeszcze dobry Atut..
Pozdrawiam Ewa