Hacjenda Anego cz.2
- any57
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Hacjenda Anego cz.2
wiem, że się pośpieszyłem z okryciem - myślałem tak do dzisiaj, a teraz nie żałuję bo widzę że zima już się zaczęła - głównie chochoły robię na hortensjach, no i na pnących różach, bo mi dwa razy przemarzły
widziałem u Ciebie jak się zabezpiecza pienne róże - nigdy nie pomyślałbym i choć takowych nie mam to zapamiętam
widziałem u Ciebie jak się zabezpiecza pienne róże - nigdy nie pomyślałbym i choć takowych nie mam to zapamiętam
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju!
...i tak oto w przyjemny i pożyteczny sposób spędzania czasu wolnego..dotrwasz do wiosny. A jak poprawisz kondycję?...nie wspomnę . Ja też sukcesywnie wzmacniam/ ćwicząc/ swój kręgosłup...i w skrytości ducha ...cieszę się,że jesień minęła bezboleśnie. Przed rozpoczęciem sezonu ogrodowego zaliczę jeszcze rehabilitację. Od 3 stycznia mam zabiegi na "dłonie"...coś mi w stawach międzypaliczkowych od czasu do czasu wytwarza się stan zapalny.Starość nie radość...no po prostu SKS
a wiesz,ze mi Ksawery...pozrywał z hortensji agrowłókninę...pozostały tylko kopczyki z liści.
Pozdrawiam serdecznie!

a wiesz,ze mi Ksawery...pozrywał z hortensji agrowłókninę...pozostały tylko kopczyki z liści.
Pozdrawiam serdecznie!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57
ha! Bogusiu - telepatia?
w jednym czasie do siebie pisaliśmy
ja ... chyba z braku czasu (ten internet zajmuje dużą część) odpuściłem sobie w tym roku rehabilitację ( w ub. r. od wizyty u lekarza do zabiegów minęły mi niemal 3 miesiące) rehabilituję się swoimi sposobami, a z wnioskiem do sanatorium zacząłem kombinować i liczyć by jechać na jesieni i ... 1,5 roku minęło a ja jeszcze nie złożyłem,. A czeka się u nas teraz ok 2 lata.
Czyli dalej - lecz się sam
i tego się trzymam.
w jednym czasie do siebie pisaliśmy

ja ... chyba z braku czasu (ten internet zajmuje dużą część) odpuściłem sobie w tym roku rehabilitację ( w ub. r. od wizyty u lekarza do zabiegów minęły mi niemal 3 miesiące) rehabilituję się swoimi sposobami, a z wnioskiem do sanatorium zacząłem kombinować i liczyć by jechać na jesieni i ... 1,5 roku minęło a ja jeszcze nie złożyłem,. A czeka się u nas teraz ok 2 lata.
Czyli dalej - lecz się sam

i tego się trzymam.
- bwoj54
...no właśnie ...telepatycznie przywołaliśmy się. Zastanawiałam się...czyżbyś zamknął na zimę wątek?
Byłam raz w sanatorium/Krynica górska /...i więcej nie chcę.
Nie dla mnie życie pod dyktando, posiłki o wyznaczonych godzinach...Lubię być niezależna.
Byłam raz w sanatorium/Krynica górska /...i więcej nie chcę.
Nie dla mnie życie pod dyktando, posiłki o wyznaczonych godzinach...Lubię być niezależna.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- any57
tylko nie mów że to był kwiecień 2009
wtedy byłem w Muszynie, ale bardzo często po południu wybierałem się do Krynicy - może się mijaliśmy
wtedy byłem w Muszynie, ale bardzo często po południu wybierałem się do Krynicy - może się mijaliśmy

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Puszczą mnie z torbami jak nic!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- bwoj54
Andrzeju...niestety... to był październik/listopad 2007
Z Krynicy Zdroju kilkakrotnie jeździłam do Słowacji . Z wielkim sentymentem wspominam piękne miasteczko Bardejov...urocze...
Z Krynicy Zdroju kilkakrotnie jeździłam do Słowacji . Z wielkim sentymentem wspominam piękne miasteczko Bardejov...urocze...
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Brawo Andrzejku - nie zasypiasz gruszek -dziouchy będą sie oglądaćany57 pisze:Na ogrodzie, już tylko chochoły,
a że ze mnie chłopak wesoły,
przesiaduję w chałupie
i nie mam wszystkiego w d...e.
Mam sztangę, hantle, sprężyny, ławeczki,
gazety, radio, telewizor i jabłek skrzyneczki.
Czytam i się gimnastykuję,
zadowolony, dobrze się czuję.
z pozdrowieniami dla Was wszystkich .. idę do Was w odwiedziny

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Piękne te chochoły ,teraz to tylko ognisko i kiełbaski w śnieżnej scenerii 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Powiem Ci że moje różyce wystawione na wiatr i mróz, ale dwie hortensje okryłam lekko liśćmi z paproci i patykami, choć zimy nadal nie widać.
O kondycję widzę dbasz żeby w formie dotrwać do wiosny

O kondycję widzę dbasz żeby w formie dotrwać do wiosny

- any57
oj tak Majko dbam o kondycję - dzisiaj szybki spacer ok 10 km ... ależ mi nogi się trzęsą
róże tylko pnące okryłem - dwie z nich położyłem, a jedna już za duża była więc na stojąco dostała płaszczyk
Elu nie palę ogniska, chociaż wczoraj w kominku spaliłem naniesione przez wiatr liście - za to w altanie palę w kozie
hahaha - Krzyśku to nie dla dziewczyn - to dla zdrowia się ruszam
Tosiu i do mnie zagląda taki jeden rudzielec, ale on chodzi swoimi ścieżkami a ja .... mam tylko ziarenka dla ptaków
Bogusiu a widzisz! są i dobre strony pobytu w sanatorium. Będąc w Lądku Zdroju wlazłem na 6 szczytów zaliczanych do Korony Gór Polskich - nie licząc wielu innych - a z tego obowiązku na czas, to bardzo podobała mi się poranna gimnastyka - z natury jestem ... leniem
i trudno mi się zabrać nieraz do czegoś ...
aha! pod zdjęciem nie napisałem o najważniejszym sprzęcie dla cierpiących na wypadający dysk ..
we framudze drzwi mam rozparty drążek na którym zwisam, gdy dysk mi się wysuwa i zaczyna blokować pracę nóg -
zawisam jak małpa - tzn nie łapię ogonem
lecz rękoma i wiszę aż czuję brak już sił - wtedy "zaczynam tańczyć" twista, podnoszę kolana do klatki piersiowej - no kiwam się w te i we wte - kręgi rozciągnięte i dysk wraca na swoje miejsce
nie patrzcie na moje prawa autorskie - wiście na drążku
Hej!

Elu nie palę ogniska, chociaż wczoraj w kominku spaliłem naniesione przez wiatr liście - za to w altanie palę w kozie

hahaha - Krzyśku to nie dla dziewczyn - to dla zdrowia się ruszam

Tosiu i do mnie zagląda taki jeden rudzielec, ale on chodzi swoimi ścieżkami a ja .... mam tylko ziarenka dla ptaków
Bogusiu a widzisz! są i dobre strony pobytu w sanatorium. Będąc w Lądku Zdroju wlazłem na 6 szczytów zaliczanych do Korony Gór Polskich - nie licząc wielu innych - a z tego obowiązku na czas, to bardzo podobała mi się poranna gimnastyka - z natury jestem ... leniem

aha! pod zdjęciem nie napisałem o najważniejszym sprzęcie dla cierpiących na wypadający dysk ..
we framudze drzwi mam rozparty drążek na którym zwisam, gdy dysk mi się wysuwa i zaczyna blokować pracę nóg -
zawisam jak małpa - tzn nie łapię ogonem

nie patrzcie na moje prawa autorskie - wiście na drążku

Hej!
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

To ja też muszę powisieć. Cierpię na nieustający ból prawej, całej ręki. Myślę, że to od kręgosłupa.
Nosiłam wielkie granity i od tej pory straszny ból. Smaruję mazidłami, ale to na nic.
Trzepaka nigdzie nie ma, więc na czym zawisnąć?

Ucałuj M.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tosia no cóż trza kogoś zaangażować ,do masowania plecków ,a najlepiej rozgrzać lampą bolące miejsce . Kurcze Andrzej w takim tańczącym zwisie to trudno tańczy sie Twista 

- any57
Tosia! jak cię boli ręka to chyba .... nogami musiałabyś zawisnąć na trzepaku
Jadziu! nie ma tak źle - tylko ręce nieczynne, ale bioderka się kręcą ... bo o to chodzi
góra kręgosłupa w zasadzie nie zmienia położenia, a dolne części krążąc ustawiają dyski na swoje miejsca - tak jak ma być ....
ot - fizjoterapeuta ze mnie, czy znachor jakowyś - w każdym razie pomaga, więc ... cudotwórca
- bo lekarze nie potrafili 

Jadziu! nie ma tak źle - tylko ręce nieczynne, ale bioderka się kręcą ... bo o to chodzi

góra kręgosłupa w zasadzie nie zmienia położenia, a dolne części krążąc ustawiają dyski na swoje miejsca - tak jak ma być ....
ot - fizjoterapeuta ze mnie, czy znachor jakowyś - w każdym razie pomaga, więc ... cudotwórca

- bwoj54
Andrzeju!...niewątpliwie są uroki bywania w pięknych regionach kraju...i pod tym kątem tak samo wspominam pobyt w Krynicy Zdrój/ zresztą nie pierwszy raz/.My tez/ byłam z mężem/ dużo chodziliśmy,zwiedzaliśmy, jeździlismy/ byliśmy tam samochodem /.Nie "kręci" mnie natomiast sam fakt bycia w uzdrowisku.Udało mi się wyrobić w sobie samodyscyplinę...i rzadko zdarza się, abym zrezygnowała z codziennej ok. 20- 30 min gimnastyki. Drążek mam zamontowany w futrynie pokoju syna...od dzisiaj zacznę trenować w zwisie twista ...
pozdrawiam serdecznie