Actusowa kolekcja cz.II
Re: Actusowa kolekcja cz.II
serio? jak naleje piwa do miseczki i postawie miedzy nimi to sie wyniosa????
Czytałam o tym w Internecie, dotyczyło to upraw gruntowych. W ten sposób niestety się potopią, więc to trochę nie humanitarne... 
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Oj ,przykro mi naprawde ,ale moje storcze wazniejsze a przeciez nikt ich nie zapraszal 
Z drugiej strony - chemia też nie humanitarna, a używamy
Z pozdrowieniami - Janka
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a może kawałek surowego ziemniaka wystarczy aby je zwabić i wyeksmitować w sposób humanitarny? 
Ziemniaki juz byly w obrocie i niestety nic nie pomogly.Chyba ze byl tylko jeden slimak ,ale bardzo w to watpie.A wiecie co wczoraj odkrylam?Pierwszy raz cos takiego zauwazylam.Moj Phal.Modesta kapal sie wczoraj ,patrze ,a przez doniczke cos rozowego przeswituje.Zajrzalam glebiej ,a tal kwaitek w korze sie rozwija.Wyjelam calego i co sie okazalo ,ze puszczal dwa pedy w dol
.O czywiscie sprobowalam je troche wydobyc na swiatlo dzienne ,ale watpie czy to cos da.Mieliscie juz taki przypadek?
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
wow, pokażesz zdjęcie??
Mi zdarzało się tylko, że pęd szedł równolegle do ziemi pod liśćmi, ale w dół... nigdy
Mi zdarzało się tylko, że pęd szedł równolegle do ziemi pod liśćmi, ale w dół... nigdy
Kahim no wlasnie nie zrobilam zdjec bo bylam cala ubabrana i wsadzilam go na nowo ,teraz nie chce ruszac ,a pedy biale byly ,rosly w dol jak korzenie 
- kahim

Hmm... a to jakaś hybrydka? Może kolejne krzyżówki i klonowania zrobiły my Meksyk w genach? 
Sorry, dopiero doczytałam, że chodzi o Modestę ;)
Sorry, dopiero doczytałam, że chodzi o Modestę ;)
- Dufin

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
o kurcze
są pewne storczyki, które uprawia się w koszykach bo pędy idą do dołu, ale Phal. modesta raczej do nich nie należy
Może światło jakoś na niego dziwnie padało od dołu, że pęd się tam kierował? dziwne, ze go nie zamoczyłaś przy podlewaniu. Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęcia
a może zrobiłabyś zdjęcia jak wygląda teraz? Bo kwiat się rozwinął z tego co zrozumiałam?
Nie ,to botanik,Phal.Modesta,zdaje mi sie ze to ten ,ktory szczegolnie Ci sie spodobal 
- kahim

Właśnie go sobie oglądam w sieci i na wielu zdjeciach on ma pędy idące w dół- takie zwieszajace się. Może lepiej go powiesić w koszyku? Tak tylko kombinuję, bo się kompletnie na botanikach nie znam

Szkoda, że nie masz fotki, musiało to interesująco wyglądać. Kasia, ale że Ty nie zrobiłaś zdjęcia?
Ja pewnie w ogóle bym takiego wydarzenia nie zauważyła. Częściej patrzę na część nadziemną, doniczka średnio mnie interesuje.
Ja pewnie w ogóle bym takiego wydarzenia nie zauważyła. Częściej patrzę na część nadziemną, doniczka średnio mnie interesuje.
Z pozdrowieniami - Janka
Niestety Aniu,ale pedy byly regularnie moczone razem ze storczykiem ,bo skad moglam wiedziec ze w ogole istniejaDufin pisze:o kurczesą pewne storczyki, które uprawia się w koszykach bo pędy idą do dołu, ale Phal. modesta raczej do nich nie należy
Może światło jakoś na niego dziwnie padało od dołu, że pęd się tam kierował? dziwne, ze go nie zamoczyłaś przy podlewaniu. Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęcia
a może zrobiłabyś zdjęcia jak wygląda teraz? Bo kwiat się rozwinął z tego co zrozumiałam?
Dzis kwiatkow nie bedzie ,ale powiem wam ze wyjscie na balkon moze byc naprawde inspirujace....Inspirujace do pseudo-artystycznej tworczosci
.Siedzialam tak moczac storcze ,myslalam i wymyslilam.Kiedys mialam cudownego Scindapsusa ,ktory byl gigantyczny i pial sie po takiej tubie owinietej nie wiem czym ,zaraz pokaze.Kwiat zostal zmasakrowany przez kota swego czasu
,ale tej tuby nigdy nie wyrzucilam.I poniewaz mialam pusta szklana waze ,pomyslalam ,jak wloze do niej ta tube,nasybie ziemi zeby ja usztywnic ,jakies kamienie itp ,i jak porobie moje eko-oslonki to moze byc fajne miejsce na storcze.Pomysl dla kogos ,kto nie ma miejsca bo "sprzet" mobilny ,wiec gdzie nam sie zachce tam mozemy ulokowac i w ogole tak zrobiony ze jak sie nam uklad znudzi to tez mozemy zmienic.I oto efekt mojego niedzielnego grzebania

Jest jeszcze miejsce na dwie oslonki ,ale niestety zabraklo mi dzis materialow.Powiem szczerze ,ze jestem dumna z efektu ,bo super to wyglada ,swiato idealne,woda jest podlana wiec troche zwiekszy to wilgotnosc ,poza tym spryskiwanie oslonek i tuby tez polepszy warunki

Jest jeszcze miejsce na dwie oslonki ,ale niestety zabraklo mi dzis materialow.Powiem szczerze ,ze jestem dumna z efektu ,bo super to wyglada ,swiato idealne,woda jest podlana wiec troche zwiekszy to wilgotnosc ,poza tym spryskiwanie oslonek i tuby tez polepszy warunki