Ogródek Gosi cz. 10
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 10
A ja mam juz dosc deszczu i jak zacznie znowu padac, to pojde na gore i narobie rabanu... Ja poprosze juz takie slonce jak dzisiaj bylo przez nastepne 2 tygodnie a pozniej moze popadac ale nie za dlugo, dzien-dwa wystarczy 

Gosiu ja dzisiaj też sporo zrobiłam. Skończyłam nową różaną rabatę. U Ciebie jest taka paleta barw. Białe tulipany? Nie, no muszę chyba zacząć wrzucać już do skarbonki na jesienne zakupy 

Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga, na pewno zaplanuję wizytę u Ciebie. Muszę zobaczyć Twoje cudo na własne oczy
Do mnie to typowo towarzysko zapraszam , bo podziwiać nie ma co.
Monia, pokazałam akurat wyskubane rabaty. One są po całkowiej prawie przeróbce. Teraz szukam roślin, które maja tam zamieszkać.
Tosiu, ostatnio w ogóle biały mnie coraz bardziej kręci. U mnie też na niektórych powojnikach widać pączki. Musze dokupić koniecznie kolejne.
Jula, deszczu to możę nie mam dość, tylko tej burej szmaty za oknem jak to wy mówicie. To takie dołujące. Po takiej zimie nadal mało słoneczka mamy, więc i humorki gorsze.
Kasiu, niestety ja nie umiem ciułać. Ciągle jakieś nowe zachcianki. Pod koniec maja mamy giełdę ogrodniczą, na której nie sposób nic nie kupić. W czerwcu jadę na zlot do Sulejowa i nastawiam się na zakupy iglakowe. Potrzebuję dużo kasy

Do mnie to typowo towarzysko zapraszam , bo podziwiać nie ma co.
Monia, pokazałam akurat wyskubane rabaty. One są po całkowiej prawie przeróbce. Teraz szukam roślin, które maja tam zamieszkać.
Tosiu, ostatnio w ogóle biały mnie coraz bardziej kręci. U mnie też na niektórych powojnikach widać pączki. Musze dokupić koniecznie kolejne.
Jula, deszczu to możę nie mam dość, tylko tej burej szmaty za oknem jak to wy mówicie. To takie dołujące. Po takiej zimie nadal mało słoneczka mamy, więc i humorki gorsze.
Kasiu, niestety ja nie umiem ciułać. Ciągle jakieś nowe zachcianki. Pod koniec maja mamy giełdę ogrodniczą, na której nie sposób nic nie kupić. W czerwcu jadę na zlot do Sulejowa i nastawiam się na zakupy iglakowe. Potrzebuję dużo kasy

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Gosiu , u Ciebie też wiosna rozkwitła z całą mocą!
Pięknie kwitną wszelkie rośliny i drzewa.W Twoim ogrodzie naprawdę uroczo a pies ...bardzo już zmęczony
chyba już leciwy jest... też miałam psa 18 lat .Zauroczyły mnie białe tulipany
bardzo dostojne i eleganckie ...
Też powinnam mieć ale na razie jeszcze nie mam albo już nie mam..
.jeszcze coś tam powinno zakwitnąć.

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Gosiaczku,tak mało czasu już teras mamy,ale widzę że u Ciebie już pachnie pełnią wiosenki
Miłej niedzielki 

Gosiu, jak ja Ci zazdroszczę tych schodków. Są rewelacyjne. Wiesz, że i mnie zaczyna kręcić biały kolor. W Auchan mają fajne powojniki, jest też biały z takimi fioletowymi wąsami w środku, będę na działce to zrobię zdjęcie. Nareszcie pogoda, od razu chce się żyć.
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
dokładnie te schodki są niesamowicie piękne 

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Twój ogród Gosiu zawsze mnie onieśmiela.

Pozostaje mi tylko podziw i podglądanie...

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,znowu zwiedziłam twój ogródek,bo miło pozaglądać w zakamarki,wszystko pięknie kwitnie
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Maryniu, pies nie jest aż tak leciwy. Ma raptem 8 lat
Ale na tym zdjęciu widocznie pochyla się nad jakąś roslinką w zadumie
Jadziu, widziałam właśnie, że wcale się u siebie nie odzywasz. Tak myślałam, że cały casz poświęcasz działce, a potem pewnie zmęczona nie masz czasu na forum. Tak to jest wiosną. Ale niedługo już większośc prac bedzie zrobiona, więc bedzie i czas na oglądanie innych ogrodów.
Beatko, w każdym Auchanie jest chyba inny asortyment, bo u Asi czytałam, że w Poznaniu są róże angielki, u nas w ogóle. Ale jakieś powojniki też są. Muszę podjechać w tygodniu, bo cena bardzo atrakcyjna. Ja kiedyś białego w cale nie zauważałam. Jakby nie istniał. A to taki elegancki kolor. I pasuje do wszystkich innych
Paulinko, z tymi schodkami to była cała kołomyja. Najpierw m. nie chciał nic robić, potem chcieliśmy zrobić je z podkłądów, a że u nas w okolicy nie ma takich podkaładów zdecydowaliśmy się na kamień. Wyszło całkiem nieźle. Teraz trzeba dorobić ścieżkę do tych schodków.
Helenko, teraz to Ty mnie zawstydzasz. Ja wcale nie myślę, tak o swoim ogrodzie. Ma bardzo dużo mankamentów. Ja tylko pokazuję fragmenty ocenzurowane. Nie wiem, czego Ty chcesz od swojego ogrodu. Przeciez jest śliczny. Ja swój mam już 10 lat. Ty w 2 lata osiągnęłaś tak wiele.
A jak sobie pomyślę, ile jeszcze przede mną
Niestety słaba kobietka musi poświęcić więcej czasu na realizację swoich planów. Przydałaby się druga para rąk
Martuś, ja też lubię zaglądać w zakamarki Waszych ogródków. Liczę na to, że w tym roku porobisz więcej zdjęć swojego pięknego zakątka.
Dzisiaj był przecudowny dzień. Myślałam, że porobię dużo więcej niż w te pochmurne zimne dni, ale okazało się, że to ciepełko mnie rozleniwiło. Chyba byłam go bardzo spragniona. Ale nie to, że nic nie zrobiłam. Troszeczkę popieliłam. Ale wczoraj zrobiłam pół tylnej rabaty i jedną przednią, a dzisiaj tylko fragmencik. Poprzesadzałam trochę roślin, obsadziłam doniczkę pelargoniami i to tyle. Ale za to postałam nad jedną z rabat do zrobienia i wymyśliłam nowe miejsce do obsadzenia. Nie wiem, czy zrobiłam mu zdjęcie.
Po wycięciu śliwki zrobiło się bardzo dużo miejsca. Co prawda będzie tam posadzona gruszka, ale patrząc na tę rabatę stwierdziłam, że cyprysik rosnący po lewej stronie od pustki jest w tak marnym stanie, jest tak lichy, że trzeba się go pozbyć. No i tu znowu zaświeciła się lampka. Będzie nowe miejsce do obsadzenia

Jutro zrobię bardziej poglądowe zdjęcie, a na razie kolejne wiosenne fotki

Jeszcze 1 maja miałam troszeczkę kokoryczki. Dzisiaj już prawie nie mam. Przesadziłam w inne miejsce, bo może to im nie służy. Zobaczymy. A tak lubię tę roślinkę.

A to moja sałata

Ale na tym zdjęciu widocznie pochyla się nad jakąś roslinką w zadumie

Jadziu, widziałam właśnie, że wcale się u siebie nie odzywasz. Tak myślałam, że cały casz poświęcasz działce, a potem pewnie zmęczona nie masz czasu na forum. Tak to jest wiosną. Ale niedługo już większośc prac bedzie zrobiona, więc bedzie i czas na oglądanie innych ogrodów.
Beatko, w każdym Auchanie jest chyba inny asortyment, bo u Asi czytałam, że w Poznaniu są róże angielki, u nas w ogóle. Ale jakieś powojniki też są. Muszę podjechać w tygodniu, bo cena bardzo atrakcyjna. Ja kiedyś białego w cale nie zauważałam. Jakby nie istniał. A to taki elegancki kolor. I pasuje do wszystkich innych
Paulinko, z tymi schodkami to była cała kołomyja. Najpierw m. nie chciał nic robić, potem chcieliśmy zrobić je z podkłądów, a że u nas w okolicy nie ma takich podkaładów zdecydowaliśmy się na kamień. Wyszło całkiem nieźle. Teraz trzeba dorobić ścieżkę do tych schodków.
Helenko, teraz to Ty mnie zawstydzasz. Ja wcale nie myślę, tak o swoim ogrodzie. Ma bardzo dużo mankamentów. Ja tylko pokazuję fragmenty ocenzurowane. Nie wiem, czego Ty chcesz od swojego ogrodu. Przeciez jest śliczny. Ja swój mam już 10 lat. Ty w 2 lata osiągnęłaś tak wiele.
A jak sobie pomyślę, ile jeszcze przede mną

Niestety słaba kobietka musi poświęcić więcej czasu na realizację swoich planów. Przydałaby się druga para rąk
Martuś, ja też lubię zaglądać w zakamarki Waszych ogródków. Liczę na to, że w tym roku porobisz więcej zdjęć swojego pięknego zakątka.
Dzisiaj był przecudowny dzień. Myślałam, że porobię dużo więcej niż w te pochmurne zimne dni, ale okazało się, że to ciepełko mnie rozleniwiło. Chyba byłam go bardzo spragniona. Ale nie to, że nic nie zrobiłam. Troszeczkę popieliłam. Ale wczoraj zrobiłam pół tylnej rabaty i jedną przednią, a dzisiaj tylko fragmencik. Poprzesadzałam trochę roślin, obsadziłam doniczkę pelargoniami i to tyle. Ale za to postałam nad jedną z rabat do zrobienia i wymyśliłam nowe miejsce do obsadzenia. Nie wiem, czy zrobiłam mu zdjęcie.
Po wycięciu śliwki zrobiło się bardzo dużo miejsca. Co prawda będzie tam posadzona gruszka, ale patrząc na tę rabatę stwierdziłam, że cyprysik rosnący po lewej stronie od pustki jest w tak marnym stanie, jest tak lichy, że trzeba się go pozbyć. No i tu znowu zaświeciła się lampka. Będzie nowe miejsce do obsadzenia

Jutro zrobię bardziej poglądowe zdjęcie, a na razie kolejne wiosenne fotki

Jeszcze 1 maja miałam troszeczkę kokoryczki. Dzisiaj już prawie nie mam. Przesadziłam w inne miejsce, bo może to im nie służy. Zobaczymy. A tak lubię tę roślinkę.

A to moja sałata

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Gosiu jakie chwasty? U Ciebie wszystko wypielęgnowane, że hej.
Pamiętam jak układałaś te schody z kamienia..... bardzo ładnie się prezentują
Pozdrawiam
Pamiętam jak układałaś te schody z kamienia..... bardzo ładnie się prezentują

Pozdrawiam

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje Tarda rosną w białej ułudce
Wczoraj słońce zachodziło czerwono-sąsiadka powiedziała, że to wróży wiatr. Dzisiaj cały dzień wiało zimno z północy i mimo słońca było nieprzyjemnie. Teraz też mocno się ochłodziło, spodziewam się przymrozku.

- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Gosiu co to za cudna puchata srebrno-zielona sosna rośnie u Ciebie? Mam nadzieję że za kilka lat doczekam się podobnej, chociaż na razie rośnie bardzo wolno.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja w tym roku nie mam siewek salaty, kopru itp jakaś nieogarnięta jestem i tylko sasanki sieję... 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
fajniutki masz ten murek
Piękne rojniki

Piękne rojniki