Taki krzew sobie u mnie rośnie czy to Tawula?
kwiat z bliska
A może ktoś rozpozna tą roślinkę
Maliny rosną i rosną .Szukam odmiany malin która można przycinać na wiosnę i która dość długo owocuje
Tak było
Tak jest
Parę zdjęć z ogrodu
Bramkarz
http://ogrod-amat.strefa.pl/tawula_wczesna.php ten krzew to jest tawuła wczesna .Zieloności niestety nie wiem ,ale zauważyłam juz wielgachny pączek na róży Jutro obejrzę jaka nazwa widnieje na moim jaśminie bo przywiozłam go sobie z Niemiec i ma juz pączusie .On raczej nie rośnie wielki
Witaj Jonatanko
Zgadzam się z jadzią to tawuła wczesna, pięnie kwitnie u mnie jeszcze w pączkach. Zagadka rozwiazana
Miłego wieczory życzę i przesyłam moc buziaków na kolejny dzień
Odpiszę ogólnie bo nie mam siły.Ja dziś padam ,ale znów coś zrobione.Piwonie wykopane i posadzone ale karpy troszkę mnie dziwią bo nie są twarde tylko sprawiają wrażenie jakby lekko spróchniałych.Znalazłam na ogrodzie Azalię, oj bardzo biedna może uda mi się ją uratować,Udało mi się jeszcze wykopać i posadzić różaneczniki.teraz muszę troszkę chyba zakwasić glebę.jutro obłożę korą.Jutro dalsza część pracy.Mój M skopał poletko pod warzywnik. Trudno zrobić więcej jak się wraca z pracy o 17.Miłego wieczoru .
Iwonko ,masz rację może Jonatanka zapomniała one bardzo szybko się rozrosną, jak zrobisz sobie miejsce np.1mx1m to one szybko to wypełnią możesz potem się posuwać wzdłuż z miejscem i rozsadzić ich dalej najlepiej zrobić im obwódkę z desek ,bo one rozmnażają się rozłogami i jak znajdą się na trawniku to je skosisz a szkoda bo te następne przesadzisz dalej,czasem za obwódkę też wyjdą i są w trawie to zaraz ich wykopuję i sadzę dalej ja zaczęłam od jednej maliny a teraz mam 2 duże szpalery 1mx10m i na przetwory mam swoje ,1m szerokości szpaleru jest prawie bo z każdej strony sobie obejdziesz z zewnątrz i nie zniszczysz nogami malin
Martusiu są posadzone i M zrobił "ogrodzenie" żeby się nie połamały. Zastanawiam się co zrobić z moimi ,czy warto zadawać sobie pracy i je przesadzać?Na zdjęciu widać jakie badyle wyrosły.Ale dosadziłabym jeszcze inną odmianę.
Dlaczego teraz przesadzałaś piwonie to przecież nie sezon na nie .Ciekawe dlaczego miękka jest karpa raczej powinna być jędrna .Może brakuje jej wody, bo co innego nie przychodzi mi do głowy albo za dużo wody i gnije .Najlepiej naciąć kawałek i wtedy zobaczysz .Mnóstwo pracy przed Wami POWODZENIA http://www.naogrodowej.pl/artykul,Piwon ... 6p68h0qua6
piwonie musiałam przesadzić bo tam gdzie są posadzone będzie wjazd do garażu.Wydaje mi się że chyba nadmiar wody.Zrobiłam jak mówiłaś Jadziu środek karpy jest biały ale ogólnie jest miękka.