Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

Kochani, jutro pierwszy marca! Moja wyliczanka dobiegła końca, więc wiosna musi nadejść ;:138
Prognozy na przyszły tydzień są bardzo optymistyczne, więc jestem dobrej myśli. Poza tym jutro weekend, więc mogę powoli startować z pracami porządkowymi w ogrodzie :tan

Dorotko, przetestuję łopatkę przy okazji sadzenia róż, muszę tylko poczekać na powrót M żeby uwiecznił tą chwilę dla potomności :lol:
Ewa, gdyby doskwierał Ci nadmiar siewek to przygarnę z radością - zaplanowałam werbenę na angielskiej rabacie i przyda mi się każda ilość ;-))
Agnieszko, ja dzisiaj miałam ochotę rzucić się z aparatem do okna gdy zobaczyłam chwilowy przebłysk słonka...już zapomniałam jak wygląda słoneczny dzień ;:219
Justynko, mi też brakuje wiosennych, soczysto-zielonych widoków..jeszcze chwila i będziemy się nimi cieszyć ;:168
Grażynko, zakupy zrobione, teraz będę wyczekiwać przesyłek i sadzić ;:65 Zapraszam do odwiedzin w realu ;:196
Monia, dzięki! te tulipanki wciąż trzymają się świetnie! Jak przekwitną to cebulki posadzę w ogrodzie, a w koszu zagości kolejna kompozycja!
Bozuniu, właśnie ze względu na wysokość rozważam donice - boję się je jednak przesuszyć ;:131 Ale chyba zaryzykuję...w pobliżu altany mam kompozycje bukszpanowe i te duże kule gdzieś tam umieszczę...muszę poprzymierzać na żywo ;-)
Anasstasia, welcome! Thank you for your kind words, it means a lot ;:180 I'll be more than happy to see you around again :wit
Asieńko, byłam i czytałam rady fachowców - niewiele mogę dodać, bo wszystko zostało powiedziane. Do New Dawn idealnie pasują Pastelle, dodałabym jeszcze coś ciemniejszego dla pełniejszego wyrazu. ASL i Spirit to świetny duet - pierwszą z nich posadziłam jesienią, a drugą mam na liście... więc niewiele teraz doradzę, ale dobrałaś je idealnie. Mam wątpliwości czy cytrynowy Pilgrim się wkomponuje, ale Crocus Rose na pewno - ma delikatniejszy, pastelowy odcień.
Danusiu, dziękuję!Tobie pozytywnej energii nie brakuje, wysprzątałaś ogródek na błysk ;:333
Aguś, podobnie jak Tobie doskwiera mi brak słonka....ale liczę, że w ten weekend uda nam się podreperować zaległości i poszaleć z grabiami w ogrodzie ;-))
Dorotko, super wieści o Twoich różach, to będzię piękny sezon!U mnie też wszystko zielone, profilaktyczne cięcie powinno wystarczyć. Widziałam ofertę Flo, ale pienną chcę wybrać na żywo. Mam jedną szkółkę w pobliżu, która ma fajną ofertę, może wybiorę się do nich wkrótce.
Jule, u mnie śnieg już praktycznie stopniał, ale jeszcze mało zielonego wyłazi...może nadrobimy w weekend do cieplejszych rejonów kraju :uszy
Magda, M pojechał na serię wykładów - najpierw NY teraz Orlando, wraca w niedzielę. Zazdroszczę urlopu w tropikach! Byliśmy 2 lata temu w zimie w Punta Cana, rajskimi plażami była zachwycona ;:170 My wybieramy się w kwietniu do Cancun ;:170
Marika, słonko na razie tylko na fotografiach z lata...oby dopisało w weekend! Tobie również życzę ;:3
Asia, masz rację, reklama się należy ;-)) Musimy nakleić naklejki reklamowe 8-)
Oluniu, zaraz zajrzę ;:196 U siebie obrywam listki róż, które zostały z ubiegłego roku. Kopce jeszcze zostawiam, a cięcie przeprowadzamy gdy zakwitną forsycje ;:173
Gosiu, u mnie też wieje..może przegoni te szare chmury? Liczę na dostawę słonka w weeekend ;:215

Miłego wieczoru!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

u mnie było dziś duuuużo słoneczka i tak się cieszyłam, ze mój złośliwy brat mi zaczął dokuczać ;:306
on to potrafi.........spojrzał na mnie tylko litościwie i z politowaniem w głosie stwierdził, że słońce to ja mam codziennie, za chmurami a teraz to......on chyba pójdzie zadzwonić po pogotowie, te z kaftanem
bo chyba zwariowałam ;:306 ach ci mężczyźni..... ;:306

ale wiosna już za pasem to i humorek się poprawia! ;:138
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Robaczku, trafiłaś w 10. Dziś było pełne słońce, ani jednej chmurki, a kos wydzierał się na całe gardło, że już WIOSNA ;:303.
I ja Wam wierzę ;:215.

Buziaki - Jagoda
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Obawiam się, że u mnie weekend może być deszczowy, ale wiadomo, że prognozy mogą się mylić :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
anasstasia
500p
500p
Od: 27 sty 2013, o 13:17

Post »

Dziękujemy! Będę tutaj. ;:196

Thank you! I will be here. ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Jestem, jestem! To już dziś! Całą zimę trzymałam się kurczowo Twojego odliczania, żeby jakoś dotrwać marca, więc dziś wpadam świętować, ignorujac spore łachy śniegu za oknem :)
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

:;230
Ja muszę ignorować to białe, co leci z góry na te łachy białego...... :wink:
Pozdrawiam marcowo :wit ;:333 jak to brzmi 8-)
Edit
Przestało własnie :heja przestraszyło się....
Pozdrawiam
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No jestem na Twoim świetowaniu :heja
O ja ;:oj juz widze jak jakies cudo pienne przytargasz ,bardzo jestem Ciekawa jaka odmiane wybierzesz ;:65 ...mi stanowczo podoba sie za duzo róz ;:14 mam ogromny problem z wyborem ;:219
Hyc hyc piateczek pomyka i bedzie szaleństwo ogródkowe :heja
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka, melduję się i ja. :wit
U mnie białe wywiał silny wiatr, który od 3 dni łeb urywa. Dziś pada deszcz i zimno. Temperatura odczuwalna nie ma nic wspólnego z tym co na termometrach a jest plus 3.
Ale i tak ;:304 toast wiosenny wznoszę i mam zamiar się tym cieszyć.
Choć z wątkiem to poczekam do kalendarzowej wiosny bo nic się póki co nie dzieje u mnie.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

No i doczekaliśmy się 1 marca!
W Wawie łeb urywa i mży, ale czuć wiosnę w powietrzu, a ptaki koncertują od rana. Zastanawiam się tylko co z jutrzejszymi pracami, ale jak sobie przypomnę, że pierwsze porządki robiłam już 28 grudnia, to żadna pogoda mi nie straszna. Najważniejsze, że białe g* zniknęło i cieszmy się człowieki, albowiem dziś piątek!

Buźka, Kasik ;:196
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Wiosna, wiosna! Wprawdzie deszczowo, ale marzec...to brzmi zupełnie inaczej :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

U mnie pierwszy marcowy dzień zdecydowanie ponury :evil: po pięknych słonecznych klimatach dziś buro,wietrznie i zimno..... pada deszcz na przemian ze śniegiem..... paskudnie :evil:
Kasiu widoki jak zawsze ;:180
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu 01 marca :tan

A jeszcze na dodatek piątunio. Cudowna kumulacja!
Buziaki ;:196
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:196 dziękuję ;:180 za miłe słowa.
Dzisiejszy dzień nie nastraja optymistycznie. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

1 marca, piatek, to jest to ;:138 tyle, ze pogoda slonecznie nie dopisala, przynajmniej u mnie - no ale co tam, juz z gorki ale takiej calkowitej gorki z poslizgiem :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”