Nutkowy ogród cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nutkowy ogród cz. 3

Post »

Ale dałaś Pashminkom miejsce reprezentacyjne. Wszystko razem będzie rewelacyjnie wyglądało
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, super miejsce dla Pashmin wybrałaś :) Ja zdecydowałam i moje posadziłam do donic przy wejściu na taras. Przynajmniej ten sezon tam spędzą - mam nadzieję, że równie dobrze jak u Ciebie wyeksponowane.
Ale masz porządek!
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dzisiaj w końcu wybieram się do ogrodu. Do tej pory chodziłam, tylko na przeszpiegi, czy już coś kwitnie :wink:
Najwyższy czas wziąć się do roboty. Tylko od czego zacząć...wiosną zawsze tyle roboty ;:219
Najbardziej lubię obsadzać doniczki, kosze, skrzynki :heja Niestety na to jeszcze za wcześnie, więc do grabi marsz ;:65
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Donice super ;:180 ;:180 ;:180 Tata zdolniacha :uszy
Nie masz dwóch kwadratowych na zbyciu? Chętnie odkupię. Ciągle nie mam czasu swoich zrobić... choć materiał już kupiony ;:131
Różyczki dostały miejsce honorowe, bardzo ładnie. A jakie tam jeszcze rosną? Jakieś krzaczki za lawendą są, nie pamiętam czy pisałaś. Bo rozumiem że Aspirin wylądowała na innej rabacie.

ps To może do mnie zajrzyj i będziesz miała jakiś pomysł w sprawie mojej różanki ;:170
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, bo prace na ogrodzie zaczyna się właśnie od przeszpiegów :D Trzeba wybadać, co i jak :wink:
Ja dzisiaj drugi dzień mocno podziałałam w ogródku, zabrałam się za porządkowanie rabatki przy murku. W końcu doprowadziłam do ładu clematisy, teraz nie straszą zeszłorocznymi liśćmi ;:173
Joluś, niestety... nadmiaru donic nie posiadam :wink: :lol:
Co do różyczek koło 'Pashminek', to są to 'Louise Odier', 'Comte de chambord' i 'Reine des violettes'. 'Aspirynka' wylądowała na różance, gdzie stanie pergola. Krzaczki lawendy dopiero zostaną posadzone, ale mam rozsadę zrobioną już. Teściowej się wysiała w zeszłym roku i jest już całkiem spora :D Zobaczymy...może i u mnie coś wzejdzie ;:224 Jako tło dla 'Pashminek' będą dwa berberysy, bukszpan i cyprys 'Yvonne'.
A to obiecane zdjęcia przybliżonego koloru pergoli.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ojjj... plecy mnie bolą ... ale za to rabatka nad którą dzisiaj pracowałam wygląda obecnie tak... ;:224
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zostało jeszcze dokończyć obrzeże i dosypać ziemi, oraz wyrównać wszystko.
No i oczywiście dosadzić co nieco :)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Bolących pleców nie zazdroszczę, wykonanej pracy i donic tak. Efekt będzie powalający ;:138
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Dzięki Iwonko :) Bardzo ciesze się z tych donic i pergoli. W końcu trochę się zmieni wygląd mojego prowizorycznego (wciąż ;:173 ) tarasu ;:306 Co do bólu pleców... cóż trudno się mówi. Przynajmniej wiem od czego bolą :D :lol:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ach ty egoistko :wink:
Bardzo podoba mi się kolor skrzyń, lubię takie zimniejsze brązy.
Ból pleców u mnie też zagościł, wczoraj nie pamiętam kiedy i gdzie usnęłam. Ale obudziłam się we własnym łóżku ;:306
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Jolek, jakbym ja posiadała takie zdolności jak mój tata, do tworzenia tych wszystkich doniczek, skrzynek i tym podobnych, to bym Ci choćby zaraz wyskrobała dwie, a nawet trzy :lol: Niestety... wątpię czy byłabyś zadowolona z moich tworów ;:306
Z tym bólem pleców, to tak jest...nie wiadomo skąd, nie wiadomo gdzie...Cię dopadnie :;230
A co do koloru, to będę takim samym mazać moje meble ogrodowe, stojące przed wejściem. Najpierw tylko M musi je trochę oczyścić po zimie.
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, kolor pergoli i skrzyń to orzech, prawda? Super mi się podoba wszystko, co tata zdziełał. Przekaż mu nasze słowa, będzie mu miło! :)
Ty już jesteś zaawansowana z pracami, a ja wciąż w tyle, przez robotę w fabryce... ech, żyźń!
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aguś, ciesze się, że skrzynie się podobają :) Przekażę Tacie słowa uznania :D Nawet dzisiaj, bo właśnie się do mnie wybiera z mamą :tan
A z tym moim "zaawansowaniem" w pracach, to chyba Aguś żartujesz :wink: Popatrz na swój ogródek... potem na mój... chyba nie ma siły, żeby moje prace uznać na bardziej zaawansowane ;:306 ;:306 ;:306
A kolor, to palisander.
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

piękny kolor pergoli, ogólnie pięknie zaczęty sezon :)
x-ag-a
---

Post »

Bry wieczór :)
Jak sobie przypomnę moje tańce w aucie w Twoim kierunku - o nieczuła! - to jeszcze mi się chce śmiać :lol:
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Dziękuje Polu :)
Aguś, wybacz kochana... ja ślepa jestem jak mi świeci słonko w szybę :wink: A jeszcze gadałam z tatą i kompletnie Cię nie zauważyłam. Dopiero po dłuższej chwili dotarło do mnie, że to Ty stoisz przed nami i że chyba machałaś ;:306 Zadzwoniłam do Ciebie dopiero z domu, bo sklerotyk ze mnie i telefonu zapomniałam wziąć ze sobą ;:224 :oops: :;230
Może jutro w międzyczasie oczekiwania na swoje zakupione skarby, wpadnij ocenić pergole :D Stoi już :tan
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, cała sytuacja byłą bardzo zabawna! W momencie kiedy nie odbierałaś telefonu, zwątpiłam patrząc w tylne lusterko, czy to Ty ;-)
Może wpadnę, wracając z Konstancina z hortensjami. Zobaczę czy mi czas pozwoli ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”