Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Agus, kepy? to znaczy po ile cebul taka kepa bedzie miec?
Candlelight cacuszko ;:167 jak dla mnie kwiat jest duzo ladniejszy niz Grahama T.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, mimo okoliczności pogodowych za oknem, wiosna już relatywnie blisko - niedługo będziemy sadzić! U Ewy zamówiłam lilie Pink Palace, Bowmore, Revelation i Pink App - chcę je posadzić w czterech kępach po 3 cebule. Myślę że ten akcent uatrakcyjni otoczenie oczka :)
Julek, kępa będzie liczyć trzy cebule. Tak to widzę oczyma wyobraźni... z kwitnących bylin mam jeszcze przy oczku przetaczniki i irysy syberyjskie; lilie będą różowym akcentem. Candlelight ma bardzo dorodny kwiat, pełen sporych płateczków... jak nie lubię żółtków, to ta róża dla mnie jest naprawdę przepiękna.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja jak zwykle spóźniona... :oops: dopiero dziś zajarzyłam, że Ty Dzień Babci obchodzisz... :wink:
To przyjmij spóźnione, ale szczere najserdeczniejsze życzenia!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś 3 lilie w kępce da fajny efekt. Ja miałam po dwie i też ładnie wyglądało, niektóre się rozmnożyły i w tym roku powinno ich być więcej w kępce. Większa ilość lilii w kępce dobrze wygląda chyba tylko z tych niższych mniej okazałych bo te wielkie i z dużymi kwiatami to za wielki ścisk by miały. ;:173
Jak tam zima u Was ;:303
x-ag-a
---

Post »

Asiu, zapewne za jakiś czas będzie to dla mnie podwójne święto :) Wnusiowe (kurczaki, ja babcią?? jeszcze nie jestem gotowa!) 8-)
Majutku, czyli sądzisz że dobrze sobie te kępy wymyśliłam? Cebulki się rozmnożą i kępy będą całkiem okazałe z czasem... do lilii mam stosunek mieszany - podobają mi się, ale pod pewnymi warunkami ;-) Zima u nas trzyma, codziennie sypie śnieg i mrozi w okolicach -10st. Od dzisiaj do niedzieli mróz ma być coraz większy... A jak jest u Ciebie?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Aguniu - kochanie, byłaś u naszej Marzenki to już wszystko wiesz u mnie takich rabat o ile można to nazwać rabatami jest 90%(wstydu )
Obecnie chcę w mój starodrzew :;230 wkomponować kwitnące krzewy nie wiem na ile mi się to uda ?. Dla niektórych roślin przydałoby się więcej ;:3
Mam podobny układ jak u Ciebie z pergolą, na początku była obsadzona clematisami - Biały Anioł i Bałtyk (fioletowy) z jednej strony a z drugiej Dr Ruppel
po jakimś czasie , na wiosnę nie odbiły,obok pergoli rośnie świerk kłujący-rozrósł się i wchodzi na pergole. Moja pergola robi teraz za przejście z jednego zakątka do
drugiego ,obecnie modernizowanego przeze mnie....cdn.- idę wstawić bułeczki drożdżowe z jabłuszkami :wit Ela
pozdrawiam Ela
elakuznicom
500p
500p

Post »

Czytam , że nie lubisz zółtego-gama żółtego jest przeogromna ja nie lubię " kanarkowego" wszystkie inne odcienie- idące w kierunku brzoskwiniowego uwielbiam
bo nawet w najbardziej pochmurny dzień lub jak leje deszcz to one wprowadzają dużo ;:3 -a to taka refleksja...
Ela ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,małomówna kobieto,jednego dnia zakładałysmy nowe watki i co?
Też mam zamiar dokupic lilii troche,bo po ostatniej zimie sporo mi zmarzło.Uwielbiam je miedzy róznym bylinami,a ten zapach nieziemski ;:oj
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Witaj Agunia! Obie ręce bym sobie dała uciąć, zakładając się, że nie masz żadnej zółtej róży... No i nie mam rąk tym sposobem! Z tego co czytam, zamówiłyśmy lilie prawie te same, też po 3 sztuki, jakoś tak mi się dobrze ta liczba komponuje ;:130 Słuszna uwaga Aguś, że nie wszędzie pasują... myślałam o posadzeniu ich u siebie na tej długiej, krętej rabacie, a teraz się zastanawiam czy lepiej nie wsadzić ich w środek bylin...
Już środa! Do wiosny coraz bliżej :heja
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus a jakie zamowilas? wiem len jestem okropny i szukac mnie sie nie chce :oops:
Mnie sie u Taczuni Speciosum Album podoba, normalnie cos niesamowitego ;:167 Jak dla mnie ma jedna wade ale tylko dla mnie - jest za wysoka ;:223
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie -10 i zimny wiatr. Przećwiczy nas ta zima, zanim na dobre odejdzie :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
elakuznicom
500p
500p

Post »

Aguś kochana,przepraszam - troszkę spóźnione życzenia w dniu Twojego Święta -przede wszystkim dużo , dużo, zdrowia ,miłości,ciepła rodzinnego,
spełnienia marzeń w życiu osobistym , zawodowym no i oczywiście samych udanych koncepcji w ogrodzie. Obrazek
pozdrawiam Ela
x-ag-a
---

Post »

Miałam dziś nic nie pisać, bom strasznie jakaś słabowita po tej wyczerpującej dwudniowej orce, ale Ela mnie tak wzruszyła tą uroczą kartką z życzeniami, że nie mogę się nie odezwać... Elu, dziękuję Ci pięknie - sprawiłaś mi dużą przyjemność ;:196 Rozumiem, że to kwiaty z Twojego ogródka?

Ewciu, u mnie podobnie... dziś musiałam odśnieżyć auto wyjeżdżając z hotelu i zamarzłam (zupełnie się odzwyczaiłam od tej prozaicznej czynności wjeżdżając z garażu do garażu)... z chałupy wyjść nie można, tak zasypało... PanM będzie miał jutro co robić, bo ja bastuję i jestem słabą kobietką.
Julek, pewnie, że jesteś leniwa, bo teraz ja muszę przelecieć wzrokiem posty, skopiować wcześniejszy wpis i wkleić specjalnie dla Ciebie raz jeszcze ;-) Ale Ty wiesz ;:196 No to kopiuję: Pink Palace, Bowmore, Revelation i Pink App. Ładne? Spojrzę zaraz na Speciosum Album, ale w oczkowym otoczeniu raczej preferuję różowości (czemu, nie wiem). A może Album to nie to samo co Alba i lilia jest różowa? ;-))
Neluś, dobrze, że nie dałaś sobie na serio uciąć tych rączek ;-) Kto by sadził róże i lilie, hę? No więc z tymi żółtkami jest u mnie ciężko, ale kilka mam... The Pilgrim to mój beniaminek wśród cytrynek ;-)) A co do Twoch rozmyślań, to zależy czy lilie chcesz wyeksponować, czy wtopić w otoczenie... ja bym posadziła na rabacie krętej, jako solitery w kępach... zasługują na to!

CDN...
elakuznicom
500p
500p

Post »

Tak Aguniu z działki ale PRZESŁANIE ZDJĘĆ przez Fotosika trwało całe wieki - pomógł mi kolega już myślałam , ze mi się komputer zawiesił.
;:196 Ela
pozdrawiam Ela
x-ag-a
---

Post »

Elu, raz jeszcze dziękuję, a kwiaty przepiękne! Cieszę się, że sobie poradziłaś!
Masz rację co do żółtego koloru w ogrodzie - potrafi pięknie rozpromienić rabaty... ale wiesz, każdy ma swoje mniej lub bardziej ulubione barwy ;-)
Jakie krzewy kwitnące planujesz posadzić?
Jak się udały bułeczki drożdżowe?
Małgosiu, pozdrawiam... lilie wspaniale się muszą wyróżniać spośród innych bylin, prawda?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”