Danusia Mój ogród cz.3
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Danusia Mój ogród cz.3
Iwonko , od 2 maja w pracy jakieś szaleństwo , i jeszcze się zastanawiali czy mogę iść na 3 dni urlopu , bo pozostałe dni wolne za soboty i niedziele. Tak jak by firma be zemnie miała by się zawalić , a sezon kończy się w październiku . Ciekawe ile jeszcze pociągnę w takim tempie . Ostatni tydzień wracałam z pracy i ani ręką ani nogą ruszać nie mogłam .
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Danusiu piękne fotki , podpora pod roślinki fajowa , muszę popracować nad swoimi
a róża sporych rozmiarów 

- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Danusiu pięknie u Ciebie, ale te doniczki filcowane
może i ja się kiedys nauczę jak się takie cuda robi 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu, czy to kalmia już Ci kwitnie?, a te podpory to bambus?
- Tacca
- Kontakt:
Lodziu takie podpory są lekkie , tanie i łatwe do montażu , aparat mi się popsuł więc fotki z komórki .
colii
Morango ,
człowiek całe życie się uczy .
Iwonko , kalmia kwitnie ale marnie , troszkę zima ją uszkodziła , na szczęście wypuszcza mnóstwo nowych gałązek .Podpory z bambusa . Z bambusa mam też trzonek go pazurków , jest lekki , jak połamią mi się trzonki przy innych narzędziach np przy grabiach to też wymienię na bambusowe.
colii

Morango ,

Iwonko , kalmia kwitnie ale marnie , troszkę zima ją uszkodziła , na szczęście wypuszcza mnóstwo nowych gałązek .Podpory z bambusa . Z bambusa mam też trzonek go pazurków , jest lekki , jak połamią mi się trzonki przy innych narzędziach np przy grabiach to też wymienię na bambusowe.
- iwona0042
Moja kalmia nie ma zamiaru nawet zakwitnąć, może dlatego, że przesadzałam, a bambusy muszę sobie kupić na różne pnącza 

- Tacca
- Kontakt:
Iwonko , moja Kalmia już jesienią miała zawiązki kwiatowe , ale od wiosny jakaś przemarznięta była i zabiedzona , dopiero niedawno doczytałam że lubi wilgotno i przesadziłam , po kilku dniach obdarzyła mnie kwiatkami na kilku gałązkach i energicznie ruszyła z miejsca . Chyba dopasowałam jej stanowisko .
- Tacca
- Kontakt:
Pracy w ogrodzie dużo , zdrowia ubywa . Dobrze że pogoda piękna i wszystko samo rośnie. Ostatnie burze nawodniły porządnie rabaty , przynajmniej podlewanie na jakiś czas mam z głowy . Moje pomidorki mają już zawiązki kwiatowe , nie muszę pisać jaka radość dziś rano mnie dopadła jak je zobaczyłam .

Pigwa obsypana kwiatem .

Rozplenice maiłam 2 szt i chyba obie zginęły , uschłe kikuty trzymają się mocno , ale nic zielonego nie widać . Na pocieszenie inne roślinki maja się całkiem nie źle .

Pigwa obsypana kwiatem .

Rozplenice maiłam 2 szt i chyba obie zginęły , uschłe kikuty trzymają się mocno , ale nic zielonego nie widać . Na pocieszenie inne roślinki maja się całkiem nie źle .

- iwona0042
Ślicznie pocieszają Ciebie roślinki Danusiu 

- Tacca
- Kontakt:
Iwonko , szwendam się , coś podziubię i już łupie w kręgosłupie , więcej oglądam niż robię , ale takie łupanie też ma swoje dobre strony . Zazwyczaj , ledwo gały uchyliłam , z garnuszkiem kawy na ogród wychodziłam posiedzieć , a za chwilkę już w rabatkach siedziałam . Lato mijało niepostrzeżenie . Teraz jak muszę zwolnić tempo , mam czas podglądać co tak naprawdę dzieje się w ogrodzie . Siedzenie i nic nie robienie też jest przyjemne.

-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Doniczki robią wrażenie, skalnica w takiej dużej grupie też

- Tacca
- Kontakt:
Danusiu , moja imienniczko , doniczki podpatrzyłam na innym forum , M zmajstrował i muszę stwierdzić że jestem z tego pomysłu bardzo zadowolona . Czasem mam pomysły , wizje , ale w praktyce nie zawsze jestem z nich zadowolona . Drewniane skrzynie spełniają moje oczekiwania w 100%. Zawarłam w nich prawie cały mój warzywniak . Pomidory, bazylia , fasola tyczna , ogórki, rukola , arbuz żółty. Wszystko to czego nie lubię uprawiać na rabatach. Jutro pokarzę skończone donice z ogorkami , fasolą i arbuzem . Muszę jeszcze zrobić siatkę .