Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Agus dobry ;:196 pogode mam tez piekna i Dzięki ... komu tam tylko, bo juz zaczynalam miec lekka chandre letnia :shock: no ale lato mnie nie za bardzo rozpieszczalo w tym roku.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieszę się, że mogłam i ja coś podpowiedzieć i to jeszcze Tobie. Normalnie zaraz uniosę się jak balonik tak mnie duma rozpiera :heja . Uważam, że będziesz z nich bardzo zadowolona. Ja u Ciebie podpatruję różyczki. Jednak jeszcze na tym etapie na jakim jestem muszę się z nimi wstrzymać. Najpierw ramy ogrodu ;:14
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzko, jeśli tylko będę miała okazję do zakupów, to kilka kęp liliowców zasadzę na tyle ogrodu, w okolicach oczka wodnego... myślę, że będą się w tym miejscu dobrze czuć, bo oczyma wyobraźni to już je widzę ;-) Z różami nie jest prosta sprawa... w zasadzie najbardziej sprawdzone są okrywówki, które nieprzerwanie kwitną. Angielki kapryśne, łapią mączniaka i plamistość... Wybierałabym na Twoim miejscu róże z ADR - te u mnie zachowują się wzorcowo. Ale tak jak piszesz, najpierw ramy ogrodu :)
Jula, ja dziś opieliłam kilka rabat i umyłam trzy największe okna w domu... poopalałam się, pogłaskałam chabazie, poobserwowałam ptaki... jest dobrze :) Fajnie, że i u Ciebie piękna pogoda!
Beatko, dobrze, że wpadłaś :) rabata leśna podoba mi się bardzo... w zasadzie nie muszę już na niej sadzić roślin, ale te kilka które zaplanowałam, zaproszę tak czy inaczej, dla wykończenia całości... jesienią zajmę się przesadzaniem róż, które chcę pogrupować kolorystycznie, a zimą będę myśleć nad kolejnymi planami :) Pozdrawiam Cię serdecznie!
Bino, dawno Cię nie widziałam - chyba się urlopowałaś? Co to jest 'Pilek'? ;-)
Jolu, zdjęcia odpalam z przeglądarki Infranview, w której jest opcja wstawiania tekstu...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Nie mam czasu Aguniu w ogóle ,wpadłam polookac na slicznosci i ;:4 , lepiej juz dzisiaj :?: ;:196
x-ag-a
---

Post »

Doris, dziękuję :) U mnie jako tako...

Wspaniała dziś pogoda, wpadam do domu tylko na chwilę...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Mam uczucie ,ze znam każdy kawałek Twojego ogrodu na pamięć ...jest cudowny ,ale dzisiaj zakochałam sie w kąciku z paleniskiem z całym ukwieconym zapleczem ;:167 Rewelacja !!!
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie zaintrygował modrzew nad moimi ukochanymi floksami ;:3
Już nieraz mnie kusił, tylko obawiam się spadających igieł-niemal wszędzie... Masz z tym kłopot?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tak chodziło mi o palmowego.
Masz niesamowite hortensje. Niestety one chyba nie dla mnie. Mam za duży piach. Kwiaty moich są o wiele mniejsze, a zresztą muszę je chyba codziennie podlewać. Zresztą wszystkie rośliny w tym roku wymagają podlewania. Nawet azalia wielkokwiatowa wyglądała na zwiędniętą.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,nic dodać,nic ująć. ;:180 ;:180 ;:180 Koleuski są w dniczce dla ciebie,do 18go mam nadzieję,że już się ukorzenia.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cudne to ujęcie z wysokimi trawami. Czy to zebrinus? ładnie sie rozrosły.
A moje calibrachomy już w dwóch doniczkach padły, zostały jeszcze tylko dwie. Nie wiem dlaczego ;:174
x-ag-a
---

Post »

Witaj Jolu... wysokie trawy to Giraffe, kupione bodaj w maju... rosną adekwatnie do nazwy :)
Małgosiu, dzięki - mam nadzieję, że uda mi się być :)
Gosiu, zaglądałam, ale zdjęcia klonu palmowego nie widziałam... daj cynk jeśli będziesz potrzebowała mojej opinii w temacie, a swoją drogą będę zaglądać w oczekiwaniu. Hortensje faktycznie mają ogromne kwiatostany, co bardzo mi odpowiada... ja lubię duże :) Niewykluczone, że u Ciebie przez piaszczyste grunty nieco mniej obficie kwitną...
W te upały rośliny potrzebują dużo wody... ja podlewam w nocy, po godzinie na każdą sekcję...
Aniu, odpowiadając na Twoje pytanie o modrzewia i spadające jesienią igły, to nie jest to dla mnie kłopotem... nie roznoszą się, łatwo je zebrać - jednym słowem nie widzę w tym problemu.
Dana, ano znamy już te nasze ogrody na pamięć, bo przecież pokazujemy te same ujęcia od dawna... coś się zmienia, poszerza, ale zmiany są raczej kosmetyczne, niż rewolucyjne... bardzo lubię gdy do mnie zaglądasz i mam nadzieję, że wybierzesz się w moje-swoje strony :)
Kącik z paleniskiem fajnie zarósł i to jest to, o co mi chodziło :) Pozdrawiam Cię!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Coś ostatnio nie mogę się zabrać za ogród :oops: Popatrzyłam sobie na Twoje zdjęcia, poczytałam o planowanych zmianach i power mi wzrasta ;:oj W końcu wystartuję, bo żal w domu siedzieć, choć dziś od rana się chmurzy.
Brother Cadfael to szaleniec-cały czerwony od nowych przyrostów. Zapach z daleka wyczuwam (co w moim przypadku wcale nie jest oczywiste :roll:). Podobnie zachęcająco wygląda Jubilee Celebration. James Galway kwitnie po raz drugi, czekam na powtórkę Gentle Hermione. Zamówiłam już nowe angielki na jesień, wypadałoby przygotować miejsce na nowe róże.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Oj pieknie u Ciebie i słonecznie. Ogród wzór w każdym calu.
Awatar użytkownika
_Kasia_
100p
100p
Od: 26 lip 2012, o 08:54
Kontakt:

Post »

aguniada... pieknie dziękuję za wskazówkę ze zrywaniem darni. Mąż już się za to wziął... Choć ciężko u nas, ale bynajmniej mamy sposób na to ;:138

A co kącika z paleniskiem .... To napatrzeć sie nie mogę... Jest po prostu śwtetny ;:333
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit A ja zawsze nie moge się napatrzec na ten zakątek z Brzozami , zaraz lecę oglądać swoje czy podrosły :;230 - a Pilek Aguś to The Pilgrim , ja tak po swojemu nazywam bo jak gadam do nich , no to jakże tak oficjalnie :;230
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”