Co Wy sadzicie w sąsiedztwie lilii???? Co najlepiej się komponuje Waszym zdaniem, jeśli można zapytać.
Pozdrawiam w oczekiwaniu na swoje pierwsze ...
Dzięki, ta biała to pewnie rzeczywiście Navona, ale tą różową kupowałem jako samur, albo fangio. Raczej jako Samur.Galadriela pisze:MATEUSZ1; patasko - Właśnie przeglądałam sobie zdjęcia różnych lilii w internecie (rozważam na które odmiany najbardziej polować na przyszły sezon) i wydaje mi się, że ta Wasza różowa lilia to może być Toronto (ale pewności nie mam).
MATEUSZ1 - ta biała jest baardzo podobna do mojej, a ja swoją prawie zidentyfikowałam jako Navona
Czerwone wino.I białe lody.jdz11 pisze:![]()
![]()
![]()
Co Wy sadzicie w sąsiedztwie lilii???? Co najlepiej się komponuje Waszym zdaniem, jeśli można zapytać.
Pozdrawiam w oczekiwaniu na swoje pierwsze ...
Niestety nie mam lepszego zdjęcia, a już przekwitła. To raczej taka pospolita, zwykła odmiana, bo kupiona kilka lat temu w ogrodniczym.Galadriela pisze:Na pierwszy rzut oka kojarzy mi się z liliami: Diabora lub Red Sensation (bardziej Red Sensation - jasne łodyżki pylników) - z takich popularnych, chyba że pochodzi z jakiejś autorskiej hodowli, jakkolwiek zdjęcie jest troszkę niewyraźne.