Moja działka 2
- semper
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka 2
Tak Lidziu to chyba ten sam irys.Moje już przekwitły.Na Moich ścieżkach rozsiały się ogoreczniki,nagietki,czarnuszki i słoneczniki.Chyba ich też nie będę usuwał.
MarysiuNie mów hop.
MarysiuNie mów hop.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ha ha ha ha! ale się uśmiałam. Lidziu jak szłam na emeryturę to sobie obiecywałam że systematycznie będę robić aż do wspaniałego efektu i co i nic. Jest ciut lepiej ale daleko mi do ideału, teraz mam nowe marzenie jak ograniczyć areał uprawowy . Jurka ja nie zniechęcam, ja zrozumiałam, że te jego słowa odnoszą się do sytuacji działkowej, do nadziei, że ten numer nie przejdzie. Qui pro quo.
-- 18 cze 2012, o 21:54 --
No to spotkaliśmy się w trójkę w jednym czasie wirtualnie!!!. Już nic nie mówię
-- 18 cze 2012, o 21:54 --
No to spotkaliśmy się w trójkę w jednym czasie wirtualnie!!!. Już nic nie mówię

- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Lidziu, ślicznie i kolorowo, jak ładnie przemieszały się niebieskie i różowe ostróżki, proszę o nasionka 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Jurku, to irysa mamy rozpoznanego.
Jak posiały Ci się kwiaty nawet na ścieżce, to nie wyrywaj, zostaw i zobaczysz w przyszłym roku efekt, wysieją się w zdwojonej ilości, już nie tylko na ścieżce, ale i na okolicznych rabatach.
Jak zdróweczko, czy już jest lepiej
Marysiu przy takim ogromie i różnorodności roślin jakie w tej chwili posiadasz, raczej nie marz nawet o zmniejszeniu areału upraw. Jesteś skazana na uprawę tego wszystkiego, dopóki będziesz miała siłę, ja mam tak samo. Wiele osób mówi mi, że jestem nienormalna, że powinnam to wszystko wykarczować, zasiać trawę i kupić sobie kosiarkę. Większość działkowców ma już w tej chwili tylko trawnik, altanę i grilla. Ale ja bym tak nie potrafiła.
Mam nadzieję, że się na mnie nie pogniewałaś, za to co napisałam w poprzednich postach. Twoje wypowiedzi są zawsze mile widziane i wręcz nieodzowne
.
Irminko oczywiście, że nazbieram dla Ciebie nasionek ostróżki.
Moje tegoroczne ostróżki jednoroczne.

Wczorajszy upał dokuczał nawet działkowej kotce.

Jak posiały Ci się kwiaty nawet na ścieżce, to nie wyrywaj, zostaw i zobaczysz w przyszłym roku efekt, wysieją się w zdwojonej ilości, już nie tylko na ścieżce, ale i na okolicznych rabatach.
Jak zdróweczko, czy już jest lepiej

Marysiu przy takim ogromie i różnorodności roślin jakie w tej chwili posiadasz, raczej nie marz nawet o zmniejszeniu areału upraw. Jesteś skazana na uprawę tego wszystkiego, dopóki będziesz miała siłę, ja mam tak samo. Wiele osób mówi mi, że jestem nienormalna, że powinnam to wszystko wykarczować, zasiać trawę i kupić sobie kosiarkę. Większość działkowców ma już w tej chwili tylko trawnik, altanę i grilla. Ale ja bym tak nie potrafiła.
Mam nadzieję, że się na mnie nie pogniewałaś, za to co napisałam w poprzednich postach. Twoje wypowiedzi są zawsze mile widziane i wręcz nieodzowne

Irminko oczywiście, że nazbieram dla Ciebie nasionek ostróżki.
Moje tegoroczne ostróżki jednoroczne.

Wczorajszy upał dokuczał nawet działkowej kotce.

- semper
Lidziu masz może rudbekię.Moja padła, a bardzo Mi pasowała do Mojego chwastowiska.Ja też nie lubię trawnika.Bardzo lubię jak jest kolorowo.Ja mam taki stary krzak ostróżki.Rośnie odkąd pamiętam.Kwitnie na niebiesko.W zeszłym roku posadziłem dwie.Padła niebieska.Bardzo żałuję bo ten kolor lubię najbardziej.Biała niedługo zakwitnie.Z posianych jednorocznych nic nie wzeszło.Ja mam ścieżkę ceglaną i podziwiam te kwiaty,które się tam posiały.Dlatego ich nie usunę.Nie wiem dlaczego nie wzeszedł Mi słonecznik ogórkolistny.Jak wyglądają Twoje.
Jeżeli chodzi o zdrowie powoli dochodzę do siebie.
Jeżeli chodzi o zdrowie powoli dochodzę do siebie.
- slila1
Jurku rudbekię mam, chyba dwa rodzaje, ale dopiero ma pączki. Słoneczniki wzeszły chyba wszystkie, dzisiaj sprawdzę, bo mam ich tyle, że już nie ogarniam. Jak to wszystko zakwitnie, to będzie zółty gąszcz nie do przebycia. Wieczorem się odezwę, teraz ju wychodzę.
Miłego dnia
Miłego dnia

- Maska
- Kontakt:
Lidziu, musiałam się cofnąć gdzie ewentualnie mogłabym się pogniewać i ...... nie znalazłam. Jesteś osobą wyważoną o ogromnym takcie, aczkolwiek stanowczą i tak trzymaj

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Lidziu, a ja się cofam w wątku do swojego posta i... dawno dawno temu to było. Jestem po półmetku urlopu i nadrabiam zaległości na FO póki M nie ma w domu. Mam od niego szlaban, bo stwierdził, że mi odbiło i się uzależniłam. tłumaczę mu, że to bzepieczniejsze niż fora schronisk psich, bo przynajmniej psów już nam nie przybywa.
Śliczności pokazujesz, a ja dziś z leśnej drogi przytargałam wysokie niebieskie coś, jak dziewanna i kłóje. Zdjęcia zaraz jak uda mi się pozmniejszać póki młody śpi
Śliczności pokazujesz, a ja dziś z leśnej drogi przytargałam wysokie niebieskie coś, jak dziewanna i kłóje. Zdjęcia zaraz jak uda mi się pozmniejszać póki młody śpi
- slila1
Marysiu bardzo dziękuję
za tak pozytywną ocenę mojej skromnej osoby
Myślałam, że się pogniewałaś, bo napisałaś
Marzenko odpisałam na temat żmijowca u Ciebie
.

Myślałam, że się pogniewałaś, bo napisałaś
Maska pisze:No to spotkaliśmy się w trójkę w jednym czasie wirtualnie!!!. Już nic nie mówię
Marzenko odpisałam na temat żmijowca u Ciebie

- semper
Ja myślę ,że Marysia się ucieszyła.Ciekawe kto był tą trzecią osobą?

- slila1
- semper
Niestety to chyba żaden z nich.Pięknie rosną.
Lidziu jestem niemal pewien.
Lidziu jestem niemal pewien.
- slila1
Jurku czy to możliwe, żeby u mnie też nie wzeszedł. Jutro zrobię zdjęcia następnym słonecznikom, może jednak znajdzie się wśród nich ogórkolistny.
- Maska
- Kontakt:
Ojej to było do tego że pisaliśmy posty Ty, Jurek i ja w jednym czasie nic więcej.
Ale monstrualne słoneczniki, ja w ubiegłym roku miałam nasiona z USA i takie wielkie były , a gałązka byłą jak pień.
Słonecznik ogórkolistny ?
Ale monstrualne słoneczniki, ja w ubiegłym roku miałam nasiona z USA i takie wielkie były , a gałązka byłą jak pień.
Słonecznik ogórkolistny ?
- slila1
Marysiu, a zebrałaś nasiona z tych amerykańskich olbrzymów
Basiu też bardzo lubię tego chaberka.
Na dobranoc kilka dzisiejszych zdjęć.
heliotrop
lilia martagon "Arabian Night'
penstemon bródkowy
goździk
stokrotka
lilia nn
liliowiec
firletka kwiecista