"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012

Zablokowany
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012

Post »

Zdjęcia z ławeczką przepiękne ;:63
Takie romantyczne...
Martika
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Zdjęcia z ławeczką ;:215
i coś w tym jest,że niektóre kwiaty nas nie lubią [każde wytłumaczenie jest dobre].Ja tak miałam z Szekspirem i innymi angielkami.Już ich nie mam ale z Quuen of Sveden się lubimy [chyba] :D bo chyba dobrą sadzonkę mam a tamte ;:222
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszka wielkie ukłony ;:180 To co widzę jest piękne,mogę tak siedzieć i patrzeć,zachwycać się ;:170
Pokazujesz takie klimaty,że można odlecieć ;:108
Ławeczka bajeczna,relaks na całego ;:108
A Shropshire Lad na listę dopisuję ;:224
Chipek na maxa kwitnie...no kochany jest ;:167
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Co do przepisowych odległości, na początku się tego trzymałam i trochę żałuję, bo mam krzaczki trochę gęsto. Teraz daję im więcej miejsca. Wycieczka do takiego miejsca jak n. Powsin daje do myślenia.
Ile pąków ;:oj Pierwsze kwiaty fantastyczne :tan
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Agnieszkooczu od monitora nie można oderwać, a co dopiero w rzeczywistości musi być to za widok ;:138. Zacznij już wypisywać wejściówki, bo gwarantuje że długa kolejeczka by się ustawiła do podziwiania takich widoczków :wink:.
;:180 ;:180 ;:180 za trud włożony w pracę nad nimi oraz wielkie ;:138 ;:138 ;:138, oczywiście za całokształt :wink:. Ławeczka, ahhhhhhh....i wszyscy marzą.
Interesuje mnie bardzo jakich nawozów używasz, że masz tyle pączków?
Do A Shropshire Lad zawsze podchodziłam sceptycznie, ale chyba się do niej przekonam :wink:, tylko gdzie to wszystko pomieścić ;:124.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06

Post »

Bardzo się cieszę, że wam się podoba ;:138
Nutka witaj u mnie :wit Lista chciejstw i u mnie nie ma końca ;:131

Powiem wam, że przestawienie ławeczki to był strzał w dziesiątkę. Mój mąż odwiedził mnie na różance pierwszy raz! Wcześniej stał tylko obok gdzieś tam w oddali. Teraz siedział obok mnie - bezcenne ;:oj

Aszka czasem róże trzeba postraszyć i wtedy zaczynają się wdzięczyć. Dzisiaj królewna rozwinęła wszystkie kwiatki i mnie oczarowała. Już sama nie wiem co o niej myśleć. Tak samo Augusta Louise! Podbija moje serce. Kolory ma spokojniejsze, bardziej pastelowe i morelowe. Już nie jest tak pstrokata jak w pierwszym sezonie. Dzisiaj rozwinęła kwiaty i czaruje.

Maju policzyłam dla Ciebie pąki Shropshire i w tej chwili ma ich 71. Kwitnie w kiściach po kilka kwiatów. Zrobiłam zdjęcie, chociaż nie było to łatwe, bo jest o wiele szersza niż wyższa. Jeden kwiat ucięłam do wazonu. Ta róża przewiesza główki kwiatów i myślę, że jak będzie wyższa to będzie o wiele efektowniejsza.
Obrazek
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

camellia pisze:Co do przepisowych odległości, na początku się tego trzymałam i trochę żałuję, bo mam krzaczki trochę gęsto. Teraz daję im więcej miejsca. Wycieczka do takiego miejsca jak n. Powsin daje do myślenia.
Ile pąków ;:oj Pierwsze kwiaty fantastyczne :tan
Oj racja Maju. Część róż będę musiała podwiązać w górę, bo szkoda mi ich ciąć. Dobrze, że zostawiłam miejsca na ścieżki. Niestety już teraz część róż kwitnie tak ciasno, że paki się zazębiają. Te tnę do wazonu.
Heritage jak na drugi rok jest ogromna :roll:

-- 18 cze 2012, o 13:01 --
Maddy77 pisze:Agnieszkooczu od monitora nie można oderwać, a co dopiero w rzeczywistości musi być to za widok ;:138. Zacznij już wypisywać wejściówki, bo gwarantuje że długa kolejeczka by się ustawiła do podziwiania takich widoczków :wink:.
;:180 ;:180 ;:180 za trud włożony w pracę nad nimi oraz wielkie ;:138 ;:138 ;:138, oczywiście za całokształt :wink:. Ławeczka, ahhhhhhh....i wszyscy marzą.
Interesuje mnie bardzo jakich nawozów używasz, że masz tyle pączków?
Do A Shropshire Lad zawsze podchodziłam sceptycznie, ale chyba się do niej przekonam :wink:, tylko gdzie to wszystko pomieścić ;:124.
Jak mi milo ;:4 ;:131 Gości miałam już rano ;:oj
Róże oprócz obornika przy sadzeniu, wczesną wiosną dostały azofoskę. Miesiąc (lub półtorej) później podlałam je magiczną siłą substrala. Na początku lipca czeka je kolejna dawka - chyba ostatnia. Pięknie urosły w zeszłym roku a postępowałam tym samym systemem.
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Agnieszko, cudowne zdjęcia i przepiękne róże, zadziwia mnie ASL, nie wyobrażam sobie aby choć 30% tych pączków kwitło równocześnie.
Kwiaty tej róży są tak ciężkie i ogromne, że trzeba byłoby jakiegoś sposobu na ich podwiązywanie a może przy takiej ilości pączków kwiaty będą mniejsze?
Moja ASL jest kilkutygodniowym niemowlakiem ale zakwitła jednym kwiatem, który jest wielkości sporej filiżanki i tak upakowany płatkami, że młoda łodyżka nie daje rady.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Dyskrecja dziękuję :oops: :oops:
Ja też nie mogę się doczekać kiedy zakwitnie. Przy krzaczastych różach ilość pąków raczej nie ma znaczenia na wielkość. Tak przynajmniej wynika z moich obserwacji. Te dwa pierwsze kwiaty są bardzo duże. Crocus też ma mnóstwo kwiatów i mają w tym sezonie dużo większe główki niż standardowo podaje Austin.
Myślę, że na wielkość kwiatów źle może wpłynąć duża ilość pąków na Sebastianie Knaippie, bo to inny typ róży.

Na pewno cieszy Cię twoja ASL :) Moja pierwszy raz też kwitła tylko jednym kwiatkiem, ale za to jakim prawda?

Aż ciachnę coś dla porównania i cyknę foty.
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Aga, ławeczka bardzo pasuje do Twojego bajkowego ogrodu. ASL cudny!
Awatar użytkownika
aga13
500p
500p
Od: 11 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Shropshire cudnie się zapowiada - masz piękne miejsce na ziemi ;:167
Pozdrowionka :)))
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Pobiegłam i cyknęłam.
Obrazek

Od lewej u góry( tak jak czytamy stronę)
Eden rose, Pastella, Augusta Louise, Chippendale, Alchymist, Crocus Rose (ma naprawdę niestandardowo duże kwiaty u mnie), A Shropshire Lad, Jacque Cartier i Lousie Odier

Obrazek

Dyskrecja pierwszy kwiat ASL faktycznie trochę mniejszy, ale drugi już normalny
Ta to dopiero jest efektowna
http://secretgardencottage.blogspot.com ... ryway.html
Obrazek

Czarująca A Shropshire Lad
Obrazek

Augusta Louise kupiła mnie :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gruss an Achen i Crocus
Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i Queen of Sweeden - jednak nie mogę się oprzeć jej urokowi
Obrazek
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14

Post »

Oj...jakie piękne zdjęcia...te z dzbanuszkiem...
I ławeczka znów się przydała...
Martika
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Chciałam się przywitać :D Zjawiskowo u Ciebie, a dobór róż w moim ulubionym stylu. Pozwól, że będę się przyglądać i czasem inspirować ;:180
Zapewne przeoczyłam, przepraszam, skąd ta cudna ... ławeczka ? :oops:

Przy okazji witam i pozdrawiam wszystkie zaprzyjaźnione z autorką forumki :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maju policzyłam dla Ciebie pąki Shropshire i w tej chwili ma ich 71. Kwitnie w kiściach po kilka kwiatów. Zrobiłam zdjęcie, chociaż nie było to łatwe, bo jest o wiele szersza niż wyższa. Jeden kwiat ucięłam do wazonu. Ta róża przewiesza główki kwiatów i myślę, że jak będzie wyższa to będzie o wiele efektowniejsza.

:wit Agnieszko, dziękuję Ci bardzo. Jestem nią jak zauroczona. To jest aż niemożliwe ale jednak prawdziwe. ;:oj
Marzę o takiej Shropshire ale u mnie ma po jednej głównej gałązce. Napisz mi na pw gdzie taką mogę kupić. Zapłacę za taką jak Twoja każda cenę. Tak ona mnie wzięła ;:108
Zaraz doczytam, dlaczego ścinasz kwiaty róż. :wink:
Domyślam się, że te ścięte róże są dopełnieniem przepięknej aranżacji. ;:180 Ja tu zostaję................ :D
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”