Poczytaj też może ten wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 44&start=0
Myślę ,że jego lektura Ci pomoże. Monika uprawia pomidory w torbach , bo zamiast ziemi ma praktycznie gruz po budowlany...
W pierwszym poście podała link do swojego filmiku o uprawie pomidorów w Anglii. Obejrzyj , bo warto.
Jutro chcę przesadzić moje pomidorki pod folię (6x3m), w nocy zapowiadają spadek temperatury do +5 i tu pytanie, do jakiej temperatury sadzonki są w stanie przetrzymać pod folią bez ogrzewania? Od jakiej temperatury dogrzewać folię, np za pomocą wkładów?
No to super ze tak mozna
Dziekuje za rady.
Jak myslicie co polozyc na ziemi? Czy czarna folia to dobry pomysl? czy latem nie bedzie przyciagala za duzo slonca?
Pozdrawiam Monika
------------------------------
Przepraszam ale nie mam polskich znakow.
Trochę inaczej Dla mnie jak zwykle zostają resztki przebrane przez moich stałych klientów Do tego rosną w doniczkach o średnicy 15 cm , więc takie małe się tylko wydają
@pomidorowka Raczej przelane , łodygi ciemnieją od dołu a ziemia jest czarna , czyli dobrze wilgotna. Spróbuj je powolutku osuszać , ale nie drastycznie , bo to by je załatwiło na amen. Mniej wody ale z domieszką nawozu . U mnie sprawdza się Bio Florin .Powodzenia
Raczej nie narażaj ich na ostre słońce . Zapowiadają spore ocieplenie , osłabionym roślinkom mogło by to zaszkodzić. Hartować - tak , ale łagodnie , w półcieniu i stopniowo